pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
15 Ekim 2022 Cumartesi - 11:05

THY'DEN ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE İNDİRİM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanan protokole göre, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları hem yurt içi hem de yurt dışı biletlerini yüzde 50 indirimli alacak.

THY DEN ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE İNDİRİM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile THY arasında engelli, gazi, malul, gazi ve şehit yakınlarının seyahatlerini kolaylaştırmayı öngören protokol, düzenlenen törenle imzalandı.

Protokolle halen uçak biletlerinde iç hatlarda yüzde 20 ve Türkiye çıkışlı dış hatlarda yüzde 25 oranında indirim uygulanan engellilerin de seyahat acentelerine gitmelerine gerek kalmadan internetten bilet alabilmelerine imkan sağlandı. İmza törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat katıldı.

"BİLETLERİNİ İNDİRİMLİ OLARAK ONLİNE ORTAMDA ALABİLECEKLER"

Törende bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Bugün burada şehit yakınlarımız, gaziler, gazi yakınlarımız ve engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak önemli bir hizmeti paylaşmak üzere bir araya geldik. Türkiye'nin iftihar markası Türk Hava Yolları'yla imzalayacağımız iş birliği protokolümüzle birlikte artık şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve aileleri indirimli uçabilecekler, engelli vatandaşlarımız ve refakatçileri biletlerini indirimli olarak online ortamda alabilecekler. Günümüz dünyasında havayolu ulaşımının gerekliliği ve kolaylığı düşünüldüğünde bu hizmetle birçok hayata dokunmuş ve vatandaşlarımızın işini kolaylaştırmış olacağız. Türk Hava Yolları, uluslararası arenada gururumuz olmayı başarmış, Türkiye'nin öncü markası. Bu marka ile Bakanlığımızın hizmet ulaştırdığı vatandaşlarımızı bir araya getirmekten ayrı bir mutluluk duyuyoruz.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ EVLERİNDEN ÇIKMADAN İNDİRİMLİ BİLETE ULAŞİBİLECEK

Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı ile imzalayacağımız bu protokolle elektronik ortamda veri ve bilgi paylaşımı sağlayacağız. Böylece THY ile yolculuklarında indirimden yararlanacak şehit yakını, gazi, gazi yakını ve engelli vatandaşlarımızın T.C. kimlik numarasıyla anlık sorgulama yapması mümkün olacak. Sistem hayata geçtiğinde, bilet alım işlemlerinde, bilgiler internet ortamına girilir girilmez bu indirim hak sahibi vatandaşlarımıza online olarak direkt uygulanacak. Bu sayede engelli vatandaşlarımız ve refakatçileri, şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımız evlerinden dahi çıkmadan indirimli bilete kolaylıkla ulaşabilecekler. Engelli bireylerin acenteye gitme zorunluluğu ortadan kalkmış olacak. Hem havayolu ulaşımına kolay erişim, hem zamandan kazanım, hem de yapılan indirimle sosyal hayatın içinde daha fazla yer alma imkanı doğacak" dedi.

"İNDİRİM ORANI YÜZDE 20 İDİ"

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat da, "Ortaklığımızın şehit yakınlarına ve gazilerimize, refakatçilerimize yönelik indirimleri bulunmaktaydı. Bu indirimler yurt içi uçuşlarımızda yüzde 20, yurt dışı ise sadece gazilerimize yönelik olarak yüzde 40 oranındaydı. Ayrıca bu indirimlerden faydalanmaları için belge ibraz etmeleri ve ofislerimize gelmeleri gerekiyordu. Şimdi şehit yakınları, gazilerimiz ve yakınları için bu indirim oranlarımızı hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarımızda yüzde 50 olarak arttırıyoruz. Şehit yakını ve gazilerimiz yüzde 50’ye yükselttiğimiz bu indirim oranı, bu protokolle birlikte, 1 Aralık itibarıyla internet kanallarımız ve mobil uygulamamız üzerinde gerçekleştirebilecekler. Engelli vatandaşlarımız ve refakatçilerimiz de kendilerine uyguladığımız yüzde 25'e varan indirimleri yine aynı tarihle birlikte internet kanallarımız ve mobil uygulamamız üzerinden kullanabilecekler" şeklinde konuştu.

 
ABD’DEN ‘TÜRKİYE’YE F-16 SATIŞI’ AÇIKLAMASI
 
THY KAPTAN PİLOTU HEDEF BÜYÜTTÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVAİST’TEN İKİ YENİ HİZMET: HAVALINES VE HAVALINES VIP
İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı ile şehir içi arasında ...
DHMİ'YE KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından yürütülen inceleme sürecini ...
SKYTEAM ÜYELERİ VE ACENTELERİ BULUŞTU
2022 yılının Skyteam Geleneksel Acenta Gecesi düzenlendi. İstanbul Grand ...
 
MURAT DEMİRBİLEK KALBİNE YENİLDİ
Ağustos ayında Sunexpress Yer İşletme Başkanlığı görevine getirilen Murat ...
PEGASUS-AYJET EĞİTİM PROGRAMI BAŞLIYOR
AYJET Uçuş Okulu ve Pegasus Hava Yolları iş birliği kapsamında, eğitim ...
SİLİVRİ-İSTANBUL HAVALİMANI HAVAİST SEFERLERİ BAŞLADI
Silivri’den İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlandı. Havaist, HVİST-7 Silivri ...
 
SAVAŞ UÇAKLARI EŞLİĞİNDE İNDİRİLDİ
Dalaman'dan İngiltere'nin Manchester kentine giden Jet2 hava yolu firmasına ...
THY EKİBİNE SALDIRMIŞTI
Türk Hava Yolları uçağında kabin ekibine saldıran yolcunun son hali...
THY UÇAĞINDA ARBEDE
Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Cakarta seferini yapan uçağında bir yolcu ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası