pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
AIR ASTANA YAZ TARİFESİNE GEÇTİ
AIR ASTANA YAZ TARİFESİNE GEÇTİ
CORENDON TENNİS CLUB KEMER AÇILDI
CORENDON TENNİS CLUB KEMER AÇILDI
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
TEL AVİV UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU
21 Eylül 2021 Salı - 17:45

TEKNOFEST NEFES KESEN GÖSTERİLERLE BAŞLADI

Dünyanın en büyük teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST başladı. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen dev organizasyon, 26 Eylül'e kadar Atatürk Havalimanı'nda ziyaretçilerini ağırlayacak. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar açılışta yaptığı konuşmada "Ülkemizin aydınlık yarınları olan sizlere elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Bu yoldan dönmek yok" dedi

TEKNOFEST NEFES KESEN GÖSTERİLERLE BAŞLADI

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerinin de olduğu 72 paydaş kurumla birlikte düzenlenen TEKNOFEST 2021, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bugün başladı.

"ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir katıldı.

SELÇUK BAYRAKTAR: ÖNÜNÜZE ÇIKAN ENGELLER SİZİ ASLA YILDIRMASIN

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar açış töreninde yaptığı konuşmada, "Mühendis bir yol arkadaşınız olarak sizlere tavsiyem; önünüze çıkan engeller sizi asla yıldırmasın. Yerleşik düzen sizi yanlış eğitse de, etikten, ahlaktan ve hak bildiğiniz yoldan asla ayrılmadan çok çalışın. Bir konu üzerinde çalışırken muhakkak geleceğin trendlerine odaklanın. Yaptığınız her işi özgün ve size ait olmasını önemseyin. Size tavsiyem asla inandığınız yoldan ayrılmayın. Azimle çalışmaya devam edersek inşallah dünyanın en iyisi oluruz. Allah güç ve kuvvet verdikçe ülkemizin aydınlık yarınları olan sizlere elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. " ifadelerini kullandı.

AZİZ SANCAR TEKNOFEST'TE

Festivaldeki bir diğer sürprizin Aziz Sancar'ın katılımı olacağını bildiren Selçuk Bayraktar, "Nobel ödüllü, Anadolu'nun bağrından çıkmış Türk bilim adamı Aziz Sancar şereflendirecek festivalimizi. Teknolojinin şampiyonlarına Cumhurbaşkanımızla birlikte ödül verecek. Bunlar önemli sürprizlerimiz. Bunların yanında başka sürprizler de bekliyor, onları da günü geldikçe açıklamayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

BAKAN VARANK: TÜRKİYE ÖNÜMÜZDEKİ YILLARA DAMGASINI VURACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank de, törende yaptığı konuşmasında, "Görüyoruz ki bu ülkenin dört bir tarafındaki parlak beyinler şartların olgunlaşmasını bekliyor. Gerekli ortamlar sağlandığında, fırsat verildiğinde gençlerimizin dünyaya meydan okuyabilecek bir kapasiteye sahip olduğu aşikar. Bugün eğer TEKNOFEST'e ilgi bu kadar yüksekse bu vizyonu da aslında sağlam bir iradeye borçluyuz" ifadelerini kullandı.

‘UÇAN ARABALARIN PAZAR PAYI 320 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK’

Bakan, "Ben ne zaman uçan arabalardan bahsetsem bizimle dalga geçmeye çalışanlar oluyor. Ama bilmiyorlar ki 2030 yılına kadar uçan arabaların pazar payı 320 milyar dolara ulaşacak. Onun için biz Samanyolu Galaksi’si dediğimizde sadece akıllarına saman gelen anlayışa aldırış etmeden teknolojiye yatırım yapacağız, gençlerimize yatırım yapacağız ve hep beraber inşallah tarih yazacağız. Türkiye gümbür gümbür gelen gençleriyle önümüzdeki yıllara mührünü vuracak. Türkiye kritik teknolojilerin pazarı değil, üretim üssü olmalıdır. Bizim gençlerimize yakışan figüranlık değil, başroldür." dedi.

TUSAŞ'IN MOTORU İLK KEZ SERGİLENDİ

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), insansız hava araçlarına (İHA) güç vermek için geliştirilen Türkiye'nin ilk turbodizel havacılık motoru PD170'ten 5 kilogram daha hafif ve 55 beygir daha güçlü PD222ST motorunu da Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te sergiledi.

Festival kapsamında, Baykar tarafından üretilen "Akıncı" Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Hürkuş, ATAK helikopterleri ve yine TUSAŞ tarafından üretilen genel maksat helikopteri GÖKBEY halka açık ilk sivil uçuşunu yaptı. AKSUNGUR İnsansız Hava Aracının gösterisi ise iptal edildi. Festivalde, Azerbaycan Hava Kuvvetlerine ait iki adet Mig-29 uçağı, Türk Hava Kuvvetleri gösteri takımının F-16 C Blok-40 jet savaş uçağı SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları ile Jandarma Çelik Kanatlar da yaptıkları gösterilerle nefesleri kesti.

Festival kapsamında gerçekleştirilen gösteri uçuşlarını Selçuk Bayraktar da ailesi ile birlikte izlerken, binlerce vatandaş festivale akın etti. Özellikle okulların düzenledikleri gezilerle çok sayıda öğrenci TEKNOFEST’i ziyaret etti.

Festivalin ilk gününde; dikey rüzgar tüneli, planetaryum, hava araçları sergisi, kara araçlar sergisi düzenleniyor. Eğitici atölyeler bölümünde ise Bilim Merkezi Atölyeleri, Bilim Türkiye Atölyeleri, Roketimi Tasarlıyorum Atölyesi miniklere açık olacak. 20'den fazla teknoloji yarışması ve sergiler de açık olacak.

TEKNOFEST boyunca SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları başta olmak üzere gösteri uçuşlarının ve etkinliklerin devam edeceği bildirildi. Festival alanına ulaşmak için Şirinevler Metro İstasyonu, Yenibosna Kuleli Metrobüs İstasyonu ve Yeşilyurt Tren İstasyonu'ndan 6 gün boyunca ring seferleri düzenleniyor.

 
İSTANBUL HAVALİMANI’NA YILIN HAVALİMANI ÖDÜLÜ
 
'GÖKBEY'DEN TEKNOFEST'TE HALKA AÇIK İLK GÖSTERİ UÇUŞU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSTANBUL HAVALİMANI’NA YILIN HAVALİMANI ÖDÜLÜ
İstanbul Havalimanı, dünya havacılık sektörünün en prestijli yayınları ...
THY'NİN İÇ HAT İKRAMLARINDA NELER OLACAK
Türk Hava Yolları’nın uzun bir aradan sonra yarın tekrar başlatacağı iç ...
MAVİ YENGEÇLERİN YOLCULUĞU
Turkish Cargo mavi yengeçlerin yolculuğunu filmle anlatacak
 
YARIN BAŞLIYOR REKOR BAŞVURU
TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Yarışmalara 200 binden ...
LUFTHANSA SERMAYE ARTIRIMINA GİDİYOR
Lufthansa Havayolları sermayesini 2.14 milyar avro artırmak için 597.7 ...
THY İÇ HATLARDA İKRAMA BAŞLIYOR
Türk Hava Yolları çarşamba gününden itibaren iç hatlarda ikram vermeye ...
 
AMPUTE MİLLİLERE İSTANBUL HAVALİMANINDA KRAL KARŞILAMA
Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası Finalinde İspanya'yı 6-0 yenerek kupayı ...
AMPUTE FUTBOL MİLLİ TAKIMIMIZA UÇAKTA SÜRPRİZ
Türk Hava Yolları pilotu Selahattin Yılmaz, Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası ...
İSTANBUL BOĞAZI'NDA TÜRK YILDIZLARI'NDAN SELAMLAMA UÇUŞU
21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılacak ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası