pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
27 Eylül 2023 Çarşamba - 19:03

TEKNOFEST İZMİR KAPILARINI AÇTI

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir, kapılarını açtı.

TEKNOFEST İZMİR KAPILARINI AÇTI

Bu yıl üçüncüsü İzmir'de düzenlenen TEKNOFEST, Çiğli Havaalanı'nda başladı.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar: TEKNOFEST dünyanın daha önce şahit olmadığı zihinsel bir devrime imza atıyor

1 Ekim'e kadar sürecek festival, Türkiye'nin "milli teknoloji ekosisteminde" rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 121 kurumun katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Kapılarını 09.00'da açan festival nedeniyle Çiğli Havaalanı bölgesinde trafik yoğunluğu oluştu. Sabah erken saatlerden itibaren festival alanına gitmek isteyenlerin büyük bölümünün, toplu taşıma araçlarını kullandığı gözlendi.

Festivalin ilk gününde "Bilim Şov", Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa", "Hürkuş ve Gökbey Müzikali", "Sahne Senin", Uçan Çocuklar Akrobasi Gösterisi" ve Burak Yeter konseri gerçekleşti.

Katılımcılar gün boyunca "Dikey Rüzgar Tüneli", "İklim Tüneli", "Güneş Gözlemi", "Planetaryum", "Uzay Temalı Çocuk Parkı", "Simülasyon Deneyim Alanları", "Katılımcı Stant Aktiviteleri", "Kara ve Hava Araç Sergisi", "Sıcak Hava Balonu" ve "Pedallı Uçuş Etkinliği"ni deneyimledi. Teknoloji ve girişim alanlarında yarışmalar yapıldı.

Festival boyunca Türk Yıldızları, Bayraktar Akıncı, Anka, Bayraktar TB2, F-16 Solotürk, Hürkuş, S-70 (Çelik Kanatlar), BEL-429 (Üzüm Salkımı), Paramotor, Gyrocopter, T-129 Atak Helikopteri, Caravan (Paraşüt atlayışları) ile gökyüzünde heyecan veren gösteriler sunulacak, öğrencilerle ilk uçuş etkinlikleri hayata geçirilecek.

"Sahne senin" etkinliği ile müzikseverler, sahne deneyimi yaşayacak.

Festival heyecanına ortak olmak isteyen ziyaretçiler, kayıtlarını TEKNOFEST internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden yapabiliyor.

SOLOTÜRK ve jandarma helikopterleri gösteri uçuşları yaptı

Bu yıl üçüncüsü İzmir'de düzenlenen ve Çiğli Havaalanı'nda başlayan TEKNOFEST'te sabah saatlerinden bu yana yaşanan yoğunluk dikkat çekti. Alana giren çoğunluğu öğrencilerden oluşan grupları, Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri timi SOLOTÜRK, İzmir semalarında sergilediği heyecan veren gösteriyle karşıladı.

Zorlu akrobatik hareketleri alkışlar eşliğinde izleyen katılımcılar, cep telefonlarıyla bu anları kayıt altına aldı. Gösteri uçuşları kapsamında Jandarma Genel Komutanlığına bağlı helikopterler de zeybek gösterisi yaptı, CN-235 CASA uçağından paraşüt atlayışı yapıldı.

Festival boyunca Türk Yıldızları, Bayraktar Akıncı, Anka, Bayraktar TB2, F-16 SOLOTÜRK, Hürkuş, S-70 (Çelik Kanatlar), BEL-429 (Üzüm Salkımı), Paramotor, Gyrocopter, T-129 Atak Helikopteri gökyüzünde heyecan veren gösteriler sunacak, paraşüt atlayışları ve öğrencilerle ilk uçuş etkinlikleri hayata geçirilecek.

TEKNOFEST İzmir'in açılış töreni yapıldı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir'in resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Çiğli Havaalanı'ndaki TEKNOFEST'in açılış töreni, ana sahnedeki görsel animasyon gösterisi ve TEKNOFEST Marşı'nın icrasıyla başladı. Törende konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, değişimlerin, yeniliklerin çok hızlı geliştiğini söyledi.

Dijital okuryazarlığın ve dijital dönüşümün çok önemli bir seviyeye geldiğini belirten Elban, şöyle konuştu:

"Böyle inanılmaz bir rekabet, bir dönüşüm ve inanılmaz bir yeniliğin olduğu bir dönemde bizim bu dönüşümün dışında kalmamız, buna uzak kalmamız mümkün olamazdı. Ülkemizin gençleri, soyadında da müsemma olduğu üzere Selçuk Bey'in bayraktarlığını yaptığı bu hareketle gelişmiş ülkelerde durum neyse bizde de bunun olabileceğini, bizim de teknolojide lider olabileceğimizi, dönüşümü hızlı yapabileceğimizi gösteren bir atılım yaptılar. Gençlerimize hakikaten güzel örnek oldular ve bunu da yaptıkları güzel eserlerle İHA'larla, SİHA'larla diğer teknolojik ürünlerle gösterdikleri gibi TEKNOFEST gibi olağanüstü bir organizasyonla da başta gençlerimiz olmak üzere tüm kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın da beğenisine, ilgisine, bilgisine sundular."

Törende konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile çeşitli bakanlıklardan yetkililer ve paydaş kuruluşlardan temsilcilerin katılımıyla butona basılarak TEKNOFEST İzmir'in resmi açılışı gerçekleştirildi.

 
THY’DEN TERSANE İSTANBUL’DA SERGİ
 
KADRİ SAMSUNLU GÖREVDEN AYRILDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY’DEN TERSANE İSTANBUL’DA SERGİ
Türk Hava Yolları Yolcu Programı Miles&Smiles ve Contemporary İstanbul ...
THY’NİN YENİ KABİN MEMURLARI
Türk Hava Yolları, 6 Şubat’ta yaşanan depremden etkilenen illerde 1000 ...
HER ADIM GELECEĞE, 100’ÜMÜZ CUMHURİYET’E…
Pegasus Hava Yolları, Cumhuriyet'in 100. yılında göklere taşıyacağı 100. ...
 
AIRBUS’TA ATAMA! KİM NEREYE ATANDI?
Airbus yeni Ticari Uçaklar birimi CEO'su Christian Scherer oldu. Christian ...
TEKNOFEST KAPILARINI İZMİR’DE AÇIYOR
Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), sahip olduğu özgün ürünlerini TEKNOFEST ...
TRUMP’TAN BOEING’E ELEŞTİRİ
Eski ABD Başkanı Donald Trump, Boeing firmasını eleştirdi. Trump, Boeing’i ...
 
UÇAK İÇİ YEMEK ÖN SİPARİŞİNİ GENİŞLETİYOR
Emirates'in uçak içi yemek ön siparişi girişiminin Birleşik Krallık uçuşlarında ...
THY’DEN ‘FİLENİN SULTANLARINA’ ÖZEL JESTLER
Türk Hava Yolları, Filenin Sultanları için uçuş esasında yapılan sürpriz ...
THY’DEN KAPIDAN KAPIYA KARGO HİZMETİ
Türk Hava Yolları, yeni iştirak şirketi THY Hava Kargo Taşımacılığı A.Ş. ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası