pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
26 Mart 2023 Pazar - 10:56

RUSYA’DAN BELARUS’A TAKTİK NÜKLEER SİLAH

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus'a taktik nükleer silah yerleştireceklerini belirterek, "Bunu nükleer silahların yayılmasının önlenmesiyle ilgili uluslararası yükümlülüklerimizi ihlal etmeden yapacağız" dedi.

RUSYA’DAN BELARUS’A TAKTİK NÜKLEER SİLAH

Putin, Rossiya-24 televizyon kanalına verdiği röportajda, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Batılı ülkelerin Ukrayna’ya silah sevk etmesinin Rusya için tehdit oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Putin, “Elbette tehdit var. Çatıştığımız ülkeye silah sevkiyatı yapıldığında bu, gerçekten tehdittir” diye konuştu.

Putin, Ukrayna’ya sevk edilen silah sayısının yüksek olduğuna dikkati çekerek, “Bu, büyük bir rakam ancak elimizdeki bilgilere göre ABD’de her ay 14-15 bin top mermisi üretiliyor. Askerlerimizin elindeki bilgilere göre Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ise bir gün ve bir gecede 5 bine yakın top mermisi kullanıyor. ABD, gelecek yıl her ay 42 bin, 2025’te ise 75 bin top mermisi üretmeyi planlıyor” dedi.

Rusya’da askeri sanayi üretiminin çok hızla geliştiğini belirten Putin, Batı’nın Ukrayna’ya sevk etmeyi planladığı silah miktarından aynı sürede 3 kat daha fazla top mermisi üretmeyi planladıklarını dile getirdi.

Putin, İngiltere’nin Ukrayna’ya zayıflatılmış uranyumlu mühimmat sevk edeceği ve bunun radyasyon açısından tehlikeli olmadığı yönündeki açıklamasını değerlendirerek, “Bu, doğru değil. Bunlar, kitle imha silahları değil. Bu, bir gerçek ancak uranyumlu mühimmat, radyasyon tozu oluşturuyor. Bu anlamda elbette bunlar tehlikeli silahlardır.” şeklinde konuştu.

Bu tür mühimmatın eski Yugoslavya ve Irak’ta kullanıldığını anlatan Putin, bunun kanserin kat kat artmasına yol açtığına dikkati çekti.

Putin, söz konusu mühimmatın kullanılmasının Ukrayna toprakları ve vatandaşlarına zarar vereceğini dile getirerek, “Rusya, buna yanıt verebilecek kapasiteye sahip. Bizde bu tür mühimmattan yüz binlerce var. Biz bunları şimdilik kullanmıyoruz.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’Yİ DE SIRALADI

Vladimir Putin, NATO’nun başka ülkelere taktik nükleer silah yerleştirdiğini ifade ederek, kendilerinin de Belarus’a söz konusu silahı yerleştirecekleri bilgisini paylaştı.

Putin, “Batı, bunu onlarca yıldır yapıyor. Onlar, çoktan müttefik ülkelerde, NATO ülkelerinde ve Avrupa’da kendi taktik nükleer silahını yerleştirdi. Bu silah, Almanya, Türkiye, Hollanda, Belçika, İtalya ve Yunanistan’da yerleştirilmiş durumda. Yunanistan’da bu silahın deposu var. Belarus ile aynısını yapacağımıza anlaştık. Bunu nükleer silahların yayılmasının önlenmesiyle ilgili uluslararası yükümlülüklerimizi ihlal etmeden yapacağız.” dedi.

Bunun için Belarus uçaklarının yeniden donatılması konusunda yardımcı olduklarını dile getiren Putin, bu uçaklardan 10 tanesinin taktik nükleer silah kullanmak için hazır olduğunu belirtti.

Putin, ayrıca Belarus’a “İskender” yüksek hassasiyetli füze sistemlerini teslim ettiklerini anımsatarak, söz konusu sistemlerin de taktik nükleer silahla donatılacağını vurguladı.

 
FİLOSUNDAKİ 403 UÇAKTAN KAÇI THY’NİN?
 
MİLAS-BODRUM'A SEZONUN İLK DIŞ HAT UÇUŞU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASKERİ HELİKOPTERİN DÜŞÜŞ ANI GÖRÜNTÜLENDİ
Kolombiya'da bir askeri helikopterin Choco yönetim bölgesinde, ormanlık ...
RUS UÇAKLARI ABD'NİN İHA'SINA ÇARPTI
Son dakika! Rusya’ya ait Su-27 savaş uçağının önleme yaptığı sırada çarptığı ...
‘2046 SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN PLAN YAPMAYIN’
NASA, Pisa Kulesi büyüklüğünde bir asteroidin 2046 Sevgililer Günü’nde ...
 
EMPIRE STATE KIRMIZI-BEYAZA BÜRÜNDÜ
New York'un simgelerinden Empire State binası, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta ...
BAŞBAKANI UÇURACAK PİLOT BULUNAMADI
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu'yu resmi ziyaret ...
SPIELBERG: BENCE UZAYLILAR VAR
Hollywood’un ünlü yönetmenlerinden Steven Spielberg, dünya dışı yaşamın ...
 
İSRAİLLİ PİLOTLARDAN PROTESTO
İsrail ordusunda görev yapan 37 savaş uçağı pilotu, Başbakan Benyamin ...
PİLOTLARDAN YOLCULARA BÜYÜK JEST
Kuzey Avrupa bölgesinde uçan yolcular, pilotların jesti sayesinde muhteşem ...
BIDEN AIR FORCE ONE'İN MERDİVENİNDE DÜŞTÜ
ABD Başkanı Joe Biden, Air Force One uçağına binerken merdivenlerde düştü
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası