pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
TÜRK MÜŞTERİ ‘MİLLİYET FARKI’ ÜCRETİ ÖDEDİ
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
16 Mayıs 2022 Pazartesi - 12:50

RUSYA'DAN FLAŞ NÜKLEER UYARI

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken dünya yeni bir krizle karşı karşıya! İsveç ve Finlandiya'nın olası NATO üyeliği Rusya’nın büyük tepkisini çekti. Moskova, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katıldıktan sonra topraklarında askeri üslere izin vermesi halinde Avrupa sınırlarına taktik nükleer silah konuşlandırabileceğini açıkladı!

RUSYA DAN FLAŞ NÜKLEER UYARI

FİNLANDİYA VE İSVEÇ NATO KARARINI AÇIKLADI

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırı yaklaşık 3 aydır devam ediyor. Savaş, son haftalarda Ukrayna'nın doğu bölgelerinde yoğunlaşırken dünyanın gözü bu kez Avrupa'nın kuzeyinde. Zira Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, resmi olarak NATO üyeliğine başvuracaklarını duyurdu. İsveç'te de iktidardaki sosyal demokratlar, ülkenin NATO'ya katılmasını destekleyeceklerini bildirdi.

RUSYA GÖZDAĞI VERDİ!

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmalarına her fırsatta karşı çıkan Rusya'nın bu gelişmelere tepkisi sert oldu. Kremlin'in kontrolündeki Rus devlet televizyonu, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katıldıktan sonra topraklarında askeri üslere izin vermesi halinde Moskova'nın Avrupa sınırlarına taktik nükleer silah konuşlandırabileceğini söyledi. Askeri uzmanlar bunun Rusya'nın en net uyarısı olduğunun altını çizdi ve bu açıklamaları Moskova'nın alacağı 'önlemler' konusunda ilk adımı atması olarak nitelendirdi.

Rossiya One kanalında konuşan bir askeri uzman, 'Resmi sebepleri korku. Ama NATO'da daha çok korkacaklar' dedi ve ekledi: 'İsveç ve Finlandiya'da NATO üsleri göründüğünde, Rusya'nın taktik nükleer silahları konuşlandırarak dengesizliği ve yeni tehdidi etkisiz hale getirmekten başka seçeneği kalmayacak.'

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Cumhurbaşkanı Niinisto ile birlikte Helsinki'de yaptığı ortak basın toplantısında, Finlandiya parlamentosunun söz konusu kararı birkaç gün içinde onaylamasını umduğunu söyledi.

'NÜKLEER BALTIK' UYARISI

Benzer bir uyarı geçtiğimiz haftalarda Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev'den de gelmişti. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmaları durumunda Moskova'nın bu tehditlere karşı önlem alması gerekeceğini belirten Medvedev, Rusya’nın bölgeye İskender füzeleri, hipersonik silahlar ve nükleer bombalara ev sahipliği yapan gemiler sevk edebileceğini ima etmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı;

'İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olduğu bir durumda Baltık bölgesinin nükleerden arındırılmış statüsünden bahsetmek mümkün olmaz.'

RUSYA İÇİN KÂBUS SENARYOSU

Askeri uzmanlara göre, halihazırda Ukrayna'nın NATO üyeliğine karşı çıkan Rusya için bir başka komşusu Finlandiya'nın üyeliği olabilecek en kötü senaryolardan birisi. NATO yetkilileri, İskandinav ülkelerinin üyelik kriterlerinin çoğunu halihazırda karşılaması nedeniyle, ülkelerin ittifaka kabulünün nispeten basit olacağına inanıyor.

Türkiye'nin de üyesi olduğu NATO, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Sovyetler Birliği ile olası bir çatışmaya karşı 1947'de kurulmuştu.

RUS VEKİL TEHDİT ETMİŞTİ: ÜLKENİZİ YOK EDERİZ

Rus milletvekili Vladimir Dzhabarov, Finlandiya'nın NATO'ya katılmasının 'korkunç bir trajedi' olacağını belirterek tehditler savurmuştu. Finlandiya'nın NATO'ya katılması durumunda Rusya'nın 'meşru hedefi' olacağını belirten milletvekili 'Finlandiya bu hamlesi ile ülkelerinin yok edilmesini güvence altına alır' demişti.

RUSYA UZUN SÜREDİR UYARIYOR

Rusya komşusu Finlandiya ve diğer kuzey ülkesi İsveç'in NATO'ya üye olmaması konusunda uzun süredir uyarılarda bulunuyor. Ancak Putin'in emri ile Ukrayna'da başlayan savaş sonrası Moskova'nın planı tabiri caizse ters tepmiş durumda. Zira yapılan son kamuoyu araştırmalarına göre, Finlandiya'da her 100 kişiden 84'i Rusya'yı 'önemli bir askeri tehdit' olarak görüyor. Geçen yıl yani Ukrayna krizi yaşanmadan önce bu oran sadece yüzde 25 oranındaydı. İsveç'te de durum farklı değil. Yıllardır 'tarafsızlık' modelini uygulayan ülkede NATO sesleri artık daha yüksek çıkıyor. Ülkede muhalefet partilerinin de desteği sonrası İsveç'in üyeliğe hiç olmadığı kadar yakın olduğu belirtiliyor.

 
BAKAN KURUM'DAN ATATÜRK HAVALİMANI PAYLAŞIMI
 
MİLANO BERGAMO UÇUŞLARINA BAŞLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CESSNA 172 SUV’LA KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI
ABD’nin Miami kentine küçük bir uçak düştü. Köprüye düşen uçakta bir kişi ...
MARS’TAN İNANILMAZ GÖRÜNTÜ!
NASA öyle bir fotoğraf paylaştı ki, yer yerinden oynadı! Mars’taki ‘kapı’ ...
ÇİN SEYAHAT KISITLAMALARINI ARTIRACAK
Çin, Kovid-19 salgını nedeniyle yurt dışına seyahat kısıtlamalarını arttırıyor
 
İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ! GALAKSİMİZİN TAM GÖBEĞİNDE
Samanyolu Galaksisi'nin göbeğindeki süper kütleli kara delikten ilk fotoğraf!
BILL GATES COVID-19'A YAKALANDI
Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Covid-19'a yakalandığını açıkladı. Dünyanın ...
OĞLUNU DEVLET HELİKOPTERİ İLE GEZDİRDİ
Almanya'da Savunma Bakanı Christine Lambrecht'in devlet helikopteriyle ...
 
RUSYA'NIN GÖVDE GÖSTERİSİ İPTAL EDİLDİ
Rusya'nın Başkenti Moskova'da düzenlenen Zafer Bayramı töreninde Rus uçaklarının ...
ROSCOSMOS BAŞKANI MUSK'I TEHDİT ETTİ
Rusya Uzay Dairesi'nin Başkanı Dmitri Rogozin, Ukrayna'ya uydu üzerinden ...
RUS HELİKOPTERİNİN ENKAZI ÇIKARILDI
Ukrayna’nın Kiev bölgesindeki Dinyeper Nehri’nde Ukrayna ordusu tarafından ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası