pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
22 Eylül 2022 Perşembe - 09:41

RUSYA'DAN İSTANBUL’A BİLET FİYATLARI FIRLADI

Rusya lideri Putin'in açıkladığı kısmi seferberlik ilanı Rusya’dan kaçışları hızlandırdı. Askere çağrılmaktan korkan birçok kişinin panikle yurt dışına bilet aramaya başladığı bildiriliyor. Rusların tercihinde ilk sırada bulunan İstanbul’a bilet fiyatlarının bir anda fırladığı belirtiliyor.

RUSYA DAN İSTANBUL’A BİLET FİYATLARI FIRLADI

PUTİN’İN SEFERBERLİK KARARI RUSYA’DA KAFALARI KARIŞTIRDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilanının ardından onlarca kentte protestolar düzenlendi. Binin üzerinde kişi gözaltına alınırken çok sayıda Rus'un ülkeyi terk etmek istemesi sonucu sınırlarda uzun kuyruklar oluştu. Uçakla ülkeyi terk etmeyi düşünen yolcularda büyük artış olması nedeniyle bilet fiyatlarının katlandığı gelen bilgiler arasında.

BİLETLER TÜKENDİ

Rus basını, açıklamanın ardından ülkeden kaçanların sayısının arttığını yazdı. 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna savaşı nedeniyle binlerce kişinin Rusya'dan kaçtığına dikkat çeken Moscow Times gazetesi, askere çağrılmaktan korkan birçok kişinin panikle yurt dışına bilet aramaya başladığını aktardı.

Haberde, Putin'in konuşması sonrası özellikle İstanbul'a gitmek isteyenlerin sayısının hızla arttığı, İstanbul ve diğer yakın yerlerin bilet fiyatlarının bir anda fırladığı ve birçok yere biletlerin tükendiği belirtildi.

Savunma Bakanı Şoygu yalnızca profesyonel askeri tecrübeye sahip kişilerin göreve çağırılacağını, öğrencilerin ve yalnızca zorunlu askerliğini tamamlayan gençlerin muaf olduğunu belirtse de, Google Trends verileri, Rusya’nın en popüler uçak bileti sitesi Aviasales için aramaların keskin şekilde arttığını gösterdi. Aviasales verilerine göre Moskova’dan İstanbul’a ve Erivan’a aktarmasız uçuşlarda biletler tükendi.

Moskova-Tiflis gibi aktarmalı rotalarda da yer kalmadığını gösteren Aviasales verilerine göre, başkentten Dubai’ye en ucuz biletin fiyatı da 5 bin dolara tırmandı.

Ukrayna'nın Rus kontrolü altındaki Donetsk, Luhansk, Herson, Zaporijya ve Melitopol bölgelerinde Rusya'ya katılmak için referandum düzenlenmesine karar verildi. Bu karara ABD, NATO ve AB tepki gösterirken, Putin ise kısmi seferberlik ilan ederek ve nükleer tehditte bulunarak karşılık verdi.

PROTESTOLAR BAŞ GÖSTERDİ

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kısmi seferberlik ilanı birçok kentte protestolara neden oldu. Başkent Moskova başta olmak üzere tüm kentlere yayılan gösterilerde, güvenlik güçleri protestoculara müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Protestocular, Rus ordusunun Ukrayna'dan geri çekilmesini ve kısmi seferberlik ilanının iptal edilmesini talep etti.

SEFERBERLİK KARARI SONRASI UÇUŞ TRAFİĞİ HAREKETLENDİ

Uçuş trafiğinin hareketlendiği hava sahası, Flightradar24.com haritasında açık şekilde göründü. Uçuş izleme sitesi FlightRadar24'ten alınan görüntülerde, Rusya'dan kalkan uçakların çoğunluğunun Avrupa ülkeleri ve Türkiye'ye geldiği görülüyor.

Seferberlikten kaçan Ruslar, Gürcistan ve Finlandiya sınır kapısında da uzun kuyruklar oluşturdu.

10 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR

Rusya'da seferberlik çağrısına uymayanlara 10 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor. Yine aynı düzenlemeye göre emir - komuta talimatlarına uymayanlar ve silahlı operasyonlara katılmayı reddedenler 2 ile 3 yıl arasında hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaklar.

 
RUSYA KKTC’YE DİREKT UÇACAK!
 
TÜRKİYE BAE’YE 20 ADET BAYRAKTAR SİHA SATTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İRAN’DA SU-22 SAVAŞ UÇAĞI DÜŞTÜ
İran’ın güneyinde yer alan Hürmüzgan eyaletinde Devrim Muhafızları Ordusu ...
BIDEN’DAN ABD’DEKİ HAVALİMANLARINA ELEŞTİRİ
ABD Başkanı Joe Biden, ülkedeki havalimanlarının durumunu eleştirdi. ABD ...
YOLCU UÇAĞI MOTOSİKLETE ÇARPTI!
Portekiz havayolu TAP Air Portugal’a ait Lizbon-Konakri seferini yapan ...
 
NASA AY GÖREVİ İÇİN TARİHİ AÇIKLADI
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA), Artemis I uzay aracının ...
MİHAİL GORBAÇOV HAYATINI KAYBETTİ
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) son lideri, Rus siyasetçi ...
İSVİÇRE’DE F-35 KRİZİ BÜYÜYOR
İsviçre hükümeti, Hava Kuvvetlerine alınması öngörülen Lockheed Martin ...
 
RUSYA: 2 UKRAYNA SU-25 UÇAĞI VURDUK
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'nın Zaporijya ...
ABD’DEN SURİYE’YE HAVA SALDIRISI
Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yapacağı olası bir operasyona karşı çıkan ...
EMIRATES’TEN STADYUMDA MUHTEŞEM KOREOGRAFİ
Emirates kabin ekibinin Portekiz’in ünlü futbol kulübü Benfica’nın maçlarını ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası