pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
THY YÜZLERCE ACENTEYİ AĞIRLADI
THY YÜZLERCE ACENTEYİ AĞIRLADI
BOEING'DE SULAR DURULMUYOR
BOEING'DE SULAR DURULMUYOR
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
CAPITAL500’DEN THY’YE 4 ÖDÜL
CAPITAL500’DEN THY’YE 4 ÖDÜL
5 Nisan 2022 Salı - 13:34

ROLLS-ROYCE- AIR BP İLE ANLAŞTI

Rolls-Royce, Air bp ile gaz türbini testlerinden kaynaklanan karbon salınımlarını azaltacak ve şirketin temel sürdürülebilirlik taahhütlerini destekleyecek bir anlaşmaya imza attı.

ROLLS-ROYCE- AIR BP İLE ANLAŞTI

Anlaşma kapsamında, Almanya'daki Dahlewitz ile Birleşik Krallık’taki Derby ve Bristol şehirlerinde bulunan Rolls-Royce tesislerinde gerçekleştirilen motor testleri için temin edilen tüm havacılık yakıtları %10 Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) karışımı olacak.

Ağırlıklı olarak kullanılmış atık bazlı sürdürülebilir ham maddelerden elde edilen SAF, Air bp tarafından geleneksel havacılık jet yakıtıyla karıştırılacak. Yılda yaklaşık üç milyon litreyi bulması beklenen %10 SAF karışımının teslimatlarına ise bu yaz başlanacak.

Air bp, bu yıl tamamen %100 SAF ile ilk kez test edilecek Rolls-Royce UltraFan® motoru için de yakıt sağlayacak. UltraFan, gelişmiş yakıt verimliliği ve %100 SAF kapasitesiyle havacılıkta sürdürülebilirliği yeni bir seviyeye taşıyacak. UltraFan® aynı zamanda dünyanın en büyük uçak motoru olacak.

İmzalanan anlaşmayla ilgili olarak görüşlerini dile getiren Rolls-Royce Sivil Havacılık Başkanı Chris Cholerton, “Bu anlaşma, 2023 yılına kadar yakıtlarımızın %10 SAF karışımı olacağına dair verdiğimiz taahhüdü yerine getiriyor. Havacılık endüstrisinde SAF kullanımının teşviki çok önemsediğimiz bir konu. Bu anlaşma aynı zamanda, akaryakıt üreticilerinin devam eden üretim yatırımlarını destekleyecek kesin bir taahhüt örneği niteliğinde” dedi. Cholerton, UltraFan® motorunun en son teknolojilerle donatılmış test merkezlerinde ilk kez %100 SAF ile çalıştığını görmeyi de büyük bir gururla ve heyecanla beklediklerini de belirterek, bu testin sürdürülebilir havacılık tarihinde bir mühendislik harikası olarak yeni bir sayfa açacağını ekledi.

Air bp Sürdürülebilirlik Direktörü Andreea Moyes ise, “Sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşması için Rolls-Royce'u desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Entegre bir enerji şirketi olma yolunda bir geçiş sürecindeyiz. Bugüne kadar elde ettiğimiz uzmanlığı; yenilenebilir ham madde temini, SAF üretimi, lojistik ve son müşteri tedariki konusunda kullanmaya devam edeceğiz. Hedefimiz havacılık endüstrisinde karbondan arınma ortağı olmak. Küresel havacılığın düşük karbon hedeflerini desteklemek için SAF kullanılabilirliğini, erişilebilirliğini ve satın alınabilirliğini geliştirmek üzere çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz” dedi. 

Rolls-Royce’un üç farklı lokasyonda konumlanmış test merkezlerinde, farklı türde havacılık motorlarının testleri yapılıyor. Derby’de sivil havacılık, Bristol’da savunma ve Berlin yakınlarındaki Dahlewitz’de ise ticari havacılık motorları test ediliyor. Trent, EJ 200 ve Pearl ailelerine ait motorların testleri müşterilere teslimlerinden önce rutin olarak yapılırken, ürün geliştirme testleri de düzenli olarak devam ediyor.

Rolls-Royce daha önce tüm Trent motorları ile iş havacılığı motorlarını 2023 yılına kadar %100 SAF ile uyumlu hâle getirmeyi taahhüt etmişti. Tüm Trent ve iş havacılığı motorları hâlihazırda %50 SAF karıştırılmış geleneksel fosil bazlı havacılık jet yakıtları ile çalışmaya hazır durumda.

Air bp ve Rolls-Royce’a temin edilecek yakıt hakkında

SAF, yerini aldığı geleneksel jet yakıtına kıyasla yaşam döngüsü boyunca %80'e varan oranda karbon azaltımı sağlıyor.

 
RAUF’U KAYBETTİK
 
RUSYA UUİ’DE İŞ BİRLİĞİNİ SONLANDIRACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RAUF’U KAYBETTİK
Son dakika! Uzun yıllar Atatürk Havalimanı’nda beraber çalıştığımız arkadaşımız ...
KULLANILMIŞ YEMEKLİK YAĞ İLE UÇTU
Airbus A380, ilk defa yüzde 100 sürdürülebilir yakıtla uçuş gerçekleştirdi. ...
GAYRETTEPE-İSTANBUL HAVALİMANI METRO HATTI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 37,5 kilometrelik Gayrettepe-İstanbul ...
 
THY BARÇA FORMASININ SOL KOLUNA SPONSOR OLMAK İSTİYOR
Türk Hava Yolları(THY) Barcelona futbol kulübüne tekrar sponsor olmak ...
HAVACILIKTA GİRİŞİMLERİN YENİ MERKEZİ İGA HUB AÇILIYOR
Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı, bölgenin en önemli küresel aktarma ...
ULTRAFANTM PROGRAMINDA DÖNÜM NOKTASI
Rolls-Royce, UltraFanTM programında yeni bir dönüm noktasına daha imza ...
 
YURT DIŞINDA 7 NOKTAYA DAHA UÇACAK
AnadoluJet, yurt dışındaki 7 noktayı daha Türkiye’nin turizm merkezlerine bağlıyor
EMIRATES ‘ICE’IN 30.YILINI KUTLUYOR
Emirates Havayolu, sunduğu ‘‘en iyi’’ uçak içi eğlence deneyiminin 30. yılını kutluyor
ERMENİSTAN SİHA’SI İSMİYLE ALAY KONUSU OLDU
Ermenista'nın SİHA'larına verdiği isim sosyal medyada dalga konusu oldu. ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası