pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
21 Temmuz 2022 Perşembe - 10:15

OTOMATİK HAVADAN HAVAYA YAKIT İKMALİ

Airbus A330 MRTT, otomatik havadan havaya yakıt ikmali operasyonları için dünyanın ilk sertifikalı tankeri oldu

OTOMATİK HAVADAN HAVAYA YAKIT İKMALİ

Airbus A330 MRTT, Singapur Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri (RSAF) ile iş birliği içinde yürütülen başarılı bir kampanyanın ardından, gün ışığında otomatik havadan havaya yakıt ikmali (A3R) operasyonları için sertifikalandırılan dünyanın ilk tankeri oldu.

İspanya Ulusal Havacılık ve Uzay Teknolojisi Enstitüsü (INTA) tarafından onaylanan ve Airbus tarafından geliştirilen yeni SMART MRTT'nin bir parçası olan A3R sistemi, alıcı uçakta ek ekipman gerektirmiyor. Havada yakıt ikmali operatörünün (ARO) iş yükünü azaltmayı hedefleyen bu yetenek, güvenliği artırmayı ve hava üstünlüğünü sağlamak için operasyonel koşullarda havadan havaya yakıt ikmali (AAR) transferini optimize etmeyi amaçlıyor.

A330 MRTT’nin, üstün havada yakıt ikmali yetenekleriyle teknolojik avantajını artırmaya devam ettiğini vurgulayan Airbus Defence and Space Askeri Hava Sistemleri Başkanı Jean-Brice Dumont, “A3R yeteneğinin sertifikasyonunu, 2018 yılında Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAAF) ile ortak bir operasyonda, dünyada boom sistemiyle ilk otomatikleştirilmiş temas ile başlayan başarılı bir yolculuğun sonucu olarak açıklayabiliriz. O zamandan beri, müşterilerimizin desteği sayesinde, özellikle de uçağın ilk müşterisi olan ve oyunun kurallarını değiştiren bu yetenekten yararlanan ilk operatör olan ortağımız RSAF'ın katılımı sayesinde, havacılıkta daha fazla ‘dünya ilki’ gerçekleştirdik.” dedi.

Airbus ve RSAF arasında SMART MRTT'nin geliştirilmesi için yapılan iş birliği kapsamında bir RSAF A330 MRTT; A3R'nin geliştirilmesinde, uçuş testinde ve sertifikasyonunda yer aldı. Ayrıca, yedek parçaların verimli kullanımını en üst düzeye çıkarmak için araçlar sağlanırken, yer görevlerinin daha hızlı çözülmesini sağlayan gelişmiş bakım yetenekleri geliştirildi.

A330 MRTT'nin evrimine giden yol burada bitmiyor. Airbus, yan kuruluşu Airbus UpNext aracılığıyla, Otonom Varlıklar Havadan Havaya Yakıt İkmali (A4R) ve Otonom Oluşum Uçuşu (AF2) operasyonlarını mümkün kılan teknolojileri geliştirecek, uyarlayacak, olgunlaştıracak, entegre edecek ve değerlendirecek bir test aracı olan Auto'Mate'i piyasaya sürdü. Auto'Mate, UpNext Auto'Mate demo aracının temeli olan bir dizi yeni teknoloji gerektiren alıcı uçağın görevlerini otomatikleştirmeye odaklanacak.

Bu teknolojik yapı parçaları 2023'te uçuşta test edilecek ve her iki durumda da Tanker Yakıt İkmal Uçuş Test Yatağı olarak bir A310 ve alıcı uçak olarak DT-25 Hedef Uçağı kullanılarak 2024'ün ortalarında son bir uçtan uca uçuşu ile test edilecek. Airbus Auto'Mate demo aracında geliştirilen teknolojiler seti, mürettebat yorgunluğunu ve eğitim maliyetlerini azaltmak, güvenliği ve verimliliği artırmak için mevcut Havadan Havaya Yakıt İkmal (AAR) operasyonlarının özerklik düzeyinde ileriye yönelik dönüştürücü bir adıma olanak sağlayacak. İnsansız Havadan Havaya Yakıt İkmal operasyonları (insansızdan insansıza AAR operasyonları dâhil), gelecekteki savunma senaryoları için oldukça talep edilen bir yetenek olarak gösteriliyor ve Auto´Mate, İspanya'da başlatılan, geliştirilen ve sonuçlandırılan ilk UpNext demo aracı olarak dikkat çekiyor.

 
FAS KRALİYET HAVA KUVVETLERİ H135’İ SEÇTİ
 
SEMERKAND HAVALİMANINA TAV TECHNOLOGIES DOKUNUŞU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FAS KRALİYET HAVA KUVVETLERİ H135’İ SEÇTİ
Fas Kraliyet Hava Kuvvetleri, temel askeri eğitim görevleri için H135 ...
DALAMAN HAVALİMANININ YÜZDE 60'I İSPANYOLLARIN
Muğla Dalaman Havalimanı işletme hakkının yüzde 60'ını YDA Grubu'ndan ...
KALYON HOLDİNG’TEN SABİHA GÖKÇEN AÇIKLAMASI
Kalyon Holding, bugün sosyal medyada yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı ...
 
CORENDON'DAN HULL CITY'YE DESTEK
Hull City - Leicester City Corendon Airlines Cup mücadelesi 20 Temmuz ...
SEMRA DERELİ CİVELEKHAN’I KAYBETTİK
Yazdığı ‘Tek Kanatlılar’ kitabı ile kabin memurluğu mesleğini gençlere ...
THY İLE VİETNAM HAVAYOLLARI İŞ BİRLİĞİNİ İLERLETİYOR
Türk Hava Yolları ve Vietnam Hava Yolları, iş birliğini güçlendirmek adına ...
 
EMIRATES TÜRKİYE’DE KABİN EKİBİ ARIYOR
Emirates Hava Yolları, kabin ekibini genişletmek için Türkiye’de aday ...
SABİHA GÖKÇEN’DEN 2022 YOLCU REKORU
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, 582 sefer ve 100 bini aşan yolcu sayısıyla ...
BİLAL EKŞİ'YE ÜST DÜZEY LİDERLİK ÖDÜLÜ
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Üst Düzey Liderlik” ödülü aldı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası