pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
30 Eylül 2021 Perşembe - 11:54

ORTA DOĞU, TÜRKİYE VE AFRİKA’NIN YENİ BAŞKANI

Boeing, Kuljit Ghata-Aura’yı Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgesinin yeni Başkanı olarak atadı. Ghata-Aura, Boeing’de daha önce Dubai ve Londra’da Avrupa, Rusya, İsrail, Hindistan, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika’yı kapsayan liderlik rolleri üstlendi

ORTA DOĞU, TÜRKİYE VE AFRİKA’NIN YENİ BAŞKANI

Ghata-Aura, son olarak Teksas eyaletinin Plano kentinde Boeing Satış Sonrası Hizmetler Baş Hukuk Müşaviri olarak görev aldı.

Boeing, Kuljit Ghata-Aura’yı, Suudi Arabistan hariç, Ortadoğu, Türkiye ve Afrika (META) yeni Başkanı olarak atadığını duyurdu. Ghata-Aura, yeni görevine 30 Eylül 2021 tarihi itibariyle başladı.

Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesinde daha önce çalışmış olan ve yeni pozisyonundaki faaliyetlerini Dubai’den sürdürecek olan Ghata-Aura, şirketin tüm bölge faaliyetlerine liderlik edecek. Ghata-Aura ayrıca Boeing’in en büyük ticari, savunma ve satış sonrası hizmetler müşterilerinin de bulunduğu bu bölgeye yönelik stratejiler geliştirmek ve uygulamaktan da sorumlu olacak. Öncesinde, yaklaşık altı yıl boyunca Boeing’in Hindistan, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesinden sorumlu hukuk müşaviri olarak görev alan Ghata-Aura, yeni görevinde şirketin iş ve sektörel ortaklık fırsatları ile güvenlik ve sürdürülebilirlik girişimlerinin yanı sıra devletle ilişkiler ve sosyal sorumluluk projelerini de yürütecek. Ghata-Aura, Boeing’in bölgedeki varlığını genişletip, müşteriler ve diğer ortaklarla ilişkilerini güçlendirerek.

Ghata-Aura, dokuz yılı aşkın süredir bölgede görev aldıktan sonra Boeing’ten ayrılan Bernie Dunn’ın yerine bu pozisyona getirildi.

Boeing International Başkanı Sir Michael Arthur, “Kuljit Ghata-Aura’nın Boeing Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) yeni Bölge Başkanı olarak atanmasını duyurmaktan son derece memnuniyet duyuyorum. Kuljit, uzun süre çalıştığı Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesi dâhil olmak üzere, Boeing’in en önemli pazar ve faaliyetlerinden kazandığı büyük tecrübeyi bu role taşıyacak. Boeing’in bu bölgede büyümesini sürdürmek için Kuljit ile birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyacağım. Boeing’in META bölgesindeki varlığının genişlemesine son yedi yılda yaptığı katkılarından ötürü Bernie’ye teşekkürlerimizi sunuyor ve kendisine başarılar diliyoruz,” dedi.

Boeing’in Orta Doğu, Türkiye ve Afrika’daki varlığı uzun yıllara dayanıyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Güney Afrika, Mısır, Kuveyt ve Suudi Arabistan’da ofisleri bulunan Boeing’in aynı zamanda bölgede birçok sektörel ve akademik ortaklığı bulunuyor. Günümüzde dünyanın en hızlı büyüyen ticari uçak pazarlarından biri olan bölgenin savunma ihtiyaçları da hızla artıyor.  

GHATA-AURA: SON DERECE HEYECANLIYIM

Ghata-Aura, “Böylesine önemli bir rolle Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesine geri dönmekten ve çalışma arkadaşlarımla yeniden bir araya gelmekten dolayı son derece heyecanlıyım. Boeing için büyük önem taşıyan ve en hızlı büyüyen pazarlardan biri olan bu bölgede, paydaşlarımızla ortaklıklar kurmaya devam edeceğiz. Benzersiz fırsatlar sunan bu bölgede Boeing’in güçlü bir varlığı mevcut. Bölgenin havacılıkta daha da yükselmesine destek olmak için bölge devletleriyle ve müşterilerimizle yakın çalışma içinde olacağız,” dedi.

Boeing’e 2010 yılında katılan Ghata-Aura, Avrupa, Rusya, İsrail, Hindistan ve META bölgesinde olmak üzere, şirket bünyesinde çeşitli liderlik rolleri üstlendi. Boeing Hindistan, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika’nın yaklaşık altı yıl boyunca bölge hukuk müşavirliğini yürüten Ghata-Aura, ayrıca, 2015-2016 yıllarında Boeing Birleşik Arap Emirlikleri pazar geliştirme direktörü olarak görev aldı. Oxford Üniversitesi’nden mezun olan Ghata-Aura, Boeing’e katılmadan önce, uluslararası birleşme ve satın almalar alanında faaliyet gösteren büyük bir uluslararası şirketin ortağıydı.

KULJIT S. GHATA-AURA

Boeing Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Başkanı

Boeing Ortadoğu, Türkiye ve Afrika (META) Başkanı Kuljit Ghata-Aura, şirket genelindeki tüm bölge faaliyetlerinin koordinasyonundan, ülke ve bölge stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasından sorumludur. Ghata-Aura, devletle ilişkiler, yeni iş ve sektörel ortaklık fırsatları ve sosyal sorumluluk projelerine odaklanarak Boeing’in bölgedeki varlığını genişletip, müşterilerle ve diğer paydaşlarla şirket ilişkilerini güçlendirmektedir. Faaliyetlerini Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinden sürdüren Ghata-Aura, Boeing International Başkanı Michael Arthur’a bağlı çalışmaktadır.

Boeing’e 2010 yılında katılan ve bu süre zarfında birçok liderlik rolleri üstlenen Ghata-Aura, son olarak, 2017 yılı Temmuz ayında başlayarak, Boeing Satış Sonrası Hizmetler Başkan Yardımcısı ve Baş Hukuk Müşaviri olarak görev aldı. Burada, ilgili iş biriminin yapılanması, ticari faaliyetlerde hukuki destek, dava takibi ve yönetişim de dâhil olmak üzere, hukuk ve mevzuata uygunluk ekiplerinin strateji ve faaliyetlerinin geliştirilmesi ve uygulanmasından sorumlu oldu.

Ghata-Aura, bunun öncesinde, 2010-2016 yılları arasında Avrupa, Rusya ve İsrail bölge hukuk müşavirliğinin yanı sıra Dubai’de Hindistan, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölge hukuk müşavirliği görevlerini yürüttü. Bu görevlerde, bölgedeki tüm hukuk ve mevzuata uygunluk konularına yönelik şirkete danışmanlık hizmetinde bulundu. Hukuki sorumluluklarına ek olarak, Birleşik Arap Emirlikleri Pazar Geliştirme Direktörü olarak görev aldı ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki önemli şirket girişimlerinin planlanması ve uygulanmasından sorumlu oldu.

Ghata-Aura, Boeing’e katılmadan önce, Abu Dabi merkezli Eversheds şirketinin kurucu ortaklığını yürüttü. Ayrıca, çoğunluğu uluslararası birleşme ve satın almalar, ortak girişimler, sermaye piyasaları, genel kurumsal ve ticari iş alanlarında olmak üzere, 13 yıl boyunca Londra’da avukatlık yaptı. Uganda’da doğup Londra’da büyüyen Ghata-Aura, İngiltere vatandaşıdır. Oxford Üniversitesi mezunu olan Ghata-Aura, 1997 yılında İngiltere ve Galler Yüksek Mahkemesi avukatı olmaya hak kazandı.

Boeing Hakkında

Dünyanın önde gelen havacılık ve uzay şirketi Boeing, 150’den fazla ülkedeki müşterilerine havacılık ürünleri ve destek hizmetleri sağlamakta. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) en büyük ihracatçısı olan şirket, küresel bir tedarikçi üssünün kabiliyetlerini küresel ölçekte ekonomik fayda yaratmak, sürdürülebilirlik ve toplumsal etki için kullanmaktadır. Boeing ekipleri, geleceğe yönelik yenilikler geliştirmeyi ve şirketin temel değerleri olan güvenlik, kalite ve dürüstlüğü yaşatmayı hedeflemektedir.

 
KKTC’YE FOTOĞRAFSIZ KİMLİKLE GİDİLEMEYECEK
 
ALTIN KAÇAKÇISINDAN İNANILMAZ YÖNTEM
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EMIRATES’İN A380 AĞI BÜYÜYOR
Seyahate olan talep artmaya devam ettikçe, Emirates’in A380 ağının büyüme hızı da artıyor
UNITED AIRLINES AŞI OLMAYAN 600 ÇALIŞANINI İŞTEN ÇIKARACAK
ABD'li havayolu şirketi United Airlines, Covid-19 aşısı olmayı reddeden ...
İSTANBUL HAVALİMANI 100 MİLYON YOLCUYU GEÇTİ
6 Nisan 2019 tarihinde tam kapasite ile çalışmaya başlayan İstanbul Havalimanı, ...
 
JETİ ÇAĞDAŞ SANAT GALERİSİ’NE DÖNÜŞTÜRDÜ
ACJ ve çağdaş sanatçı Cyril Kongo, özel bir ACJ TwoTwenty kabin tasarımı yarattı
SUNEXPRESS’TEN KIŞ SEZONUNDA YENİ ROTALAR
Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2021/2022 ...
AYŞEM SARGIN İKİNCİ KEZ ASED BAŞKANI SEÇİLDİ
Salgın süreci nedeniyle 39. ve 40'ıncı genel kurulunu bir arada gerçekleştiren ...
 
CORENDON YELKEN TAKIMI BİRİNCİ OLDU
Corendon Airlines çalışanlarının yer aldığı Corendon Cheese’den çok önemli başarı
İSTANBUL HAVALİMANI AVRUPA'NIN EN YOĞUN HAVALİMANI OLDU
Avrupa'da en yoğun havalimanları sıralamasında 20 milyon 972 bin 497 yolcuya ...
GÜNEY AFRİKA HAVAYOLLARI YENİDEN HAVALANDI
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ulusal hava taşımacılığı şirketi Güney Afrika ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası