pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
THY VE AJET'TEN MİL KARARI
THY VE AJET'TEN MİL KARARI
KOTİL’DEN ‘KAAN FİLOSU’ MÜJDESİ
KOTİL’DEN ‘KAAN FİLOSU’ MÜJDESİ
THY TEKNİK MÜHENDİS ARIYOR!
THY TEKNİK MÜHENDİS ARIYOR!
23 Ekim 2023 Pazartesi - 13:56

NESTE İLE SAF YAKITI İÇİN ANLAŞTI

Emirates, 2024 ve 2025'te Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı tedariki için Neste ile iş birliğini genişletiyor

NESTE İLE SAF YAKITI İÇİN ANLAŞTI

Emirates ve Neste, 2024 ve 2025'te 3 milyon galonun üzerinde karma Neste MY Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı tedariki için iş birliklerini güçlendirerek ortaklıklarını genişletti. Geleneksel jet yakıtı ile harmanlanacak olan sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF), Emirates'in Amsterdam Schiphol ve Singapur Changi havalimanlarından kalkan uçuşları için 2024 ve 2025 yılları boyunca tedarik edilecek.

Emirates'in Neste ile genişletilmiş ortaklığı, Orta Doğu ve Afrika merkezli herhangi bir havayolu şirketi arasında bugüne kadar geliştirilen en büyük SAF hacmini temsil ediyor. Harmanlanmış SAF, bir milyon galonun üzerinde katkısız SAF'tan oluşuyor. Bu da geleneksel Jet A-1 yakıtıyla birleştirilmiş %30'un üzerinde katkısız SAF'ın harmanlanmış oranını temsil ediyor.

Bu yıl sonundan önce havayolu, SAF'ı ilk kez merkezi Dubai’den kalkan uçaklarda kullanacak. SAF, geleneksel jet yakıtı kullanımına kıyasla yakıtın kullanım ömrü boyunca hava yolculuğundan kaynaklanan karbon emisyonlarını %80'e* kadar azaltıyor.

Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugünkü duyuru, Emirates için bir dönüm noktası ve operasyonlarımız için SAF tedarikinin hızlanmasını temsil ediyor. Bu aynı zamanda, operasyonel yakıt verimliliğinin artırılmasının yanı sıra, yakıt tasarruflu uçakların gerçekleştirilmesi, filo yenilememizin 2024'ten itibaren hızlandırılması da dahil olmak üzere, karbon emisyonlarımızı azaltmak için odaklandığımız birçok girişimden biri. Neste ile devam eden ortaklığımız aynı zamanda hızla gelişen SAF endüstrisine aktif katılımımızı ve desteğimizi de gösteriyor. Emirates ve diğer havayollarından gelen güçlü talebin, SAF'ın ve diğer yeni ortaya çıkan temiz itiş teknolojileri ölçeğinin büyütülmesini teşvik edeceğini umuyoruz.”

Neste'nin Yenilenebilir Havacılık iş biriminden EMEA Başkan Yardımcısı Alexander Kueper ise şu açıklamalarda bulundu: “Sürdürülebilir havacılık yakıtı, hava yolculuğundan kaynaklanan sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik hazır bir çözüm. Küresel SAF üretimimizi artırırken ve Neste MY Sürdürülebilir Havacılık Yakıtımızı tedarik ederek emisyonu azaltma taahhütlerini desteklemeye devam ederken, Emirates ile mevcut iş birliğimizi 2024'e kadar uzatmaktan gurur duyuyoruz.”

Bu yılın başlarında Emirates, Neste ve diğer sektör paydaşlarıyla birlikte, tek motorda %100 SAF ile çalışan bir Boeing 777-300ER kullanarak bölgedeki ilk %100 SAF destekli gösteri uçuşunu başarıyla tamamladı. Havayolu, %100 SAF uçuşunun standardizasyonunu ve gelecekte onaylanmasını destekleyen teknik analiz ve sertifikasyon gereksinimleri konusunda endüstri ortaklarıyla birlikte önemli ilerlemeler kaydetti.

Havayolunun jet yakıtı ile harmanlanmış SAF ile güçlendirilen ilk uçuşu 2017 yılında Chicago'da gerçekleşti. O tarihten bu yana havayolu, Stokholm'den yapılan uçuşlar için de SAF'ı geliştirdi ve şu anda karma SAF ile Paris, Lyon ve Oslo'dan uçuşlar gerçekleştiriyor.

Emirates, bir dizi endüstri ve BAE hükümeti çalışma grubunu destekledi ve SAF'ın üretimi ve tedarikinin ölçeklendirilmesine yardımcı olmak için çeşitli paydaşlarla sürekli görüşmelerde bulunuyor.

Havayolu, BAE GCAA ile birlikte, BAE Enerji ve Altyapı Bakanlığı ve Dünya Ekonomik Forumu tarafından yönlendirilen BAE'nin iddialı enerjiden sıvıya (PtL) yakıt yol haritasının geliştirilmesinde aktif olarak rol oynadı. Ayrıca Emirates, Enerji ve Altyapı Bakanlığı ve GCAA tarafından Ocak 2023'te başlatılan BAE'nin Ulusal Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı Yol Haritasına katkıda bulundu.

*Saf biçimde (harmanlanmamış olarak) kullanıldığında ve CORSIA metodolojisi gibi yerleşik yaşam döngüsü değerlendirmesi (LCA) metodolojileriyle hesaplandığında

 
YERLİ VE MİLLİ MOTORLAR ANTALYA’DA
 
ŞAHA KALKTI!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PİSTTEN ÇIKTI
TUI Airways’e ait Boeing 737 -800 MAX uçağı aşırı yağışlı havada pistten çıktı
EMIRATES KABİNE 20 BİN APLLE DAĞITTI
Emirates, uçak içi hizmetleri geliştirmek için kabin ekibine 20.000 Apple ürünü sağlıyor
SABİHA GÖKÇEN’DE EDS CİHAZLARI YENİLENİYOR
İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı check-in kontuarlarından teslim ...
 
MNG İKİNCİ A321F’İ İSTANBUL’A GETİRDİ
MNG Hava Yolları, TC-MYB tescilini alan ikinci Airbus A321F kargo uçağını teslim aldı
THY BAZI İTALYA SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ
Türk Hava Yolları (THY), İtalya’da yapılacak grev nedeniyle 20 Ekim Cuma ...
THY TEKNİK SUIT SINIF SAYISINI 7’YE ÇIKARDI
Airbus Bakım Onarım Eğitim Yazılımının uzun süredir kullanıcısı olan Türk ...
 
28. ROUTES WORLD REKORLA KAPANDI
İGA İstanbul Havalimanı, küresel havacılık liderlerini İstanbul’da buluşturdu. ...
AIRBUS VE TUSAŞ’TAN KAHRAMANMARAŞ’A OKUL
Avrupalı havacılık devi Airbus ile ülkemizin savunma sanayinde lokomotif ...
BİR BOMBA İHBARI DA EMIRATES UÇAĞINA
Altı Fransa havalimanına yapılan bomba ihbarıyla birlikte, Emirates Havayolu ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası