Jukovskiy Merkezi Aerohidrodinamik Enstitüsü Genel Direktör Yardımcısı Mihail Ziçenkov, ilk MS-21 uçaklarının 2025 yılında müşterilere teslim edileceğini açıkladı.
Jukovskiy Merkezi Aerohidrodinamik Enstitüsü (TsAGI) Genel Direktör Yardımcısı Mihail Ziçenkov, Sputnik’e verdiği demeçte, ilk MS-21 yolcu uçaklarının gelecek yıl Rus havayolu şirketlerine teslim edilmesinin planlandığını söyledi.
Ziçenkov, “Bildiğim kadarıyla gelecek yıl SJ-100'ün sertifikasyonunun tamamlanması planlanıyor ve aynı dönemde ilk MC-21 uçakları da kademeli olarak müşterilere, yerli havayolu şirketlerine teslim edilmeye başlanacak” dedi.
Ziçenkov, TsAGI'nin şu anda uçağın geliştiricisi ‘Yakovlev’ şirketi ile birlikte MS-21'in dayanıklılık testlerini yürüttüğünü kaydetti.
Suhoi Superjet 100 (SJ-100) ve MC-21 yolcu uçakları, Rus sivil havacılığının ana uçakları olmaları bekleniyor. (Sputnik)
![]()  | 
        ![]()  | 
        ![]()  | 
        ![]()  | 
      |||||
  | 
        
  | 
        |||||||
    
    ![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.  | 
    










Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri