pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
30 Mart 2023 Perşembe - 13:51

MEHMET T. NANE PEGASUS YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Son dakika... 31 Mart 2022 tarihinden bu yana Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Mehmet T. Nane, 30 Mart 2023 tarihi itibarıyla Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

MEHMET T. NANE PEGASUS YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Mehmet T. Nane Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet T. Nane; 30 Mart 2023 Perşembe günü gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrasında, Yönetim Kurulunun aldığı kararla Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Mehmet T. Nane, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, 17 yıldır bu görevi üstlenen Ali Sabancı’dan devraldı. Ali Sabancı Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam edecek.

Pegasus Hava Yolları’na 2016 yılının Mart ayında geçiş yapan Mehmet T. Nane, 6 yıl boyunca şirketin CEO’luk görevini yürüttü ve ardından 2022 yılının Mart ayında Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini üstlendi. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yönetim Kurulu ile İcra Kurulu Başkanlığı, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi önemli ulusal ve uluslararası kuruluşlarda üstlendiği görevlerini halen sürdüren Mehmet T. Nane, Pegasus Hava Yolları’ndaki görevine Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam edecek.

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Mehmet T. Nane, iş hayatına 1988’de başladı. 1997 yılına kadar sırasıyla Türkiye Emlak Bankası, Demirbank ve Demir Yatırım’da çeşitli birimlerde görev aldı. 1997 yılında katıldığı Sabancı Grubu bünyesinde 2005 yılına kadar Planlama, İş Geliştirme Dairesi Başkan Yardımcılığı, Perakendecilik Grubu Direktörlüğü ve Sabancı Holding Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. 2000-2005 yılları arasında Teknosa Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, 2005-2013 yılları arasında Teknosa Genel Müdürlüğü ve 2013-2016 yılları arasında CarrefourSA Genel Müdürlüğü yaptı. 2016 yılı itibarıyla ise Pegasus Hava Yolları’na geçiş yaptı.

Mehmet T. Nane; Asya Pasifik Perakendeciler Federasyonu (FAPRA) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF), Gıda Perakendeciliği Derneği (GPD) ve Zincir Mağazalar Derneği (ZMD) Kurucu Başkanlığı, TOBB Perakendecilik Meclisi Başkanlığı, SEV-Sağlık Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı, Harvard Business School Türk Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Halen Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yönetim Kurulu ile İcra Kurulu Başkanlığı, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Yönetim Kurulu Başkanlığı, TOBB Sivil Havacılık Meclis Başkan Yardımcılığı, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkan Yardımcılığı, TOBB GS1 Türkiye Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyeliği, SEV Mütevelli Heyeti Üyeliği, BÜVAK Boğaziçi Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyeliği gibi farklı sivil toplum kuruluşlarında görevlerini yürütüyor.

Yanındayız Derneği ve Teknolojide Kadın Derneği (WTECH) Kurucu Üyesi olan Mehmet T. Nane, aynı zamanda Professional Women Network (PWN) İstanbul’un oluşturduğu Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekleyen CEO’lar Manifestosu kapsamında PWN Eşitlik Elçileri arasına katıldı.

 
SUN D’OR İSTANBUL HAVALİMANI’NDA
 
ÇANTALAR DEPREMZEDE ÇOCUKLARA BOT OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SUN D’OR İSTANBUL HAVALİMANI’NDA
El Al Grubu’na ait Sun d’Or Havayolları, İGA İstanbul Havalimanı uçuşlarına ...
KITALARARASI OPERASYONLARINI HIZLANDIRIYOR
Emirates, mali yılının başlangıcından bu yana operasyonlarını yüzde 31 ...
CORENDON MOTOR BAKIM DESTEĞİ İÇİN ANLAŞTI
Corendon Airlines Boeing 737 uçaklarından oluşan filosunun motor bakım ...
 
RUSYA SEFERLERİNDE BÜYÜK ARTIŞ BEKLENTİSİ
Rusya'dan Türkiye'ye uçak seferleri bu yaz yüzde 50'den fazla artacak. ...
FREKANS SAYISI İKİ KATINA ÇIKTI
Türkiye ve Filipinler arasındaki frekans sayısını iki katına çıkaran anlaşma İstanbul'da imzalandı
İGA RAMAZAN TIR’I DEPREM BÖLGESİNDE
Havacılık sektöründe, dünyanın en iyileri arasında yer alan ve yolcularına ...
 
THY İKİNCİ PİLOT ADAY ADAYI ARIYOR
Türk Hava Yolları (THY), yetiştirilmek üzere ikinci pilot aday adayı arıyor. ...
ERSİN İNANKUL İGA’DAN AYRILDI
İGA Dijital Hizmetler ve Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Ersin İnankul, ...
ÖZTÜRK: CUMHURİYETİN 100. YILINDA 100 UÇAK EŞİĞİNİ GEÇECEĞİZ
Pegasus CEO’su Güliz Öztürk “2023 yılında filomuza ekleyeceğimiz yeni ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası