pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
18 Eylül 2022 Pazar - 09:15

KIZILELMA İLK UÇUŞUNA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma’nın ilk motor entegrasyon testi başarıyla tamamlandı.

KIZILELMA İLK UÇUŞUNA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

KIZILELMA’DA BİR AŞAMA DAHA GEÇİLDİ

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen ve ülkemizin ilk insansız Savaş Uçağı olarak görev yapacak olan Bayraktar Kızılelma’nın geliştirilme sürecinde kritik bir eşik daha geçildi.

Bayraktar Kızılelma’nın birinci prototipi ile yapılan ilk motor entegrasyon testi başarıyla tamamlandı. Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’nde bulunan test alanında yapılan testi, Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar yönetti. 17 Eylül 2022’de başarıyla gerçekleştirilen motor entegrasyon testi ile Bayraktar Kızılelma ilk uçuşuna bir adım daha yaklaşmış oldu.

AKINCI İLE BENZER SÜREÇ

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen “Akıncı” projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA’da da benzer bir süreç yaşandı. 1 Eylül 2019’da ilk motor entegrasyon testini tamamlayan Akıncı, 6 Aralık 2019’da ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Akıncı, ilk uçuşundan yaklaşık 1.5 yıl sonra 29 Ağustos 2021’de envantere girdi.

İLK UÇUŞ 2023’TE

Baykar’ın yaklaşık 20 yıllık derin teknoloji birikimi ve tecrübesiyle geliştirilen Bayraktar Kızılelma İnsansız Savaş Uçağı projesinin test süreci yer testleri ile devam edecek. Bayraktar Kızılelma’nın ilk uçuşunun 2023 yılında gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

KISA PİSTLİ GEMİLERE İNİŞ-KALKIŞ KABİLİYETİ

Bayraktar Kızılelma özellikle kısa pistli gemilere iniş kalkış kabiliyetiyle muharebe sahasında devrim gerçekleştirecek bir platform olacak. Türkiye’nin inşa ettiği ve hâlihazırda seyir testlerini gerçekleştirdiği TCG Anadolu gemisi gibi kısa pistli gemilere iniş ve kalkış kabiliyetine sahip olacak şekilde geliştirilen Bayraktar Kızılelma, bu yeteneği sayesinde denizaşırı görevlerde önemli rol üstlenecek. Bu kabiliyetiyle Mavi Vatan’ın korunmasında da aktif rol alacak.

AGRESİF MANEVRALARLA HAVA MUHAREBESİ

İnsansız hava araçlarından farklı olarak agresif manevralarla insanlı savaş uçakları gibi hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek olan Bayraktar Kızılelma, bu özelliğiyle harp sahasında dengeleri değiştirecek. Bayraktar TB2 ve Bayraktar Akıncı’dan elde edilen tecrübelerle Türk mühendis ve teknisyenleri tarafından geliştirme çalışmaları devam eden insansız savaş uçağı, yerli hava-hava mühimmatları ile hava hedeflerine karşı da etkinlik sağlayacak.

DÜŞÜK RADAR GÖRÜNÜRLÜĞÜ

Tasarımından elde edeceği düşük radar izi sayesinde en zorlu görevleri başarıyla gerçekleştirecek olan Bayraktar Kızılelma’nın 6 ton kalkış ağırlığına sahip olması hedefleniyor. Milli olarak geliştirilen tüm mühimmatları kullanacak olan insansız savaş uçağı, planlanan bin 500 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesiyle büyük bir güç çarpanı olacak. İnsansız savaş uçağı entegre edilecek AESA radar ile yüksek durumsal farkındalığa da sahip olacak.

 

 
THY’DEN NEW YORK’TA FOTOĞRAF SERGİSİ
 
BURSA'DA HELİKOPTER ZEYTİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY’DEN NEW YORK’TA FOTOĞRAF SERGİSİ
Türk Hava Yolları ve Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosluğu “Connect” Fotoğraf Sergisini açtı
QATAR AIRWAYS O UÇUŞLARI A380’LE YAPACAK
Qatar Airways, 6 Aralık 2022 itibarıyla Perth uçuşlarını A380 ile yapacak.
İGA İLE IATA ARASINDA ANLAŞMA
Yolcularına benzersiz bir hizmet sunan, teknolojiyi odağına alarak sürekli ...
 
TAV’IN ALTI HAVALİMANINA ÖDÜL
TAV Havalimanları’nın işlettiği İzmir Adnan Menderes, Ankara Esenboğa, ...
AVRUPA’NIN EN YOĞUN HAVALİMANI
Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı’nın (EUROCONTROL) 05-11 Eylül ...
THY 21 FRANSA SEFERİNİ İPTAL ETTİ
Türk Hava Yolları (THY), yarın (Cuma) Fransa’ya yapılacak çok sayıda seferi iptal etti
 
KRALİÇENİN CENAZESİ İÇİN 500 BİN ÇİÇEK TAŞIDI
Turkish Cargo, Kraliçe Elizabeth'in cenazesi için 500 binden fazla çiçeği İngiltere’ye ulaştırıyor
SABİHA GÖKÇEN’DE YENİ SADAKAT PROGRAMI
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan harcadıkça kazandıran sadakat programı: ISG PORTPAL
TOGG’UN NEREYE UÇTUĞU BELLİ OLDU
Türk Hava Yolları’nın alt markası Turkish Cargo, Türkiye’nin yerli otomobili ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası