pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
CAPITAL500’DEN THY’YE 4 ÖDÜL
CAPITAL500’DEN THY’YE 4 ÖDÜL
ÇİZMECİ HAVALİMANINDA YAKALANDI
ÇİZMECİ HAVALİMANINDA YAKALANDI
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
71 UÇAĞINI DAHA YENİLEYECEK
11 Ağustos 2023 Cuma - 14:33

KEMAL YÜKSEK ASALETEN SHGM GENEL MÜDÜRÜ

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda atamalar gerçekleşti. Ocak 2021 yılından beri görevini vekaleten yürüten Kemal Yüksek, Sivil Havacılık Genel Müdürü olarak atandı.

KEMAL YÜKSEK ASALETEN SHGM GENEL MÜDÜRÜ

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan üst kademe kamu yöneticiliklerine atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Aile ve Sosyal Hizmetler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği, İçişleri, Kültür ve Turizm, Milli Eğitim, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlıklarının üst kademelerine atamalar yapıldı.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI'NDA YAPILAN ATAMALAR

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda da atamalar gerçekleşti. Ahmet Gülşen, Karayolları Genel Müdürü olarak atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na yapılan atamalar şöyle;

"Karayolları Genel Müdürü- Ahmet Gülşen; Strateji Geliştirme Başkanı- Mücahit Arman; Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı-Mustafa Bankaoğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürü- Kemal Yüksek."

Prof. Dr. Kemal YÜKSEK kimdir?

1969 yılında Trabzon Çaykara’da doğan Kemal Yüksek, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) “Matematik Mühendisliği” bölümünden 1990 yılında mezun olmuş, 1993’te, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) “Bilgisayar Mühendisliği” bölümünde yüksek lisansını, 1998 yılında da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde “Uygulamalı Matematik” alanında doktorasını tamamlamıştır.

1993 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayata giriş yapan Yüksek, 2005 yılında Missouri University of Science and Technology Sanal Gerçeklik Araştırma Merkezinde ziyaretçi profesör olarak görev almıştır. İstanbul Kültür Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde kurucu öğretim üyesi, ardından Bölüm Başkan Yardımcılığı yapmıştır. 2011 yılında Doçent unvanını, 2016 yılında ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Profesör unvanını alan Yüksek Akademik hayatı boyunca yazılım, veritabanı tasarımı, matematiksel modelleme, yapay zekâ, bilgisayar grafiği, eğitim yönetimi ve sivil havacılık yönetimi alanlarında çalışmalar yapmış ve bu alanlarda bilimsel dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. 2012 yılında Türk Hava Yolları’nda havacılık sektörüne adım atan Yüksek 2013 – 2018 yılları arasında THY’de Eğitim Başkanı olarak görev yapmıştır. Bu görevi süresince, havacılık alanında Türk Hava Yolları’nın Yeni Yolcu Servis Sistemi Dönüşüm (Biletleme ve Rezervasyon) Projesi, Eğitim Yönetim Sistemi, Çevrimiçi Değerlendirme Sistemleri ve Eğitim Portalı gibi önemli yazılım projelerinin mimarı olmuş, geliştirilmesine ve hayata geçirilmesini sağlamıştır. Uluslararası üniversite ve kuruluşların (ICAO,IATA,EASA,GE,Insead vs..) havacılıkla ilgili programlarına katılarak alandaki etkinliğine katkı sağlayacak programlarda yer almıştır. Uluslararası platformlarda sivil havacılık kuruluşlarının düzenlediği konferanslara konuşmacı olarak katılım sağlamış, ülkemizi havacılık alanında temsil etmiştir. 

Mayıs 2019’da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Ocak 2021’de Genel Müdür Vekili olarak atanmıştır. İngilizce bilen, bilgisayar yazılımı, büyük veri ve veri tabanı yönetimi konusunda uzmanlığı olan Yüksek, evli ve üç kız çocuk babasıdır.

 
THY DÜNYADA 8. SIRAYA YÜKSELDİ
 
HAVALİMANINDA KÖPEĞİNİ TERK ETTİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY DÜNYADA 8. SIRAYA YÜKSELDİ
Türk Hava Yolları (THY), uçak filosundaki koltuk sayısı bakımından dünyada ...
RIYADHAIR İSPANYOL DEVİNİN ANA SPONSORU OLDU
İspanya’nın dünyaca ünlü futbol kulübü Atletico Madrid'in yeni ana sponsoru ...
THY 7 AYDA NASIL BİR PERFORMANS GÖSTERDİ?
Türk Hava Yolları (THY), Temmuz 2023 ve Ocak-Temmuz 2023 dönemlerine ilişin ...
 
UÇAK BİLETLERİNDE TAVAN FİYATA YÜZDE 65 ZAM
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan düzenleme ile iç hat ...
CORENDON KIŞ UÇUŞLARINI SATIŞA AÇTI
Her yıl milyonlarca Avrupalı turisti başta Türkiye olmak üzere en popüler ...
THY İLE THAI HAVAYOLLARI İŞ BİRLİĞİNE GİTTİ
Türk Hava Yolları ve Thai Havayolları, iki bayrak taşıyıcı havayolu olarak ...
 
ANTALYA’NIN EN BÜYÜK ŞİRKETİ OLDU
Capital Türkiye'nin "Türkiye'nin 500 Büyük Özel Şirketi" listesinde yer ...
ÇELEBİ WEBER SHANDWICK İLE ANLAŞTI
65 yıllık deneyimiyle Türk sivil havacılık sektörünün en önemli oyuncuları ...
TÜRK HAVA YOLLARI O OPSİYONU KESİNLEŞTİRDİ
Türk Hava Yolları, dört ek Airbus A350-900 opsiyonunu kesinleştirdi. Türkiye’nin ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası