pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
15 Mayıs 2021 Cumartesi - 14:43

HAVA-SEN BAŞKANI KOÇAK’TAN ÇAĞRI

2018 yılında Hava-Sen adında muhalif sendika kurdular diye Türk Hava Yolları'ndan işten çıkarılan bazı THY çalışanları, açtıkları işe iade davalarını kazandı. Hava-Sen Başkanı Seçim Seçkin Koçak, yazılı açıklamayla hem THY hem de Hava-İş Sendikası’na çağrı yaptı

HAVA-SEN BAŞKANI KOÇAK’TAN ÇAĞRI

Hava-Sen Başkanı Seçim Seçkin Koçak’ın açıklaması şöyle:

“Değerli Arkadaşlarım ve sevgili dostlarım,

Hepinize bayram sabahından sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Salgın döneminde geçirilen ikinci Ramazan Bayramımız. Muhtemelen bu şekilde geçirdiğimiz son bayramımız olacak ve önümüzdeki sene ailelerimizle, dostlarımızla kucaklaşarak geçirebileceğiz. Neler neler yaşandı ve daha neler yaşayacağız? Önümüzdeki günler bizlere neler gösterecek bunları yeni dünya düzeninde yaşayarak göreceğiz.

Basından takip ettiğiniz gibi güzel haberler peş peşe geliyor artık. HAVASEN bir hak mücadelesi ve hukuk mücadelesi sürecidir. Ekmek için mücadele edenlerin ekmeğinden edilmesinin mücadelesidir. İnsanların alınterine, rızıklarına, çoluğunun çocuğunun hakkına ortak olanlara karşı verilen bir mücadeledir. İşlerinden atılmasını istedikleri kaptan ve kabin memurlarının, çalışma arkadaşlarının listeleriyle işverenin kapısında bekleyen bir sendika anlayışına karşı verilen bir mücadelenin adıdır HAVASEN. Ben işçiden aldığım güçle buradayım diyemeyen, sahada mücadele etmek yerine, işverenden güç almaya çalışan, birilerinin adamı olma heveslilerinin artık süresi doluyor. Bu ülkenin sağcısı solcusu, mütedeyyin vatandaşı, siyasi yelpazenin her kesimi bir sendikada dürüstlük, samimiyet ve temsil edildiğini görmek istiyor. Birileri tarafından atananların veya zorla makam sahibi yapılanların işçilere daha doğrusu çalışma hayatına, havacılığa hem yurt içinde hem de yurt dışında ne kadar zarar verdiğini, ülkeyi temsil edemediğini, Türkiye imajını nasıl zedelediğini görüyor. Gidecekler.

Gelelim bayram sabahının hayrıyla vereceğimiz güzel haberlere. Basından da takip ettiğiniz gibi mahkemeleri tek tek kazanıyoruz.

Ocak 2018'de "işçiden yana bir sendikal anlayışla" sarı sendikacılığa alternatif olarak kurulan ve THY'de örgütlenerek 2 ayda yaklaşık 5.000 üyeye ulaşan Havayolu Çalışanları Sendikasının (HAVASEN) artan gücünü durdurmak ve yetkili sendikanın üye kaybını önlemek için yetkili sendikanın hedef göstermesi sonucu, aralarında kurucu Genel Başkanımızın da bulunduğu 15 üyemiz THY işvereni tarafından haksız, hukuksuz ve keyfi bir biçimde işten çıkartılmıştı.

Tam 3 sene sonra, verdiğimiz mücadele sonuçlanmış ve aralarında sendikamız organlarında görevli üyelerimizin de bulunduğu yol arkadaşlarımızın “sendikal faaliyetleri nedeniyle işten çıkartıldıkları” gerek yerel mahkemeler ve gerekse İstinaf mahkemelerince karara bağlanmıştır.

Bu kararlar, sendikal rekabetin sendikalar arasında yapılması, işverenin bu konuda taraf olmaması ve işçilerin sendika seçme özgürlüğüne müdahale etmemesi gerektiğini ortaya koyması bakımından son derece önemli ve değerlidir.

Böylece sektörümüzde çalışanların, faaliyetlerini beğenmedikleri işveren yanlısı sendikalarda istemedikleri halde üyeliklerini sürdürmelerine gerek kalmayacak şekilde, sendikal tercihlerini kullanabilmeleri ve özgürlüklerini serbestçe, korkmadan, çekinmeden yürütebilmelerine olanak sağlayacak sendikal güvenceyi hüküm altına alan çok sayıda emsal karar hukuk literatüründe yerini almıştır. 

Benim için değil ama davalarını kazanan arkadaşlarım için, hukuk mücadelesini kazanan pilot ve kabin memurlarının haklılığının THY tarafından da kabul edilerek işvereni bir kez olsun hukuka saygı göstermeye ve işe iade kararlarını uygulamaya davet ediyoruz. Çünkü mahkeme kararı ne verdiğiniz zararı telafi eder ne de haksız yere insanlara, ailelerine yaşattıklarınızı. Onların emeklerinin karşılığı ödenecek tazminatlar değildir.

Ben hakkımı aramaya hukuk üzerinden devam edeceğim. Her imza atan karşılığını almalıdır. Kafanıza göre insanları işten atıp perişan etme özgürlüğü hiçbir hukuk literatüründe yoktur. Kula kulluk edenler, tetikçilik yapanlar, makam işgal edip kanunları esnetenlere karşı hukuk yolu açıktır. Kullanmaya devam edeceğiz. Nasıl bizler ailelerimizle çile çekmiş isek bu işin sorumluları da aynı bedeli misliyle hem bize hem de devlete ödeyecekler. Türk milletinin hiçbir kuruşunu babanızın malı gibi keyfinize göre harcayamazsınız. Gün ola harman ola.

Sevgili dostlar lafı uzatmayalım. HAVASEN, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da doğruları söylemeye, üyesi olsun veya olmasın tüm havacılık çalışanlarının hak ve hukuklarını korumaya, hukuk içinde kalarak mücadelesini sürdürmeye kararlıdır. Artık gelmeniz gereken yer bellidir. Çocuklarınızın hakkı için bir adım atın ve olmamanız gereken yerde durmayın, bir kuruşunuzu bile hak etmeyenlere vermeyin. HAVASEN e hemen katılın, destek verin.

Hepinize güzel bir gelecek ve iyi bayramlar diliyorum.”

 
15 MAYIS DÜNYA HAVACILIK BİLGİ YÖNETİMİ GÜNÜ
 
THY'NİN GENCE-İSTANBUL SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
15 MAYIS DÜNYA HAVACILIK BİLGİ YÖNETİMİ GÜNÜ
Bugün 15 Mayıs Dünya Havacılık Bilgi Yönetimi Günü
15 MAYIS HAVA ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ
Bugün 15 Mayıs Hava Şehitlerini Anma Günü. Haberair.com olarak hava şehitlerimizi ...
THY’NİN İSİMSİZ KAHRAMANLARI ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ
Pandemi döneminde zorlu şartlarda aldıkları önemli sorumlulukla takdir ...
 
THY TEL-AVİV SEFERİNİ İPTAL ETTİ
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar devam ederken, Türk Hava Yolları ...
TALPA 63. YAŞINI KUTLUYOR
Ülkemizin en eski ve etkin sivil toplum kuruluşlarından, Türk pilotlarının ...
YANGIN İKAZI ACİL İNİŞ YAPTIRDI
Antalya - İstanbul seferini yapan TC-KLC kuyruk tescilli Learjet 60 tipi ...
 
THY 448 UÇUŞLA AVRUPA'DA HALA LİDER
Türk Hava Yolları (THY), günlük ortalama 448 uçuşla Avrupa'daki liderliğini sürdürdü
EMIRATES’TEN HİNDİSTAN’A HAVA KÖPRÜSÜ
Emirates, Acil COVID-19 yardım malzemelerini taşımak için Hindistan İnsani ...
PEGASUS BUDAPEŞTE SEFERLERİNE BAŞLADI
Pegasus Hava Yolları, İstanbul - Budapeşte seferlerine yeniden başladı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası