pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
İGA’DAN AÇIKLAMA
İGA’DAN AÇIKLAMA
EMIRATES’TEN TÜRKİYE TURİZMİNE DESTEK
EMIRATES’TEN TÜRKİYE TURİZMİNE DESTEK
5 Temmuz 2023 Çarşamba - 14:32

HİTİT IATA CARGO IQ’NUN ÜYESİ OLDU

Hava kargo alanındaki yazılım çözümleri de dahil olmak üzere uçtan uca ve tek noktadan tüm hizmetleri sunabilme özelliği ile alanında lider olan havacılık teknolojileri firması Hitit, hava kargonun dijitalleşmesi için önemli bir adım daha attı. Hitit, küresel hava kargo endüstrisi için kalite standartları oluşturma ve uygulama misyonuyla kurulan IATA bağlantılı Cargo iQ grubunun stratejik üyesi oldu.

HİTİT IATA CARGO IQ’NUN ÜYESİ OLDU

Hava kargo kalite standartları kuruluşu olan ve IATA bağlantılı olarak faaliyetlerini yürüten Cargo iQ, Hitit ile stratejik üyelik anlaşması imzaladı. Endüstrinin küresel kalite standartlarını geliştirme hedefi doğrultusunda yapılan anlaşma ile Hitit, hava kargo alanındaki veri işleme teknolojisindeki bilgi birikimi ile sektöre önemli katkılar sağlayacak.

Stratejik üye olarak, Cargo iQ’nin hava kargo için kurulan global çalışma gruplarına ve projelerine, dijital veri yönetimindeki sektörel birikimi ve uzmanlığıyla katkı sağlayacak olan Hitit, ayrıca Cargo iQ Veri Yönetimi Platformu’nun (CDMP) geliştirilmesine de katkıda bulunarak, üyeler arasında veri paylaşımını teşvik etmeye yardımcı olacak.

Konu hakkında konuşan Cargo iQ İcra Direktörü Lothar Moehle, “Kısa vadede CDMP işlevlerini geliştirmeyi planlayan Hitit, Cargo iQ şartnamelerine uygun planlama ve ölçüm sağlayarak, havayolu partnerlerine sunduğu hava kargo çözümü ve hizmetlerini en üst seviyeye çıkartacak. Cargo iQ’da yürütülen projeler sayesinde daha fazla sektör paydaşı, kendi operasyonları için süreç kalitesini iyileştirebilecek” dedi.

Gönderi güzergah haritaları oluşturmak, havaalanından havaalanına gönderi hareketlerini ve durum güncellemelerini izlemek için kullanılan CDMP’deki veri raporları, analiz edilerek tüm üyeler tarafından kalite iyileştirmelerini yönlendirmek için kullanılıyor.

LİSE: SEKTÖRÜN DİJİTALLEŞMESİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYORUZ

Hitit’in Ulaştırma Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Atilla Lise, konu hakkında şunları söyledi:

“Hitit olarak son dört yıldır ürettiğimiz yüksek teknolojili hava kargo çözümlerimiz, hizmetlerimiz ve üyeliklerimiz ile sektörün dijitalleşmesine aktif katkı sağlıyoruz. Bu nedenle IATA bağlantılı olan Cargo iQ’nun stratejik üyesi olmak bizim için önemli bir adım. Cargo iQ’daki varlığımız sayesinde hava kargo için yüksek kalite standartlarının oluşturulmasını ve uygulanmasını destekleyecek olmak bizim için önem taşıyor.”



Cargo iQ'nun bir üyesi olarak, Hitit’in havacılık alanındaki dijitalleşmeyi teşvik etme konusunda istekli olduğunu belirten Lise, sözlerine şöyle devam etti:

“Sektördeki çok büyük şirketler bile eski teknolojilerle iş yapmaya devam ediyor ve on yıllara yayılan bu iş yapma alışkanlığı, çok büyük boyutlara ulaşan verilerin aktarılması sorunuyla birleşince dijitalleşmeyi çok istenen, ancak hayata geçirilmesi zor bir gerçekliğe dönüştürüyor. Bu nedenle Hitit olarak, yeni bir çağ başlatmak ve dört yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğümüz hava kargo girişimlerimizin başarısını daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.”

 
ZAFER HAVALİMANI’NDA BÜYÜK ZARAR
 
BOEING TÜRKİYE’DE STAJ PROGRAMI BAŞLATTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ZAFER HAVALİMANI’NDA BÜYÜK ZARAR
Açıldığı günden bu yana tutturamadığı yolcu garantisiyle gündemden düşmeyen ...
SABİHA GÖKÇEN’DE YOLCU KÖRÜKTEN APRONA ATLADI
Son dakika… İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bugün hareketli anlar ...
UÇAĞIN KAPISINI AÇMAYA ÇALIŞTI
Bodrum-Glasgow seferini yapan uçak, kapıyı açmaya çalışan yolcu yüzünden acil iniş yaptı
 
SABİHA GÖKÇEN’DE UÇUŞLARA ‘LEYLEK’ MOLASI
İstanbul Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden ve çevresinden ...
HAYALET SAVAŞ UÇAĞI 'TEMPEST’TE SON DURUM
Birleşik Krallık'ın önde gelen hava muharebe endüstrisi ortaklarından ...
THY ‘EN SÜRDÜRÜLEBİR HAVAYOLU’ SEÇİLDİ
“En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu” Türk Hava Yolları oldu
 
KABİN MEMURU ALIMLARINA DEVAM EDİYOR
Dünyanın en büyük global havayolu şirketi Emirates, çok uluslu kabin ekibine ...
KEYVAN HAVACILIK ACI’IN EĞİTİM PARTNERİ OLDU
Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) ve havacılık ve seyrüsefer veri ...
YENİ HAVAYOLUNDAN ERİVAN-İSTANBUL UÇUŞLARI
Ermenistan’da yeni kurulan hava yolu şirketi Armenian Airlines, 2 Temmuz ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası