pegasus
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TUSAS
TGS’DEN UÇUŞ VE YOLCU SAYISI REKORU
TGS’DEN UÇUŞ VE YOLCU SAYISI REKORU
AIR ARABIA’DAN 415 MİLYON AED KAR
AIR ARABIA’DAN 415 MİLYON AED KAR
İSRAİLLİ PİLOTLARA PARİS’TE KULE ŞOKU!
İSRAİLLİ PİLOTLARA PARİS’TE KULE ŞOKU!
NURETTİN EROL KOÇER VEFAT ETTİ
NURETTİN EROL KOÇER VEFAT ETTİ
AJET
15 Ağustos 2025 Cuma - 13:36

HİSAR D FÜZESİ ATIŞ TESTİNİ GEÇTİ

Mavi Vatan’ın ufuklarından yükselen yeni bir başarı hikâyesi daha… TCG İSTANBUL’dan HİSAR-D RF füzesiyle yeniden icra edilen atış testi başarıyla tamamlandı.

HİSAR D FÜZESİ ATIŞ TESTİNİ GEÇTİ

Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün testle ilgili şu paylaşımı yaptı:

“ROKETSAN tarafından geliştirilen Milli Dikey Atım Lançer Sistemi MİDLAS ile TCG İSTANBUL’dan HİSAR-D RF füzesiyle yeniden icra edilen atış testi başarıyla tamamlandı.

Savaş gemilerimiz için üretilen ve ASELSAN tarafından geliştirilen radarlardan atış kontrol sistemine, arayıcı başlıklardan veri bağlarına kadar entegre çözümlerin başarıyla çalıştığını kanıtlayan bu üstün başarı ülkemize hayırlı olsun.

Bu tekrar edilen test; sistemlerimizin güvenilirliğini, her denemede adım adım üzerine koyma kararlılığımızı ve savunma sanayiimizdeki birlikte çalışma kültürünü bir kez daha ortaya koymuştur.

ASELSAN’dan HAVELSAN’a, STM’den ROKETSAN’a kadar omuz omuza çalışan tüm ekiplerimizin oluşturduğu sinerji; Deniz Kuvvetlerimizin gücüne güç katmakta, ülkemize stratejik kabiliyetler kazandırmaktadır.

Milletimizin güvenliği için gece gündüz emek veren tüm şirketlerimize, mühendislerimize ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız personeline yürekten teşekkür ediyorum.”

 

Post by @[email protected]
View on Next

SAVAŞ GEMİLERİNE OYUN DEĞİŞTİREN STRATEJİK HAVA VE FÜZE SAVUNMA KABİLİYETİ: HİSAR D

Sinop açıklarındaki atış, CENK 400-N 4 Boyutlu Arama Radarının hedefi tespiti ve AKREP 300-N Atış Kontrol Radarının başlattığı angajmanın ardından, Hisar-D Atış Kontrol Sistemi etkin önleme çözümü, GÜDÜ 200-MG Veri Bağı Yer Donanımı ve Füze Üstü Veri Bağı vasıtasıyla çift yönlü haberleşme sağlanarak ara safha güdüm ve AGRAS RF arayıcı başlık ile terminal safha güdüm vasıtası ile basarıyla icra edildi.

ASELSAN'ın HİSAR-D Atış Kontrol Sistemi, GÜDÜ 200-MG Veri Bağı Yer Donanımı, Füze Üstü Veri Bağı, CENK 400-N AESA 4 Boyutlu Arama Radarı ve AKREP 300-N Atış Kontrol Radarı Sistemleri ve AGRAS 2203/SA deniz hedefleri arayıcı başlığı, atışın başarısında büyük rol oynadı.

Milli sistemler, atış sırasında deniz koşullarında hedefi tespit ve takip ederek hedefi etkisiz hale getirmek maksadıyla füzeye güdüm sağlamak için tam bir koordinasyon içinde çalıştı. ASELSAN sensörler ve gelişmiş atış kontrol sistemleri ile modern deniz harbi için tam entegre çözümler sunma yeteneğini kanıtladı.

 
AJET’TEN İKİNCİ PİLOTLARA KAPTAN PİLOTLUK FIRSATI
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YAKA KAMERASI ASELSAN’DAN
Trendyol Süper Lig ve 1. Lig'de Aselsan Odakan Yaka Kamerası dönemi başladı
TUSAŞ YKS ŞAMPİYONLARINI AĞIRLADI
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) YKS’de Türkiye genelinde yüzde ...
KEYVAN’DAN IDEF’TE STRATEJİK GÖRÜŞMELER
KEYVAN Havacılık, bu yıl 17’ncisi düzenlenen IDEF-Uluslararası Savunma ...
 
ASELSAN İLK YARI SONUÇLARINI AÇIKLADI
ASELSAN, enflasyon muhasebesi uygulanmış 2025 yılının ilk yarısına ait ...
TEKNO MACERA HEYECANI NEVŞEHİR’DE
ASELSAN’ın 50. Yıl Çocuk Şenliği kapsamında tasarlanan Tekno Macera Tırı, ...
IDEF 2025 BÖYLE GEÇTİ…
22-27 Temmuz tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 17. Uluslararası ...
 
ASELSAN’DAN IDEF 2025’E GÜVENLİK DAMGASI
IDEF 2025 fuar alanının güvenliği ASELSAN tarafından anayurt güvenliği ...
COUGAR HELİKOPTERLERİNİN MOTORLARI TEI'YE EMANET
Türkiye’nin havacılık motorlarındaki lider şirketi TEI, IDEF 2025’te Askeri ...
48 ADET KAAN'IN ENDONEZYA'YA SATIŞI
48 adet Milli Muharip Uçak KAAN'ın Endonezya'ya ihracı için imzalar IDEF-2025'te ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
CT CİHAZLARI, SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI
Özlem Çapan Özeren
HAVALİMANLARINDA SIVI YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası