pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
12 Şubat 2024 Pazartesi - 13:05

GEZERAVCI: KOŞAR ADIMLARLA İLERİ GİDECEĞİZ

18 günlük uzay yolculuğunu tamamlayarak Dünya’ya dönen Alper Gezeravcı, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Gezeravcı, "Devletimizin attığı bu güçlü adımlarla hak ettiğimiz özgüveni ayağa kaldırdık. Bundan sonra da çok daha koşar adımlarla ileri gitmeye devam edeceğiz. " dedi.

GEZERAVCI: KOŞAR ADIMLARLA İLERİ GİDECEĞİZ

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) gerçekleştirdiği her bir deneyi temsil eden kendisini karşılayan gençlere birer bayrak teslim ettiğini belirterek, "Bundan sonra başlayan kutlu yolculuğumuzun bayrak değişimini gerçekleştirmiş olduk." dedi.

ISS'deki görevini tamamlayarak yurda dönen Gezeravcı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Gezeravcı, Türkiye'ye adımını attığı ilk andan itibaren insanların gülümseyen yüzleri ve memleketin sıcak kucaklamasıyla karşılaştığı için son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Bunun, en çok özlediği şeylerden bir tanesi olduğunu aktaran Gezeravcı, "Maneviyatı yüksek olan bir ülkenin içten, samimi insanlarıyla, Türk vatandaşlarımızla tekrar bir araya gelmek, kavuşmak bu yolculuğun en güzel sonlanan kısmıydı." diye konuştu.

Gezeravcı, gökyüzünde gözle görülebilen sınırları bertaraf eden hedeflere erişebilmiş olmanın mutluluğuyla ülkeye döndüğünü belirterek, "Ülkemin bana sağlamış olduğu eğitimle, bana kazandırmış olduğu kabiliyetlerle bu görevi gerçekleştirdim. Ortaya koymuş olduğu güçlü iradeyle Sayın Cumhurbaşkanımız, devletimizin bütün kurumları, bir çarkın mükemmel işleyen dişlileri gibi hiçbir aksaklığa mahal vermediler. Hazırlık sürecini çok kolay hale getiren, bütün hazırlık sürecini yöneten Sanayi Teknoloji Bakanlığımız, Türkiye Uzay Ajansımız ve TÜBİTAK'ın değerli çalışanlarına minnettar olduğumu ifade etmek isterim." diye konuştu.

Kendilerini çiçeklerle karşılayan öğrencilere Türk bayrağı dağıtmasını anımsatan Gezeravcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin ilk astronotu olarak geleceğimizin teminatı az önce karşılaştığımız sevgili kardeşlerimize orada gerçekleştirdiğimiz her bir deneyi temsil eden birer bayrağı elden teslim ederek, bundan sonra başlayan kutlu yolculuğumuzun bayrak değişimini gerçekleştirmiş olduk. Sayın Bakanımızın da çok güçlü bir iradeyle ifade ettiği şekilde, bu sadece bir başlangıçtı, bir yere varış hikayesi değildi. Yaptığımız işleri gönülden tebrikleriyle dile getiren insanların duygularıyla geriye döndüm."

"Türkiye, hak ettiği şekilde uzaydaki çalışmalardan pay alacak"

Gezeravcı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak yurt dışındaki basın yayın kanallarındaki ifadelerden ve yorumlardan büyük gurur duyduğunu bildirerek, "Türkiye, hak ettiği şekilde uzaydaki çalışmalardan pay alacak. Hiç kimsenin bir şüphesi olmasın. Bugüne kadar eksik olan tek şeyimizi, damarlarımızda dolaşan asil kanın bize vermiş olduğu o yüksek potansiyelin farkında olamayışımızdı. Devletimizin attığı bu güçlü adımlarla hak ettiğimiz özgüveni ayağa kaldırdık. Bundan sonra da çok daha koşar adımlarla ileri gitmeye devam edeceğiz. "dedi.

Her aileden birer ferdin kendisiyle birlikte uzay görevini icra ettiğini hissettiğini dile getiren Gezeravcı, başarının bireysel değil, Türkiye'deki her haneden birer çocuğun başarısı olduğunu söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"İnsanlı ilk uzay misyonu Türk milleti için iftihar kaynağı olmuştur. Alper Gezeravcı uzayda 18 günlük bilim misyonunu başarıyla gerçekleştirdi. Uzayda 13 bilimsel deney başarıyla tamamlandı.

Milli uzay programımızdaki hedefler için çalışacağız.

İkinci astronotumuz yakın zamanda yörünge altı uçuş yapacak.

Alper Gezeravcı'nın gerçekleştirdiği uzay misyonu bir ilktir ancak son olmayacaktır. Fırlatma roketleri geliştirme projelerimiz devam edecek.

Ankara'da uzay geliştirme teknoloji bölgesi kuracağız. AR-GE programları başlatacağız.

TÜRKSAT 6A'yı çok yakında uzaya göndereceğiz. Uzay limanı kurup Ay programını gerçekleştireceğiz.

Hedef kendi uzay aracımızla Ay'a ulaşmak.

İkinci astronotumuzun yakın zamanda yörünge altı bir uçuşta bilimsel deneyler gerçekleştirmesini sağlayacağız.

Türk gençlerinin Türk çocuklarının sadece başka milletlerin başarabileceği düşüncesiyle kurmaktan vazgeçecekleri hiçbir hayal kalmamıştır. Bu bilim misyonunun ardından Milli Uzay Programı'ndaki hedeflerimize devam edeceğiz."

 
İHA'LAR TÜRKSAT UYDULARI İLE KONTROL EDİLECEK
 
AVUSTRALYA SEFERLERİNİ ARTIRIYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İHA'LAR TÜRKSAT UYDULARI İLE KONTROL EDİLECEK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin millî insansız ...
ALPER GEZERAVCI VATAN TOPRAKLARINDA
Son dakika... Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Cumhurbaşkanlığına ...
SABİHA GÖKÇEN’İN EN UZUN DESTİNASYONU
Sabiha Gökçen'den ilk uzun menzilli destinasyon 10 saat ile Malezya oldu. ...
 
THY DÜNYANIN EN İYİ 6.HAVAYOLU
Türk Hava Yolları, Dünyanın En İyi 6.Havayolu şirketi seçildi. İlk sırada ...
EMIRATES NBA’E SPONSOR OLDU
Emirates Havayolu, NBA'in Global Havayolu Partneri ve NBA Cup'ın isim ...
THY ‘TK CÜZDANI’ HİZMETE SOKTU
Türk Hava Yolları, dijital ürünü “TK Cüzdanı” hizmete sundu. Miles&Smiles ...
 
UÇAKTA KULAK NEDEN TIKANIR?
Uçak yolculuğu yaparken birçoğumuzun kulağı tıkanır. Bu durum çok sinir ...
UÇAĞIN İÇERİSİNDEN KULEYE LAZER TUTTU!
Pegasus uçağında bugüne kadar pek rastlanmayan, duyulmayan olay yaşandı. ...
KABİN MEMURU ALIMLARINA DEVAM EDİYOR
Dünyanın en büyük global havayolu şirketi Emirates, çok uluslu kabin ekibine ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası