pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
24 Aralık 2021 Cuma - 12:17

FRANSA H160M SİPARİŞ ETTİ

Fransa Silahlanma Genel Müdürlüğü (DGA), Ortak Hafif Helikopter Programı (HIL) çerçevesinde H160M’nin geliştirilmesi ve satın alımı için Airbus Helicopters ile sözleşme imzaladı

FRANSA H160M SİPARİŞ ETTİ

Anlaşma, bir dizi prototipin geliştirilmesi ve ilk 30 adetlik partinin (ordu için 21, donanma için 8 ve hava kuvvetleri için 1 adet) teslim edilmesini içeriyor. Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanlığı, Guépard (Çita) olarak bilinen H160M helikopterlerinden 169 adet sipariş etmeyi planlıyor. Teslimatlar, 2027’de Fransız Ordusu ile başlayacak.

Airbus Helicopters CEO’su Bruno Even, “Guépard helikopter, DGA ve Fransız Silahlı Kuvvetleri ile on yıllık yakın iş birliğinin sonucudur. H160M, arttırılmış bağlantı, manevra kabiliyeti, daha düşük ses ayak izi ve tam entegre destek sistemi ile günümüz koşullarına tamamen uyumlandırılmış olarak silahlı kuvvetlere yeni kabiliyetler kazandıracak. H160M için lansman müşterimiz olarak tüm dünyaya referans olan Fransız Silahlı Kuvvetleri ile iş birliği içinde olmak bizim için son derece değerlidir” dedi.

Yeni nesil helikopterlerden ilki olan H160M, EASA sertifikalı H160’tan türetilmiştir. Düşük işletme maliyeti ve optimize edilmiş uçuş güvenliği sağlar. H160, tek bir platform ile ordunun, donanmanın ve hava kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için komando infiltrasyonundan hava müdahalesine, ateş desteğinden gemi-savara kadar çeşitli görevleri yerine getirebilen modüler bir helikopter olarak tasarlandı. İşletme maliyetlerini düşürürken yüksek düzeyde kullanılabilirlik sağlamak için H160M’nin destek ve hizmet ihtiyaçları, tasarım aşamasının başından itibaren dikkate alınmıştır.

Airbus Helicopters, son derece yenilikçi bakım sözleşmesi ile yüksek düzeyde kullanılabilirlik garantisi veriyor. Airbus Helicopters, başarısı kanıtlanmış özel bir organizasyon aracılığıyla bakım ve helikopter kullanılabilirliğinin yenilikçi bir şekilde yönetmeyi vaat eder. Bu organizasyon, 2020 yılında Fransız Cougar ve Caracal helikopter filosu için imzalanan küresel destek sözleşmesi ile çalışmaya başladı ve kullanılabilirlikte önemli bir artışa yol açtı.

Temmuz 2021’de Fas çölünde yapılan testler, H160’ın giriş bariyeri filtreleme sisteminin Safran Arrano motorlarını kum yutmaya karşı korumadaki etkinliğini gösterdi. Çölde yapılan testler, kum bulutları nedeniyle sınırlı görünürlükteki kalkış ve inişler sırasında otomatik uçuş kontrol sisteminin verimliliğini de kanıtladı. H160M, en zorlu koşullarda da görev yapmaya hazır olacaktır.

H160’ın askeri versiyonu, Blue Edge pervaneleri sayesinde daha sessizdir ve önceki modellere göre daha gizli hizmet için elverişlidir. H160’ın dengesi, manevra kabiliyeti ve otomatik uçuş kontrol sistemi, askeri versiyon için kilit yetenekler olacaktır. H160M, Airbus Helicopters’ın HForce silah sistemi ile donatılacak ve çok çeşitli silahların kullanılmasını sağlayan modüler ve artımlı bir çözüm olacak. Ekipman, ayrıca bir vinç ve hızlı bir halat kolu içermektedir.

H160M Guépard, Safran Euroflır 410 elektro-optik sistemi, Tales FlytX kokpit aviyonik paketi ve AirMaster C radarı ile donatılacak. Pilotlar, Thales TopOwl kaskına monte edilmiş Görüş ve Ekran sistemini kullanabilecekler. Guépard ayrıca bir kendini koruma paketi, bir uydu iletişim sistemi ve taktik veri bağlantı sistemi taşıyacak. Silah paketinde MBDA ANL gemi-savar füzesi, kapsüle ve kapıya monte edilmiş silahlar yer alacak.

 
KARGO UÇAKLARI İÇİN HANGİ MOTORU SEÇTİ
 
ERSOY’DAN ERKEN REZERVASYON AÇIKLAMASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UZAYA ÇIKAN JAPON MİLYARDERDEN ÇAĞRI
Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dönen Japon milyarder: Dünyanın bütün seçkinleri uzaya çıksın
HELİKOPTERİ DÜŞEN BAKAN 12 SAAT YÜZEREK KURTULDU
Madagaskar Polis Bakanı Serge Gelle, helikopterinin denize düşmesinin ...
PORTO RİKOLU YAPIMCI UÇAK KAZASINDA ÖLDÜ
Dominik Cumhuriyeti'nden hareket eden ve Florida'ya uçmaya başladıktan ...
 
RUS İHA'SI OHOTNİK İLK KEZ HANGARDAN ÇIKARILDI
Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksey Krivoruçko, Rus insansız hava aracı ...
İSVEÇ ŞOKTA ! FİNLANDİYA ABD'DEN 64 TANE F-35 ALACAK
Finlandiya hükümeti, ABD merkezli Lockheed Martin şirketinden 64 adet ...
NASA ORBITAL REEF'İ SEÇTİ
Orbital Reef, Fatih ve Eren Özmen’in Sierra Space ve Jeff Bezos’un Blue ...
 
HELİKOPTERİN DÜŞÜŞ ANI KAYDEDİLDİ
Hindistan'da dün Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat ve eşi Madhulika Rawat ...
HİNDİSTAN GENELKURMAY BAŞKANI HAYATINI KAYBETTİ
Hindistan Genelkurmay Başkanı General Bipin Rawat'ı taşıyan helikopter ...
HİNDİSTAN GENELKURMAY BAŞKANININ HELİKOPTERİ DÜŞTÜ
Hindistan'ın güneyinde helikopter kazası meydana geldi. Hava Kuvvetleri'nin ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası