pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CORENDON GENÇ SPORCULARI BULUŞTURDU
CORENDON GENÇ SPORCULARI BULUŞTURDU
KOKPİT CAMI ÇATLADI
KOKPİT CAMI ÇATLADI
23 Ekim 2022 Pazar - 22:57

F-35’LERLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞME!

ABD’li savunma şirketi Lockheed Martin, 2023 yılında F-35 uçaklarının üretiminin yavaşlatılacağını duyurdu. Savunma devi, “Devam eden tedarik zinciri zorluklarına ve ABD hükümetinin satın alma rakamlarına ilişkin belirsizliğe bağlı olarak F-35 üretiminin 2023'te düşmesini bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

F-35’LERLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞME!

Lockheed Martin, 2023'te daha az "F-35 Lightning II" savaş uçağı üretecek. Lockheed CEO'su Jim Taiclet yaptığı açıklamada, "Gelecek yıl Aero'ya baktığımızda, bunun muhtemelen düzden aşağıya doğru bir aralıkta olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Bu da F-35 üretiminin daha düşük hacimli olacağı anlamına geliyor.

Alman basınında yer alan haber göre ise, Lockheed Martin'in üst düzey yöneticileri, 18 Ekim'de yaptıkları üç aylık kazanç çağrısı sırasında fikir birliğiyle bu karara vardı. Ancak bu beklenen düşüş, mantıksız bir şekilde, F-35 programı için bir afiş yılının ardından geliyor. Eylül ayında Lockheed, İsviçre ile programın 15. müşterisi olarak bir üretim anlaşması imzaladı. 2022 yılı boyunca Kanada, Almanya, Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti de beşinci nesil uçakları satın almak için en azından ön niyetlerini açıkladılar.

"F-35'LER İÇİN 2023 TESLİMAT DÖNEMİ"

Jim Taiclet, Lockheed'in 2021 ve 2022 yıllarında çok sayıda uzun vadeli tedarik anlaşması imzaladığını ve önümüzdeki yılı bir 'teslimat dönemi' olarak nitelendirdiğini söyledi. Uluslararası satışlar güçlü görünse de Lockheed yöneticileri, ülke içindeki belirsizliğin üretim ve teslimatlar için düşen beklentileri artırdığını söylüyor. Taiclet, "F-35'te ABD hükümetinin makro düzeyde bütçe önceliklerinin neler olduğunu belirlemesi gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Taiclet, açıklamalarına şöyle devam etti: Lockheed'in 2024 yılına kadar yıllık 156 kuyruk numaralı F-35 üretim seviyesine ulaşmak istiyoruz. Bunu gerçekleştirmek için yılda yaklaşık 80 ABD uçağı gerekiyor, 75 kadar uluslararası uçak daha geliyor. Yetkilendirme ve tahsis için kongre komitesi süreçleri arasındaki bu 80 sayısını desteklemeye çalışmak ABD hükümetine bağlı olacak. Bu yıl 148 ila 153 adet F-35 teslim etme yolundayız.

Beklenen üretim düşüşünün bir kısmı, Covid-19 pandemisine bağlı devam eden tedarik zinciri kısıtlamalarından kaynaklanıyor. Mali İşlerden Sorumlu Başkan Jay Malave, F-35 gibi programları etkileyecek olan bu "karşı rüzgarların" 2023 yılına kadar devam etmesini bekliyor.

F-35, geçtiğimiz yıl Lockheed için finansal başarının önemli bir itici gücü oldu. Taiclet, üçüncü çeyrekte yıllık satışların jetin üretim hacminin etkisiyle %8 arttığını söyledi.

Lockheed'in dönem karı, daha fazla F-35 satışının sonucu olarak %6 arttı.

Gelişmiş avcı programı, Lockheed'in işinin başka bir bölümündeki rekabetçi bir teklifin sonuçlarını beklerken, önümüzdeki aylarda şirket için daha da büyük bir mali önem kazanabilir.

 
ALMANLARIN YENİ PUSH-BACK ARACI
 
AIRBUS 330 PİSTTEN ÇIKTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RUS JETİ İNGİLİZ UÇAĞINA FÜZE ATEŞLEMİŞ!
Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken Karadeniz üzerinde büyük bir ...
GÜVENLİKÇİLER GREVE GİTTİ İZDİHAM YAŞANDI
Belçika’da havalimanının güvenlik personeli greve gitti, içeri girmek isteyenler izdihama neden oldu
RUSYA’DAN İRAN YAPIMI İHA AÇIKLAMASI
Kremlin’den ‘Rusya Ukrayna’da İran İHA’ları kullanıyor’ iddialarına yanıt
 
UÇAK OTO GALERİSİNİN ÜZERİNE DÜŞTÜ
Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaletine bağlı Marietta şehrinde ...
RUSYA'DA SU-34 YERLEŞİM YERİNE DÜŞTÜ
Son dakika… Rusya'nın Krasnodar Bölgesi'ndeki Yeysk kentinde Su-34 tipi ...
ESKİ FUTBOLCUDAN BAYRAKTAR TB2 KAMPANYASI
Ukrayna-Rusya savaşında ülkesine yardım etmek için futbol kariyerini askıya ...
 
JAPONYA 2 YIL SONRA KAPILARINI AÇTI
Japon hükümeti, 2 yıldan fazladır ülke sınır kapılarında Covid-19 nedeniyle ...
RUS FÜZELERİ KİEV’İ BÖYLE VURDU
Rusya’nın bu sabah saatlerinde Ukrayna’nın başkenti Kiev ve birkaç kentine ...
AB’DE ŞARJ GİRİŞLERİ TEK TİP OLACAK
Avrupa Parlamentosu, USB-C'nin elektronik cihazlarda standart şarj girişi ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası