pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
MİLYONLAR AKINCI İHA'YI TAKİP ETTİ
MİLYONLAR AKINCI İHA'YI TAKİP ETTİ
AKINCI TÜRKİYE'DEKİ GÖREVİNE DÖNDÜ
AKINCI TÜRKİYE'DEKİ GÖREVİNE DÖNDÜ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
20 Temmuz 2023 Perşembe - 16:59

ERCAN HAVALİMANI YENİ TERMİNAL BİNASI AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binası ve pistinin açılışı için KKTC'ye geldi. Açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Havalimanının uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değil. Kıbrıs Adası’nda tahakkümü, gerginliği ve çatışma kültürünü değil eşit iki devletin yan yana birlikte yaşama idealini destekleyin çağrımı yineliyorum." dedi

ERCAN HAVALİMANI YENİ TERMİNAL BİNASI AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış ve Özgürlük Bayramı ve Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı için geldiği KKTC’de resmi törenle karşılandı. Erdoğan, Körfez ülkeleri turunun son durağı Birleşik Arap Emirlikleri’nin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) geçti.

Cumhurbaşkanlığı’na ait özel uçak “TC-TRK” ile TSİ 13.20 sıralarında havalimanına inen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar resmi törenle karşıladı. İstiklal Marşı’nın okunduğu törende Erdoğan, karşılama kıtasını selamladı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temasları kapsamında geldiği KKTC’de Ercan Havalimanı Yeni Terminal Binasının Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, “Bu vesileyle uluslararası toplumu, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin uğradığı izolasyonu haklı görecek veya haklı gösterecek hiçbir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı bulunmadığını teslim eden dönemin Genel Sekreteri Kofi Annan’ın da çağrısına kulak vererek hukuki temelden yoksun tamamen siyasi bu kısıtlamaları kaldırmaya davet ediyorum” dedi.

 Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

 “Ercan Havalimanı’mızın yeni terminalinin ve pistinin açılışını sizlerle birlikte yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Kıbrıs Türkü’nün Ada’daki varlığının baki olduğunu dosta düşmana haykırdığımız Barış Harekatı’nın 49’uncu yıl dönümünü bu vesileyle yürekten tebrik ediyorum. 3 Şubat 1975 tarihinde sivil hava trafiğine açılan Ercan Havalimanı 20 bin metrekarelik terminal binasına, 34 bin metrekarelik otopark alanına ve 2 bin 755 metre uzunluğunda ana piste sahipti. Havalimanımız 2016 yılında inşasına başlanan, yeni imkan ve kabiliyetlerle donatılan terminal binası ve çift pistiyle geniş gövdeli uçaklara da ev sahipliği yapma kapasitesine kavuşmuştur. Toplam 7 milyon 800 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen Ercan Havalimanı 2 bin 755 metre uzunluğundaki mevcut piste kıyasla 3 bin 100 metre uzunluğunda yeni pisti sayesinde her model yolcu uçağının kullanımına uygun hale getirilmiştir.”

“KKTC’NİN BÖLGEDE MARKA HALİNE GETİRİLMESİNE KATKIDA BULUNACAKTIR”

 “Yeni terminal eskisine kıyasla 6 kat büyütülmüştür. Bu şekilde 10 milyon yolcuya hizmet verebilecek duruma gelmiştir. Kıymetli kardeşlerim, daha modern ve kapasiteli terminal binası turizme doğrudan katkısının yanı sıra daha fazla yatırım, daha fazla gelir, daha fazla istihdam demektir. Bugün itibariyle Ercan Havalimanı Kıbrıs Adası’nın en büyük yolcu kapasitesine sahip havalimanıdır. Bu eser Doğu Akdeniz’de bir istikrar havzası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bölgede bir marka haline getirilmesine katkıda bulunacaktır. Bu önemli eserin hizmete sunulmasını teminen etüdünden inşasına ve işletmesine kadar her aşamasında emeği geçen, katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

“YENİ TERMİNALİN VE PİSTİN ULUSLARARASI UÇUŞLAR İÇİN KULLANILACAĞI GÜNLER UZAK DEĞİLDİR”

 “Uluslararası toplumun haksız ve hukuk dışı uygulamaları nedeniyle Ercan Havalimanı ile yalnızca Türkiye’ye doğrudan uçuşlar gerçekleştiriliyor. Kıbrıs Türkleri Ercan Tavsiyeli Hava Sahası içinde uluslararası sivil havacılık örgütü standartlarında hava Trafik hizmeti sağlıyor. Havalimanında gelişmiş teknoloji ve Türk misafirperverliği ile yerli ve yabancı yolculara hizmet sunulmaktadır. Bugün açılışını yaptığımız yeni terminalin ve pistin uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değildir. Bu vesileyle uluslararası toplumu, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin uğradığı izolasyonu haklı görecek veya haklı gösterecek hiçbir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı bulunmadığını tesnim eden dönemin Genel Sekreteri Kofi Annan’ın da çağrısına kulak vererek hukuki temelden yoksun tamamen siyasi bu kısıtlamaları kaldırmaya davet ediyorum. Kıbrıs Adası’nda tahakkümü, gerginliği ve çatışma kültürünü değil eşit iki devletin yan yana birlikte yaşama idealini destekleyin çağrımı yineliyorum.”

“Sözlerime son verirken 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nızı bir kez daha tebrik ediyorum. Havalimanımıza adını veren Şehit Binbaşımız Fehmi Ercan başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum.”

 
TAV TECHNOLOGIES ZAGREB HAVALİMANI’NDA
 
ÇİN'İN TÜRK SAVUNMA SANAYİ İLGİSİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAV TECHNOLOGIES ZAGREB HAVALİMANI’NDA
TAV Technologies Zagreb Havalimanı’nda hizmet vermeye başladı. Şirket ...
ANADOLUJET ANKARA-LONDRA UÇUŞLARINA BAŞLADI
Türk Hava Yolları’nın alt markası AnadoluJet, Anadolu’yu dünyaya bağlama ...
PİLOTLAR VAKFI’NIN FAHRİ ÜYELERİ BULUŞTU
Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı “Fahri Üyeler Buluşması” etkinliği düzenledi.
 
TAV ÖZEL GÜVENLİK’TEN BİR HİZMET DAHA
TAV Özel Güvenlik Hizmetleri bir uçuş noktasına daha uçak özel güvenlik hizmeti vermeye başladı
PEGASUS’UN KARADAĞ UÇUŞLARI BAŞLADI
Pegasus Hava Yolları, son zamanların en çok tercih edilen tatil noktalarına ...
THY FİLENİN ŞAMPİYONLARINI AĞIRLADI
Milletler Ligi’nde Çin’i 3-1 yenerek şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol ...
 
AYJET - EVFLY İŞ BİRLİĞİ
AYJET Uçuş Eğitim Okulu, Türkiye ve Orta Doğu’yu kapsayacak şekilde, Elektrikli ...
TURKISH CARGO’DAN BÜYÜK BAŞARI
Turkish Cargo, küresel hava kargo taşıyıcıları arasında 3’üncü sıraya yükseldi
SABİHA GÖKÇEN’DE REKOR ÜSTÜNE REKOR
İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı, 14 Temmuz günü 123 bin 449 yolcuyla ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası