pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
5 Ocak 2023 Perşembe - 13:40

EMIRATES’İN GÜVENLİK STANDARTLARI ONAYLANDI

Emirates, son IATA Operasyonel Güvenlik Denetimini (IOSA) kusursuz sonuç anlamına gelen sıfır bulgu ile tamamlayarak, havayolu operasyonlarının zorluk derecesi göz önüne alındığında sektörde nadir görülen bir başarıya imza attı.

EMIRATES’İN GÜVENLİK STANDARTLARI ONAYLANDI

Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Güvenlik, Emirates’in temel değerlerinden birisidir ve ilk günden itibaren operasyonlarımızın en zorlu güvenlik standartlarını karşılaması için sürekli olarak yatırım yapmaktayız. IOSA denetimini sıfır bulguyla tamamlamak, özellikle pandemi sonrası operasyonlarımızı hızla artırdığımız gerçeği ve Emirates uçuş ağının global yapısı düşünüldüğünde, kayda değer bir başarı olarak öne çıkmaktadır. Emirates’in her gün dünya çapında binlerce insanı ve tonlarca ürünü güvenli bir şekilde taşımasına katkıda bulunan şirket içi ekiplerimiz ve şirket dışı iş ortaklarımız övgüyü hak ediyorlar. Çok çalışmaya devam ederek havacılık sektörünün güvenli ve sürdürülebilir olmasını sağlamaya katkıda bulunacağız.”

Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) tarafından akredite edilmiş bir denetim kuruluşu, Emirates’in operasyon yönetim sisteminin IOSA Standartları ve Önerilen Uygulamalara (ISARP) uygunluğunu belirlemek amacıyla beş gün boyunca 1000’den fazla kriteri ve tavsiye edilen uygulamayı değerlendirdi.

Bu güçlü denetim raporuyla, Emirates, operasyonel uygulamalarının güvenliğini ve Boeing 777 ile Airbus A380’lerden oluşan modern filosunun uçuşa elverişliliği yönünden sistem ve süreçlerinin ne kadar güçlü olduğunu sergiledi.

Emirates, organizasyonundaki tüm seviyelerde güçlü bir güvenlik kültürünü teşvik etmektedir. Havayolunun operasyonel güvenlik politikaları sürekli olarak gözden geçirilerek, düzenlemelerin revize edildiği veya yeni bir uçağın kullanıma sunulduğu durumlarda en yüksek standartlara uygun şekilde değiştirilmektedir. Emirates Uyum Denetim ekibi şirketin uçuş ağı genelindeki sistem ve süreçlerini IOSA standartları çerçevesinde sürekli olarak denetleyerek uyumsuzlukları tespit etmekte ve yönetmektedir. Emirates yöneticileri ayrıca, sürekli değişen bir sektörde emniyet ve güvenlik seviyesini korumak için düzenli incelemelerin bir parçası olarak organizasyon içindeki uygunluk durumu hakkında bilgilendirilmektedir.

Dünya çapında altı kıtaya yayılan uçuş ağıyla ödüllü bir uluslararası havayolu olan Emirates, yolculara modern merkezi Dubai'den 140 uçuş noktasına bağlantı imkânı sunuyor ve global ticareti kolaylaştırıyor. Havayolu kısa bir süre önce APEX 2023 ödüllerinde güvenlik, sağlık, sürdürülebilirlik, hizmet ve kapsayıcılık alanında “Birinci Sınıf Havayolu” ödülüne layık görüldü. Emirates ayrıca “Beş Yıldızlı Global Resmi Havayolu Derecesinin” ve “En İyi global Eğlence dalında Yolcu Seçimi Ödülü’’ sahibi oldu. Ayrıca, 2022 ULTRA ödüllerinde “Dünyanın En İyi Havayolu” ve “Ortadoğu’nun En İyi Havayolu” unvanlarına layık görüldü.

IOSA nedir?

IATA Operasyon Güvenliği Denetimi (IOSA) programı, bir havayolu şirketinin operasyon yönetim ve kontrol sistemlerini değerlendirmek için tasarlanan ve uluslararası kabul görmüş bir değerlendirme sistemidir. Tüm IATA üyeleri IOSA’ya kayıtlıdır ve IATA üyeliklerini sürdürmek için kayıtlı statüde kalmaları gerekir.

 
HIMALAYA AIRLINES’E HİTİT DOKUNUŞU
 
TURİZMDE KAYSERİ YENİ TERCİH OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HIMALAYA AIRLINES’E HİTİT DOKUNUŞU
Himalaya Airlines Hitit ile operasyonlarına başladı. Nepal merkezli faaliyet ...
ERKEN REZERVASYON KAMPANYASINI BAŞLATTI
Corendon Airlines erken rezervasyon kampanyasını başlattı. Kampanyanın avantajları neler?
THY-MOĞOLİSTAN HAVAYOLLARI ORTAKLIĞI
Türk Hava Yolları ve MIAT Mongolian Hava Yolları Kod Paylaşımı Anlaşması ...
 
DHMİ YÖNETİCİLERİNE EĞİTİM
Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nde (DHMİ) Kamuda İç Kontrol, Türkiye’de ...
PEGASUS’UN YENİ HATTI SABİHA GÖKÇEN-FİLİBE
Pegasus Hava Yolları, İstanbul Sabiha Gökçen’den Bulgaristan’daki 2. uçuş ...
TAV ÖZEL GÜVENLİK SABİHA GÖKÇEN’DE OPERASYONA BAŞLADI
TAV Özel Güvenlik, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Uçak Özel Güvenlik ...
 
SABİHA GÖKÇEN'DEN SİS AÇIKLAMASI
Birkaç gündür yoğun sisin uçuşları olumsuz etkilediği Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ...
2022'DE AVRUPA'NIN EN YOĞUN HAVALİMANI
Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) 2022 detaylı ...
UÇAĞIN JET MOTORU ÇALIŞANI İÇİNE ÇEKTİ
ABD'nin Alabama eyaletinde bulunan Montgomery Bölgesel Havalimanı'nda ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası