pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
THY'DEN 20 MİLYAR DOLARLIK İMZA
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
BAKANLIKTAN OTEL AÇIKLAMASI
18 Haziran 2021 Cuma - 14:43

DRONE YARIŞÇILARI TEKNOFEST'İ BEKLİYOR

Dünyanın en iyi drone yarışçıları TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, 23-26 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanında gerçekleştirilecek Dünya Drone Şampiyonasında mücadele etmeye hazırlanıyor

DRONE YARIŞÇILARI TEKNOFEST İ BEKLİYOR

2018 yılından bu yana düzenlenen, Event Production Awards’da “dünyanın en iyi spor etkinliği” ünvanını kazanan ve en hızlı pilotların yer aldığı “Drone Yarışı” STM Savunma Teknolojileri yürütücülüğünde yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Rumkale'de tarihi ve doğal güzellikler içerisinde özel olarak hazırlanan parkurda düzenlenen ve 16 lisanslı pilotun kıyasıya mücadele ettiği World Drone Cup’a bu yıl ise 32 ülkeden 32 sporcu katılacak. Türkiye adına yarışacak isim ise Türkiye Drone Şampiyonasının sonucunda belirlenecek. Başvuruları 20 Haziran’da sona erecek şampiyonada birincilik ödülü 30.000, ikincilik ödülü 20.000, üçüncülük ödülü de 10.000 TL olacak.

Meraklıları için çok önemli bir etkinlik olan World Drone Cup’ta pilotlar özel olarak hazırlanan zorlu parkurlarda, tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptığı araçlarla mücadele edecekler. Hız ve manevra kabiliyeti yüksek; tamamen kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı olarak tasarlanan araçların yer alacağı yarışma heyecan dolu görüntülere de sahne olacak.

Ayakları Yere Basmayan Tek Festival TEKNOFEST

Yola çıktığı günden bugüne toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemeye devam ediyor. Gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin arttırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için bu yıl ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 7 Milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanıyor. TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlar ise 5 Milyon TL'nin üzerinde ödülün sahibi olacak.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, aralarında Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerinin de olduğu 71 paydaş kurum ile birlikte düzenleniyor. 21-26 Eylül tarihleri arasında yeniden İstanbul’da gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin bir parçası olmak ve başvurularınızı gerçekleştirmek için https://teknofest.org/yarismalar.html adresini ziyaret etmeniz yeterli.

 
ROLLS-ROYCE’UN SIFIR EMİSYON HARİTASI
 
İGA PASS’TAN DUYGULANDIRAN BABALAR GÜNÜ SÜRPRİZİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ROLLS-ROYCE’UN SIFIR EMİSYON HARİTASI
Rolls-Royce, küresel ekonominin üç kritik alanını karbondan arındırmak ...
RUSYA'DAN UÇUŞLAR 1 TEMMUZ’DA BAŞLAYABİLİR
Güvenli turizm uygulamalarını yerinde gözlemlemek için Türkiye'ye heyet ...
TAV'DAN KUZEY MAKEDONYA'YA YATIRIM KARARI
TAV, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, Kuzey Makedonya’da ...
 
SUNEXPRESS’TEN BODRUM ATAĞI
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2021 yazında ...
SAF ÜÇ H145 SİPARİŞİ DAHA VERDİ
SAF Group, Fransa'da acil tıbbi hizmetler (EMS) için ek olarak üç adet ...
THY TÜM YURT DIŞI UÇUŞLARDA İKRAM VERECEK
Türk Hava Yolları(THY), yarından itibaren tüm yurt dışı uçuşlarında ikram vermeye başlıyor
 
ISTANBUL AIRSHOW 2022’YE ERTELENDİ
Atatürk Havalimanı’nda 1996 yılından beri düzenlenen, sivil havacılık ...
İNİŞTE ÖN LASTİKLERİ PATLADI
Hindistan’ın düşük maliyetli havayolu şirketi IndiGo Airlines’a ait bir ...
ROYAL AIR MAROC YENİDEN İSTANBUL HAVALİMANINDA
Fas'ın milli havayolu şirketi Royal Air Maroc, İstanbul-Kazablanka uçuşlarına yeniden başladı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası