pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 15:29

CUMHURBAŞKANINDAN ATATÜRK HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi tartışmasıyla ilgili, "Dertleri Atatürk ismine sahip çıkmak değil" dedi. Erdoğan, 29 Mayıs'ı Atatürk Havalimanı'nda kutlayacaklarını söyledi.

CUMHURBAŞKANINDAN ATATÜRK HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları:

RİZE - ARTVİN HAVALİMANI HAYATA GEÇİRDİĞİMİZ DEV PROJELERDEN BİRİ

Rize - Artvin Havalimanı, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi bu yıl hayata geçirdiğimiz dev projelerden biridir. Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev'e ve Cumhur İtifakı'nın diğer ortakları sayın Bahçeli'ye, sayın Destici'ye, tüm milletimize o heyecanı bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyorum. İftihar verici bir eser değil mi? Dünyada deniz üzerinde 5 havalimanı var, 2'si bizim ülkemizde. Her ne kadar bazı gafiller bu havalimanına bile kulp takmaya kalkmışsa da biz açılış töreninde milletimizin heyecanını gördük. Resmi rakam olarak o gün 70 bin kişinin katıldığı böyle bir açılış bizler için ayrıca gurur verici oldu.

DERTLERİ ATATÜRK'ÜN İSMİNE SAHİP ÇIKMAK DEĞİL

SADAT tartışması bitmeden Atatürk Havalimanı'nda inşa edeceğimiz Millet Bahçesi'ne bin bir yalanla saldırmaya başladılar. Bu tesisin adı 12 Eylül darbesine kadar Yeşilköy Havalimanı idi. 28 Şubat'a kadar darbecilerin ihaneti gizlemek için kullandıkları araç Atatürk maskesi olmuştur. 12 Eylül darbecilerinin başı Evren de Yeşilköy'ün ismini Atatürk yaparak aynı yolu izlemiştir. Bunların derdi Atatürk'ün ismine sahip çıkmak değil, bu ismi kalkan yaparak kendi kirli gündemlerini inşa etmektir. Eğer gerçekten Atatürk hassasiyetleri olsaydı, havalimanı tabelasından önce kendilerine 'Mustafa Kemal'in itleri' diyenlerden hesap sorarlardı. Samimiyetleri olsaydı PKK güdümlerindeki partiyi siyasi ortakları yapmazlardı. Kendi ülkesini yabancılara şikâyet eden genel başkanlarından, belediye başkanlarından hesap sorarlardı. Dünyanın pek çok yerinde yapıldığı gibi yeni havalimanı inşa ettik. Bundan bile rahatsız oldular. Sadece kargo bölümü Atatürk Havalimanı kadar olan İstanbul Havalimanı ülkemizin kazanımlarında yer etmiştir. Atatürk Havalimanı'nın bir pisti oradaki hastaneye hizmet etmek üzere tutulmaktadır.

Yeni havalimanı milletin cebinden tek kuruş para çıkmadan inşa edilmiş, milletin cebine para aktaran bir kaynak haline gelmiştir. Dünyanın en prestijli havalimanları arasına giren bu eseri itibarsızlaştırma çabaları beyhudedir. Millet bahçesine çevrecilik adına karşı çıkmaları tam bir garabettir.

İstanbul'un belediye başkanı olduğum dönemde İstanbul'un şeritlerine, orta şeritlerine bir milyon 250 bin ağaç diktik. Ağaca hasret olan İstanbul'u yeşillendirelim diye. Bay Kemal, ne sen ne de buradaki yandaşların bu tür işleri başaramazsınız. Bugüne kadar kaç tane millet bahçesi yaptınız, bize bunu ispatlayın. Bu hizmete itiraz edenin bırakın çevreciliğini insanlığından şüphe etmek lazım. Bu zat daha eskiden millet bahçesini o kadar sahiplenmişti ki bu projeyi telefonunu dinleyerek kendisinden çaldığımızı iddia etmişti. Bay Kemal bizim o kadar boş vaktimiz yok. 132 bin ağacı ile, yürüyüş yolları ile ülkemizin gururu olan bu projeye karşı çıkmakla kalmıyor, buranın yabancılara satılacağı yalanı ile milleti galeyana getirmeye çalışıyor. Bir de burada konutlar yapılacakmış. Yalana bak. Sen mağarada yaşayanlarla siyasi ortaklık yapıyorsun, onlarla yoluna devam ediyorsun. Ortaklığını sürdürdüğün mağaradakilerin hali ortada. Gel bir an önce onlardan kurtul, yoksa halin iyi değil.

29 MAYIS'I ATATÜRK HAVALİMANI'NDA KUTLAYACAĞIZ

Sermaye sahiplerinden devletin memuruna kadar herkesi tehdit edip ülkeye yapılan yatırımları engellemenin adı siyaset değil, ihanettir. Bunlar sadece dışarda hazırlanan projelerde kendilerine verilen görevi yaparlar. Ülkenin her kazanımına balta vurmayı siyaset sanan bu güruhu zavallılığı ile baş başa bırakıyoruz. Dikili tek bir ağaçları, hiçbir hizmetleri olmayanların sadece yıkmakla, nefret dili ile kendilerini göstermelerini devraldıkları faşist mirasa bağlıyoruz. Varsın onlar İstanbul'a hizmet diye musluk açmaya devam etsinler. 29 Mayıs'ı da Bay Kemal istersen sen de gel, Atatürk Havalimanı'nda kutlayacağız. Sen 700 kişiyi falan topla oraya götür. Ama biz orada 29 Mayıs İstanbul'un fethini kutlayacağız. O gün ağacı dikeceğiz ve inşallah bahçenin temelini de atacağız.

 
BENZİNE BİR ZAM DAHA GELİYOR!
 
THY 6 AIRBUS A350 DAHA ALIYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÖZEL JETLERE YAKIT TEDARİKİNE SORUŞTURMA!
Rekabet Kurulu, yargı kararı üzerine Petrol Ofisi Havacılık Operasyonları ...
ÇELEBİ’DEN DİYARBAKIR’A CIP LOUNGE
Çelebi Havacılık, Türkiye’deki hizmetlerine yeni bir halka daha ekliyor. ...
EMIRATES KABİN MEMURU ALACAK
Emirates Hava Yolları’nın işe alım uzmanları, gelecek 6 hafta boyunca ...
 
BAKAN KURUM: BURADA ŞÖLENLER, KONSERLER DÜZENLEYECEĞİZ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Atatürk Havalimanı'na ...
ATATÜRK HAVALİMANI’NDA EYLEM
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bugün CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ...
PEGASUS'TA YENİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI KİM OLDU?
Pegasus Hava Yolları Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Onur Dedeköylü oldu
 
TAV’A GREAT PLACE TO WORK SERTİFİKASI
TAV Havalimanları, kurum kültürü ve çalışan deneyimi üzerine çalışmalar ...
HALKALI-İSTANBUL HAVALİMANI METRO HATTI'NDA TÜNEL AÇILDI
Son dakika açıklamasında bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ...
THY UÇAĞI KANADA’YA ACİL İNDİ
Türk Hava Yolları (THY) uçağı bir yolcunun rahatsızlanması üzerine Kanada'ya acil iniş yaptı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası