pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
19 Ocak 2020 Pazar - 12:16

CUMHURBAŞKANI: ULAŞIM 35 DAKİKADA SAĞLANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin hayata geçirilmesiyle Gayrettepe-Havalimanı hattındaki ulaşımın 35 dakikada gerçekleşeceğini açıkladı

CUMHURBAŞKANI: ULAŞIM 35 DAKİKADA SAĞLANACAK

10 KAZI MAKİNESİ BİRDEN ÇALIŞIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Eyüpsultan'da Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesi ilk ray kaynağı törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk etapta 90 milyon yolcu kapasitesiyle açılan ve 200 milyon yolcu kapasitesine kadar büyüme imkanı olan İstanbul Havalimanımız dev projelerden biridir. Toplu taşımayı kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla metro hattının inşası için de kolları sıvadık. Toplam uzunluğu 37,5 kilometreyi bulan ve 9 istasyondan oluşan metro güzergahı İstanbul'daki diğer toplu taşıma hatlarıyla da bağlantılıdır. Burada 10 kazı makinesi birden çalışıyor. Kazı çalışmalarının yüzde 94'ü tünellerin de önemli bir kısmı tamamlandı. Projenin genelinde de aşağı yukarı 3'te 2'lik gerçekleşme oranına ulaştık. Şimdi rayların döşemesine başlıyoruz. Amacımız günde 24 saat kesintisiz çalışmayla günde 470 metre ray montajını gerçekleştirmektir. Rayları ve malzemeleri ülkemiz firmaları üretiyor. Bu hattın sinyalizasyon ve metro vagonları da bu arada gerçekleştirilmiş olacak. Özellikle içinden geçtiğimiz şu kritik dönemde ülkemizde üretimi mümkün olan hiçbiri için dışarıdan getirilmesine müsaade edemeyiz.

ÜLKEMİZİN İLK HIZLI METRO HATTI OLACAK

Tamamlandığında saatte 120 kilometre hızla metro araçları faaliyet gösterecek. Ülkemizin ilk hızlı metro hattı unvanını kazanacak bu hatla Havalimanı -Gayrettepe arasında ulaşım 35 dakikada sağlanacak. Hedefimiz ilk 28 kilometrelik kısmı oluşturan ve Hasdal'a kadar olan bölümü bu yılın sonunda, Kağıthane bölümünü 2021 Nisan'da Gayrettepe'yi de 2021 Ağustos'unda hizmete almaktır" dedi.

HIZLI TREN HATLARIYLA ÜLKEMİZİ DÖRT BİR NOKTAYA BAĞLAYACAĞIZ

İstanbul'a ulaşım hizmetlerinde gerçek anlamda çağ atlattıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Marmaray'ı yaptık, ardından da Avrasya'yı açtık. Az önce arkadaşlarımdan son rakamı aldım. Açılışından bu yana ne kadar İstanbullu veya insan geçti biliyor musunuz? 500 milyon kişi geçti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık, ne dediler istemezük. Yaptık mı yaptık. İnşallah orada raylı sistemi köprüde 3'üncü hat olarak yapacağız. Osmangazi Köprüsü'nü yaptık mı yaptık. İzmir-İstanbul arasını 3 saat 15 dakikaya indirdik. 8,5 saatlik yolu buna indirdik. Bay Kemal bir gün de kalk teşekkür et. Etmezler. Bunların zihniyetinde bu yok. İnşaası devam eden hızlı tren hatlarıyla ülkemizi dört bir noktaya bağlayacağız. İstanbul dünyanın megakenti olarak, en büyük şehirlerinden birisi olarak bu namını daha da yayacak" şeklinde konuştu.

BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ'NİN ETÜT ÇALIŞMALARINI DA BİTİRDİK

"Marmaray ve Avrasya'dan sonra yeni tünelimiz, Büyük İstanbul Tüneli'nin etüt çalışmalarını da bitirdik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu proje günlük 6.5 milyon yolcunun kullanacağı toplam 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayacak hızlı metro karakterinde bir raylı sistemdir. Büyük İstanbul tünelinin ihale çalışmaları da devam ediyor. İBB Başkanı olduğumuzda İstanbul'da raylı sistemi 34 kilometreyi zar zor buluyordu. Bugün 233 kilometre raylı sistemle İstanbul'a hizmet veriyoruz. Ayrıca uzunluğu 14.2 kilometre olan tünellerin ve 288 kilometre olan metro hatlarının yapımı sürüyor. Halen hizmet veren veya inşası süren 318 kilometrelik raylı sistem ağının 165 kilometresini yani yarıdan fazlasını Ulaştırma Bakanlığı'mız gerçekleştirdi. İstanbul projeleri mahalli yönetimlere bırakılmayacak kadar hayatidir. Büyük projeleri hükümet olarak üstleniyoruz. Bizim için hizmette rekabet siyasi rekabetten önde gelir. Türkiye'nin tamamına 17 yılda Cumhuriyet tarihinde yapılanların hepsinden kat be kat fazla hizmet götürmeyi başardık" ifadelerini kullandı.

PUTİN'İN ATATÜRK HAVALİMANI'NA İNMESİ TARTIŞMALARI

İlgisiz alakasız resimlerle İstanbul Havalimanı'nı kötülemenin peşinde olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Neymiş, Putin İstanbul Havalimanı'na inmemiş. Biz de İstanbul Havalimanı'na inmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin devlet başkanlarıyla birlikte Atatürk Havalimanı'nda uçak seyahatleri için özel yaptırdığımız şeref salonları var. Putin de oraya gelmişti, orada karşılanmıştı. 15 Temmuz gecesi darbelere karşı mücadele verdiğimiz şeref salonu uzun yıllar hizmet verecek durumda. Biz de elimizde böyle bir imkan varken İstanbul Havalimanı'nda yeni bir şeref salonu inşasına şimdilik gerek duymadık. Atatürk Havalimanı'nı bu amaçla kullanıyoruz. Bunların derdi hakikatleri öğrenmek değil de çamur atmak olduğu için gerçeğin peşinde değiller" şeklinde konuştu.

 
KESİCİ'DEN SABİHA GÖKÇEN AÇIKLAMASI
 
HAVALİMANINDA 2.5 MİLYON LİRAYA PURO
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KESİCİ'DEN SABİHA GÖKÇEN AÇIKLAMASI
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ...
KULEDE NELER YAŞANIYOR?
Günde bin 200 uçuş trafiğinin yönetildiği, İstanbul Havalimanı’nın ödüllü ...
BOEING 737 MAX UÇUŞ BİLGİSAYARLARINDA YENİ SORUN
Boeing tarafından yapılan açıklamada, 737 Max tipi yolcu uçaklarının yazılım ...
 
SHEREMETYEVO HAVALİMANI’NA TÜRK İMZASI
Rönesans İnşaat’ın imzasını taşıyan Sheremetyevo Havalimanı C Terminali ...
EN ÇOK GELİŞME GÖSTEREN HAVALİMANI
İstanbul Havalimanı Avrupa’nın en büyük 5 havalimanı içerisinde en çok ...
ANTALYA VE SABİHA GÖKÇEN ZİRVEDE
Uluslararası Havalimanları Konseyinin (ACI) Avrupa Kasım 2019 raporuna ...
 
SABİHA GÖKÇEN'DE MODERN UYKU KABİNLERİ
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda hizmet vermeye başlayan ...
İLK KEZ BİR AIRBUS A380 İNMİŞ OLDU
Suvarnabhumi Bangkok-Frankfurt seferini yapan THAİ Havayolları'na ait ...
DİYARBAKIR’I AVRUPA’YA BAĞLAYACAK
Bu yıl havacılık ve turizmde 30. yılını kutlayan Türk Hava Yolları ve ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası