pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
27 Haziran 2022 Pazartesi - 23:55

BU İKİ SEMPTOMA DİKKAT EDİN UYARISI

Uzmanlar uyardı: Covid-19 vakaları tekrar artışa geçti! Hastalık yeni semptomlarla kendini belli ediyor. Bu semptomlar neler?

BU İKİ SEMPTOMA DİKKAT EDİN UYARISI

İki sene boyunca tüm dünyaya kabus yaşatan corona virüsü salgınında vaka sayıları azaldıktan sonra bilim adamlarından yeni bir uyarı geldi. Avrupa'nın birçok ülkesinde vaka sayıları artarken uzmanlar iki önemli "öncül semptomun" hastalığın gidişatını etkilediğini duyurdu.

GARDI İNDİRMEYİN UYARISI

Dünya çapında 6.3 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü salgını başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok bölgede tekrar artışa geçti. Bilim insanları sosyal mesafe ve önlemlerin alınması ve “gardın indirilmemesi” konusunda uyarıda bulunurken, bazı bilim insanları ise bilinen corona virüsü semptomları yerine yeni semptomların daha sık görülmeye başlandığını duyurdu.

YENİ SEMPTONLAR NELER?

Öksürük, yüksek ateş ve tat/koku kaybı gibi bilinen semptomların yerine yeni hastalarda başka semptomların görüldüğünü ve “öncül belirtilerin” de hastalığın seyrini değiştirebileceğini söyleyen uzmanlar uyardı.

BAŞ VE KAS AĞRILARI

Bilim insanları bedende ağrı hissedilmesinin erken dönem bir corona virüsü semptomu olduğunu İngiliz medyasına açıklarken, “Bu ağrıları dikkate almak hastalığı erken dönemde tespit etmek ve zamanında gerekli önlemleri almayı da beraberinde getiriyor. Başınızda ve kaslarınızda ağrılar, Covid-19’un semptomları olabilir” ifadesini kullandı.

AĞRI KAFANIN İKİ YANINDA OLUŞUYOR

İngiltere’de corona virüsü hastalarının semptomlarını ve yaşadıklarını paylaştıkları kamuya açık veri tabanı ZOE Covid-19 çalışma uygulamasında baş ağrısının az bilinen semptomlardan olduğu, fakat ilk görülen semptomlardan biri olduğu belirtildi. Baş ağrılarının Covid-19’un başında görüldüğüne dikkat çeken uzmanlar, bu ağrının ise 3 ile 5 gün devam ettiğine dikkat çekti.

BIÇAK SAPLANMIŞ GİBİ…

Corona virüsünün sebep olduğu baş ağrısının orta ve şiddetli olduğunu aktaran uzmanlar, üç tip ağrının olduğuna dikkat çekti. Bunların, başta nabız atışı gibi düzenli bir ağrı, bıçak saplanmış gibi bir ağrı ve sanki bir baskı oluyormuş gibi ağrı olduğu belirtildi. Uzmanlar, “Bu ağrılar genelde kafanın iki yanında görülüyor ve tek yerde oluşmuyor. Üstelik bu baş ağrıları sıradan ağrı kesicilere karşı da dayanıklı” yorumunu yaptı.

YAŞLILARDA DAHA UZUN SÜRÜYOR

Uzmanlar baş ağrılarının uzun Covid-19 sendromuyla da bağlantılı olduğuna dikkat çekerek kas ağrılarının da özellikle Omicron varyantıyla yayıldığını duyurdu. İngiliz Daily Star gazetesinde yer alan haberde, “Covid-19 olan insanların kaslarında ağrı ve acı oluşuyor. Özellikle omuzlar ve bacaklar. Kas ağrısı, erken Covid-19 semptomlarından biri” yorumu yapıldı. Bu tür ağrıların ise hafif olduğu belirtilirken bu sebeple birçok hasta tarafından fark edilmediğine de vurgu yapıldı.

İngiliz medyasında yer alan haberlerde, kas ağrılarının ise yaklaşık 2-3 gün sürdüğü belirtilirken yaşlı bireylerde ise bu sürenin daha uzun olabileceği belirtildi.

 
KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLACAK!
 
CÜNEYT ARKIN HAYATINI KAYBETTİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NASA’DAN BİR İLK
NASA, ilk kez ABD dışında bir ülkedeki ticari uzay üssünden roket fırlattı
TOP GUN: MAVERICK REKORA DOYMUYOR
Ünlü oyuncu Tom Cruise'un merakla beklenen devam filmi "Top Gun: Maverick", ...
S. ARABİSTAN HAC KONTENJANINI AÇIKLADI
Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Haram İşleri Başkanlığı, bu yıl hac ibadetini ...
 
SUUDİ ARABİSTAN TÜRKİYE YASAĞINI KALDIRDI
Son dakika… Suudi Arabistan, Covid-19 nedeniyle Türkiye, Hindistan, Vietnam ...
LİMNİ’DEKİ YUNAN UÇAKLARI GÖRÜNTÜLENDİ
Lozan Antlaşması gereği silahsızlandırması gereken Limni Adası'nda Yunan savaş uçakları görüntülendi
INTERNET EXPLORER RESMEN KAPATILDI
İnternet tarihinde bir devir sona erdi: Microsoft Internet Explorer resmen kapatıldı!
 
YILDIRIM MI İSABET ETTİ?
İtalya'da 4’ü Türk, 7 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturma başlatıldı
5 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Son dakika! İtalya'da radardan kaybolan içinde 4 Türk'ün de bulunduğu ...
KAYBOLAN HELİKOPTERİN DÜŞTÜĞÜ BÖLGE BULUNDU
Son dakika! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya'da içinde 4 Türk'ün ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası