pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
2 Haziran 2022 Perşembe - 17:55

BAKANDAN MİLLET BAHÇESİ AÇIKLAMASI

Atatürk Havalimanı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesine ilişkin konuşan Bakan Kurum, "Doğru bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Bu doğru iş değilse, 'amaç nedir' diye kendi kendimize soruyoruz" dedi.

BAKANDAN MİLLET BAHÇESİ AÇIKLAMASI

Bakan Kurum'dan Millet Bahçesi açıklaması: Doğru bir iş yaptığımızı düşünüyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, katıldığı sergi açılışında kaynakların verimli kullanımının önemine değinerek, Millet Bahçeleri ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Kurum, "İstiyoruz ki, herkes bu konuda yanımızda olsun, doğru bir iş yaptığımızı düşünüyoruz" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Alışkanlıklarımızı değiştirmezsek bu kaynaklarla aynı şartlarda, aynı kalitede yaşama şansımız yok. Dünya bugün enerji kriziyle, su ve gıda krizleriyle karşı karşıya" ifadesini kullandı.

Kurum, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ndeki sanatçı Deniz Sağdıç'ın "Sıfır Noktası" sergisinin açılışını yaparak, eserler hakkında bilgi aldı, ardından "İklim Değişikliği ve Sıfır Noktası Paneli"ne katıldı. Sıfır Noktası" sergisinde, camlardan, metallerden, plastik atıklardan, şişe kapaklarından yapılan ve gerçekten çok değerli ve kıymetli eserlerin sergilendiğini belirten Kurum, gençlerin sergiyi gezerek atıklardan neler yapılabildiğini göreceğini aktardı.

Serginin "Sıfır Noktası" isminin de anlamlı olduğunu vurgulayan Kurum, "Sıfır Noktası"nın günlük ihtiyaçların minimum seviyede tutulması gerektiği anlamına geldiğini söyledi. Bakan Kurum, eserleri inceledikten sonra sanatçı Deniz Sağdıç'a emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Kurum, sergi açılışının ardından, sanatçı Deniz Sağdıç ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdürü Aslı Pasinli'nin de konuşmacı olarak katıldığı "İklim Değişikliği ve Sıfır Noktası Paneli"nde konuştu.

Gazeteci Güven İslamoğlu'nun sunuculuğunu üstlendiği panelde, Kurum, çevre mücadelesinin çocuklara ve gençlere daha iyi bir gelecek bırakmak için verildiğini belirtti. Murat Kurum, kaynakların en verimli şekilde kullanılması gerektiğine işaret ederek, "Alışkanlıklarımızı değiştirmezsek bu kaynaklarla aynı şartlarda, aynı kalitede yaşama şansımız yok. Dünya bugün enerji kriziyle, su ve gıda krizleriyle karşı karşıya. Daha az tüketerek, israfı önlemeliyiz." dedi.

Sıfır Atık Projesi'nin bugün 140 bin kamu kurum ve kuruluşunda uygulamaya geçtiğini belirten Kurum, nüfusun arttığı bir çağda, kaynakların artırılması gerektiğini, artırılmıyorsa bunların verimli kullanılması gerektiğini ifade etti. Kurum, sivil toplum kuruluşlarının samimi bir şekilde çevre sorunlarına Bakanlıkla birlikte çözüm bulmalarının çok önemli olduğunu dile getirdi.

"Eskiden kıyafetler eskidiğinde başka eşyalara dönüştürürdük, atmazdık"

Bakan Kurum, net sıfır emisyon hedefine ulaşmanın orman yutak alanlarının, göllerin, akarsuların temiz hale getirilmesi, ekolojik koridorların yapılması ile mümkün olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Biz, bu sürece liderlik edeceğiz, gençlerle yapacağız. İnşallah 2053 yılında hem hedefimizi yakalayacağız, hem de bu bilgi birikimimizi diğer dünya ülkelerle paylaşacağız. Bu alanda da yeni istihdam alanları oluşturmuş olacağız. Bugün bir tişört üretiminde 20 bin litre su kullanılıyor, bildiğim kadarıyla bugün giydiğimiz kıyafet ortalama 100 bin litre suya tekabül ediyor. Tişörtün üretilmesi sürecinde daha az nasıl su kullanılması gerektiğini de araştıracağız. Giysilerimizi daha özenli kullanmayı öğreneceğiz. Eskiden kıyafetler eskidiğinde başka eşyalara dönüştürürdük, atmazdık. Alışkanlıklarımızı değiştireceğiz. Yeni teknolojileri geliştireceğiz. Her türlü değerli projeye açığız.”

ATATÜRK HAVALİMANI

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne ilişkin de konuşan Kurum, bölgedeki hava kirliliğini azaltacaklarını, trafik problemini çözmek istediklerini vurgulayarak, "Maalesef millet bahçesine karşı çıkan bir yapı ile de karşı karşıyayız. Anlamak mümkün değil, bazen üzülüyoruz, yoruluyoruz. İstiyoruz ki, herkes bu konuda yanımızda olsun, doğru bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Bu doğru iş değilse, 'amaç nedir' diye kendi kendimize soruyoruz. Yaptığımız tüm projelerin hepsi insan odaklı, çevre odaklı, insanı ve çevreyi merkeze alan anlayışla yapılmış projeler" diye konuştu.

 
SKANDAL! PORSUK ÇAYINDA İLİŞKİYE...
 
BAYKAR'DAN LİTVANYA'YA SİHA JESTİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD TÜM UÇUŞ YASAKLARINI KALDIRDI
ABD yönetimi, Küba'ya yönelik tüm uçuş yasaklarını kaldırma kararı aldı.
EN HIZLI BÜYÜYEN HAVA KARGO MARKASI
Turkish Cargo, 2022 yılının en hızlı büyüyen hava kargo markası seçildi
SİNGAPUR HAVA YOLLARI LOUNGE’LARI YENİLEDİ
Singapur Hava Yolları, 50 milyon ABD Doları değerindeki yeni tasarım, ...
 
THY'DEN ''PCR TEST RAPORU'' AÇIKLAMASI
Türk Hava Yolları (THY), İçişleri Bakanlığı genelgesine göre Türkiye'ye ...
INDIGO İKİ YIL ARADAN SONRA YENİDEN İSTANBUL'DA
Hindistan'ın en büyük iç hat taşıyıcısı konumundaki IndiGo Havayolları, ...
SEKİZİNCİ AIRBUS A321LR UÇAĞINI TESLİM ALDI
Air Astana, sekizinci Airbus A321LR uçağını 5 Mayıs 2022'de Almatı'da ...
 
CORENDON’DAN KAYSERİ ÇIKARMASI
Corendon Airlines; Avrupa’dan Kayseri’ye düzenlediği direkt uçuşları ve ...
THY CUBA'DA! AFRİKA’DAKİ 62.DESTİNASYON
Türk Hava Yolları, 1 Haziran tarihinden itibaren Güney Sudan’ın başkenti ...
DEVLET PROTOKOLÜ ‘THY’ DİYE TEMPO TUTTU
Türk Hava Yolları(THY), bugün ilk uçuşunu yaptığı Güney Sudan’ın başkenti ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası