pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
BOZDOĞAN’DAN ‘KAAN’ AÇIKLAMASI
BOZDOĞAN’DAN ‘KAAN’ AÇIKLAMASI
2 Eylül 2021 Perşembe - 15:37

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AFGANİSTAN AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu düzenlediği basın toplantısında, Afganistan'daki son durumu değerlendirirken Kabil Havalimanı'nın işletilmesi konusundaki sorulara da cevap verdi

BAKAN ÇAVUŞOĞLU NDAN AFGANİSTAN AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu resmi ziyaret için bulunduğu Hollanda'da düzenlediği basın toplantısında Afganistan'daki son durumu değerlendirirken Kabil Havalimanı'nın işletilmesi konusunda da önemli açıklamalarda bulundu ve soruları cevapladı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Atılacak adımların hep beraber koordine edilmesi gerekiyor. Bu, tek başına Türkiye'nin ya da Katar'ın üstleneceği bir mesele değil. Çözüm iki aşamalı olabilir, biri askeri uçuşlar için. Pistlerdeki sorunun giderilmesiyle askeri uçakların tahliyesi için kullanıma açık olabilir. Böylelikle havaalanındaki durum test edilebilir.

Sorumluluğu kimler üstlenecek? Bu konudaki şartlar değişti. Taliban'dan ve bazı ülkelerden de bizimle iş birliğiyle ilgili talepler var. Bunları değerlendiriyoruz.

Herkesin emin olacağı şekilde güvenliğin tesis edilmesi gerekiyor. Bunu Taliban'a ilettik. Özellikle havaalanının içinde güvenliğin tesis edilmesi gerekiyor. Bu konuda uzman şirketler de var. Bavulların taranması, insanların cihazdan geçirilmesi gibi işlemlerin yapılması konusunda herkesin güvenebileceği şekilde burada tedbirlerin alınması gerekiyor."

Çavuşoğlu, 'Brüksel ile Ankara arasında görüşmeler var. 3 milyar euro'luk yeni bir teklif var. Türkiye bu teklifle ilgileniyor mu?' sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Çok samimi konuşmak istiyorum. 2016 yılında AB ile göç konusunda bir mutabakata vardık. Türkiye olarak biz üzerimize düşeni yaptık ve Avrupa ülkelerine giden göçmen sayısı yüzde 95 azaldı. Maalesef AB kendi yükümlülüklerini yerine getiremedi. Bu mutabakatın ortak deklarasyonun güncellenmesi konusunda hemfikir kaldık. Biz bu konuda, göç mutabakatının güncellenmesi konusunda düşüncelerimizi 1 ay içinde AB'ye ilettik. AB, 1 yıl geçtiği halde bile bize dönüş yapmadı. AB, nasıl olsa şimdi Covid var, acele etmeyelim anlayışı içindeydi.

AB, Türkiye'ye 3 milyar euro verelim gibi tek taraflı bir karar aldı. Bizim oturup konuşup müzakere ederek mutabakata bağlamamız lazım. Afganların buna dahil edilip edilmeyeceği konusuna gelelim... Afganlar konusunda, biz para veriyoruz Afganları tutun, gelmesin gibi bir durum olursa, bu iş birliği olmaz. Suriyelilerin güvenli bir şekilde ülkelerine gönderilmesi dahil birçok konuyu kapsayacak şekilde mutabakatı güncellememiz lazım. Sosyal ve siyasi bir sorun sonuçta, basit formüllerle bu işin üstesinden geliriz anlayışından AB'nin vazgeçmesi lazım."

 
KAZAKİSTAN İKİ ADET AIRBUS A400M SİPARİŞ ETTİ
 
BAKAN PAKDEMİRLİ: 5 YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI ALINACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KAZAKİSTAN İKİ ADET AIRBUS A400M SİPARİŞ ETTİ
Kazakistan Cumhuriyeti iki adet Airbus A400M siparişi vererek, askeri ...
ABD'DE HELİKOPTER DENİZE ÇAKILDI
USS Abraham Lincoln uçak gemisinden havalanan bir helikopter, San Diego açıklarında denize çakıldı
TALİBAN BUNU DA YAPTI!
ABD’nin eğittiği ve teçhizat sağladığı Afgan güvenlik güçlerinin çekilmesiyle ...
 
AFGANİSTAN'DAKİ 20 YILLIK ABD DÖNEMİ SONA ERDİ
Amerikan askerlerinin Afganistan’daki 20 yıllık varlığı resmen sona erdi
AB’DEN ABD’YE SEYAHAT YASAĞI TAVSİYESİ
Avrupa Birliği(AB), ABD’de hastaneye yatan hasta sayısındaki hızlı artışın ...
KABİL HAVALİMANI’NDA PATLAMA
ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Afganistan'ın başkenti ...
 
TALİBAN'IN TÜRKİYE’DEN TEKNİK DESTEK TALEBİ
Taliban'ın Kabil Havalimanı'nın işletilmesi için Türkiye'den teknik destek ...
AIRBUS’IN 2.PLIADES NEO UYDUSU FIRLATILDI
Pléiades Neo Dünya gözlem takım uydusunun ikincisi olan Pléiades Neo 4, ...
KABİL HAVALİMANINDA 'IŞİD SALDIRISI' UYARISI
Amerika Birleşik Devletleri, IŞİD tarafından düzenlenebilecek terör saldırısı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası