pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HAVALİMANLARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞU
HAVALİMANLARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞU
YURT DIŞI HARCI TAM 10 KAT ARTIRILIYOR MU?
YURT DIŞI HARCI TAM 10 KAT ARTIRILIYOR MU?
İSTANBUL HAVALİMANI’NA YENİ RESTORAN
İSTANBUL HAVALİMANI’NA YENİ RESTORAN
THY İNDİRİM ANLAŞMASINI YENİLEDİ
THY İNDİRİM ANLAŞMASINI YENİLEDİ
23 Mayıs 2024 Perşembe - 11:39

BİR HELİKOPTERİN PİLOTU KONUŞTU

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve erkanını taşıyan helikopterlerden birinin pilotu konuştu: Telsizleri açıktı birden kayboldu

BİR HELİKOPTERİN PİLOTU KONUŞTU

Pazar günü meydana gelen helikopter kazası, İran'ın gündemine oturdu. Kazanın nedeni henüz belirsizliğini korurken, spekülasyonlar hızla yayılıyor. İran ordusu, olayla ilgili soruşturma başlattı, ancak sivil havacılık kurumunun değil de ordunun bu soruşturmayı üstlenmesi dikkat çekti.

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Gulam Hüseyin İsmaili, helikopterlerin Azerbaycan sınırındaki baraj açılışından Tebriz'e doğru hareket ettiğini ve hava koşullarının açık ve sakin olduğunu belirtti. İsmaili, üç helikopterin sırayla kalkış yaparak gökyüzünde dizildiğini ve kendisinin en arkadaki helikopterde bulunduğunu aktardı.

İsmaili'nin ifadesine göre, helikopterler yarım saat sonra sıradağları aşarken bir bulut parçasıyla karşılaştılar.

"Helikopterler Kızkalesi Barajı'nın alt kısımlarından Tebriz'e doğru hareket etti, hava açık ve durgundu ve herhangi bir özel hava olayı ile karşılaşmadık" diyen İsmaili, yarım saat sonra sıradağları aşarken bir bulut parçasıyla karşılaştıklarını aktardı:

"Rotanın seçildiği alanın bitişiğindeki vadide, alana yayılmış sofra gibi bir bulut parçası vardı. Helikopter rotamızda sisten bir eser yoktu. Sis vadinin aşağı kesimlerinde olabilirdi. Ancak hava açık ve berraktı ve vadinin üzerinde sınırlı bir alanda bulutlar vardı.

Uçuş yüksekliği açısından helikopterlerin yüksekliği bu bulutlarla karşılaşacak şekildeydi ve bulutların biraz altındaydık. Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin pilotu Yüzbaşı Mustafavi yükselip bulutların üzerine çıkacağını ve yukarıdan devam edeceğini bizim helikopter pilotuna bildirdi.

Helikopterler bulutların üzerinden gitti ve biz üç numaralı helikopterdeydik, cumhurbaşkanını taşıyan helikopter ortadaydı ve önde başka bir helikopter vardı. 30 saniye sonra bulutun üzerine çıktığımızda pilot, ana helikopterin eşlik etmediğini ve onu görmediğini ifade etti. Bulutlardan geçiş normaldi, bazen uçuşta buluta vardığımızda titreşim oluyordu ve bunun normal olduğunu söylediler. Tamamen normal bir şekilde yolumuza devam ettik ve bulut sona erdi."

'Geri döndük ama zemin görünmüyordu'

Meteorolojinin herhangi rüzgar ya da fırtına uyarısı vermediğini kaydeden Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı, "Bulutlar bitti ve hiç bulutun olmadığı bir havaya ulaştık ve altımızda bulutların ardındaki zirvelerin sırtını ve yanında Süngün bakır madenini görebiliyorduk" deyip ekledi:

PİLOTUMUZ GERİ DÖNDÜ

"Helikopterlerden biri gelmeyince pilotumuz geri döndü. Yardımcı pilota ne olduğunu sordum, o da helikopterin gelmediğini, acil iniş yapmış olabileceğini, her ne kadar çağrı yaptılarsa da telsiz iletişiminin kesik olduğunu ve cevap gelmediğini, 1 dakika 30 saniye kadar önce iletişim kurulduğunu söyledi. Sonra bulutların üstüne çıkmamız gerektiğini söyledi ve biz de öyle yaptık. Bulutlar bir dakikadan kısa sürede dağıldı.

Pilot alanın üzerinde birkaç tur attı ve bulutların üzerine çıktı ancak yeri göremiyorlardı, bulutların altına girmeleri mümkün değildi ve görüş alanı da yoktu. Bu yüzden alanın etrafında tur attılar ve ne kadar uğraşsalar da telsiz görüşmesi yapamadılar. Biz de Süngün maden bölgesine indik ve oradan durumu takip ettik."

Tebriz imamı Ali Haşim kazadan sonra telefonu açarak 'İyi değilim, vadiye düştük' demiş

Sırayla helikopterdeki herkesi cep telefonlarından aradıklarını aktaran İsmaili, pilotun telefonunu Tebriz imamı Ali Haşim'in açtığını, "İyi değilim, vadiye düştük" dediğini ancak başka bir bilgi vermediğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı, kazadan yaralı kurtulan Ali Haşim'in üç dört saat sonra bile telefonu açtığını ancak konuşamadığını belirtti.

 
İRAN: ENKAZI BİZİM İHA’LARIMIZ BULDU!
 
BERLİN’DE FİNAL FOUR HEYECANI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İRAN: ENKAZI BİZİM İHA’LARIMIZ BULDU!
İran Genelkurmay Başkanlığı'ndan AKINCI açıklaması: Enkazı bizim İHA'larımız tespit etti!
SİNGAPUR UÇAĞINDA KORKU DOLU ANLAR
Londra-Singapur seferini yapan Singapur Havayolları’na ait uçağın türbülansa ...
MİLYONLAR AKINCI İHA'YI TAKİP ETTİ
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin bulunduğu helikopterin enkazını aramak için ...
 
AKINCI TÜRKİYE'DEKİ GÖREVİNE DÖNDÜ
Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bulunduğu helikopterin ...
İRAN CUMHURBAŞKANI HAYATINI KAYBETTİ
Son dakika... Helikopter kazası geçiren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin ...
İRAN CUMHURBAŞKANI'NI TAŞIYAN HELİKOPTER KAZA YAPTI
Son dakika... İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı! ...
 
30 YIL İÇİNDE MARS’TA YAŞAM VAAD ETTİ
Ünlü iş adamı Elon Musk, insanların önümüzdeki 30 yıl içinde Mars'ta bir ...
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
ABD'de hava yolu şirketi, 101 yaşındaki kadını uçuşa bebek olarak kaydetti. ...
FAA HAREKETE GEÇTİ! 'GERÇEKTEN' BİR UFO GÖRÜLDÜ!
ABD'nin New York eyaletinin tam üzerinde siyah silindire benzeyen bir ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası