pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
17 Eylül 2021 Cuma - 10:23

AYCI: BAŞARIMIZI ÇALIŞANLARIMIZIN ÖZVERİSİNE BORÇLUYUZ

CNN International, Türk Hava Yolları’nın başarısını İlker Aycı’ya sordu

AYCI: BAŞARIMIZI ÇALIŞANLARIMIZIN ÖZVERİSİNE BORÇLUYUZ

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, CNN International’da Türk Hava Yolları’nın başarısına yönelik soruları yanıtladı. Ünlü havacılık uzmanı Richard Quest'in sunduğu ‘Quest’s Means Business’ programına konuk olan Aycı, programda Türk Hava Yolları’nın özellikle pandemi sürecinde rakiplerinden nasıl ayrıştığını ve başarılı performansına yönelik merak edilenler hakkında bilgi verdi.

‘DEVLETİMİZDEN NAKİT YARDIM ALMADAN’

M. İlker Aycı programda, Türk Hava Yolları'nın pandemi sürecindeki başarı hikayesinden, küresel havayolunun Avrupa'nın en yoğun network taşıyıcısı sıralamasına nasıl ulaştığından ve dünyanın en iyi beş havayolundan biri olma hikayesinden bahsetti. Aycı, “Türk Hava Yolları olarak 2019 yılının %50’sine karşılık gelmesine rağmen 2020 yılını 6,7 milyar dolar gelir ve 1,9 milyar dolar EBITDAR (faiz, vergi, amortisman, itfa ve kira/yeniden yapılandırma maliyetleri öncesi kârlar) seviyelerinde bir başarıyla kapattık. Devletimizden nakit yardım almayarak, 2020'de rakiplerimize oranla çok iyi bir performans sergiledik.” açıklamalarında bulundu.

Türk Hava Yolları’nın maliyet azaltıcı faaliyetler, yatırım harcamalarını düşürmesi, aktif kapasite ve etkin finansal yönetimi gibi stratejiler sayesinde Avrupa network taşıyıcısı havayolları arasında doluluk oranı, gelirler ve kârlılık açısından pozitif olarak ayrıştığına değinen Aycı, yayında Türk Hava Yolları’nın başarıları hakkında bazı istatistiklere de vurgu yaptı.

Aycı; “Önlemler alınırken nakit devlet desteği olmadan, krizi kendi kaynaklarımızla ve operasyonel verimliliğimizle yönettik. 2020 takvim yılı içerisinde Türk Hava Yolları, %71 gibi etkileyici bir doluluk oranı ile 28 milyon yolcu taşıdı. EuroControl verilerine göre 2020 yılını uçuş sayısı bazında Avrupa'nın en yoğun network taşıyıcısı olarak, dünyada ilk 5 havayolu arasında yer aldık. Türk Hava Yolları, bugün 369 (yolcu ve kargo) uçak filosuyla beş kıtada 127 ülkede 276 uluslararası ve 50 yurtiçi olmak üzere dünya çapında 326 noktaya hizmet veren geniş bir uçuş ağına sahip. Dünyanın yaşadığı bu derin kriz esnasında Türk Hava Yolları, güçlü network ağını korumaya devam etti. Ocak-Ağustos 2021 döneminde taşınan toplam yolcu sayısı, 2019 yılının aynı döneminde 49,7 milyon yolcu iken, bu rakam krize rağmen yaklaşık 26 milyona ulaştı. Toplam gelirler 2021’in yılın ilk yarısında 2019 seviyesinin yaklaşık %67’sine karşılık gelerek 4 milyar dolar seviyesine ulaştı.”

‘BAŞARIMIZI ÇALIŞANLARIMIZIN ÖZVERİSİNE BORÇLUYUZ’

Programın ilerleyen dakikalarında dünyanın önemli havayolu şirketleri ile olan rekabet stratejisine de değinen Aycı, “Avrupa'nın en iyi performans gösteren bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olarak başarımız tesadüf değildir. Aldığımız çok sayıda önlemin yanı sıra, başarımızı çalışanlarımızın özverisine borçluyuz. Diğer havayolları çalışanları işten çıkarmalarla karşı karşıya kalırken, bu süreçte hiçbir çalışanımızla yollarımızı ayırmadık, diğer taşıyıcılara göre daha iyi hizmet verebilmek ve daha hızlı bir iyileşme sağlamak için personel çıkarmama kararı aldık.” açıklamasında bulundu.

TURKISH CARGO GELİRLERİNİ İKİ KAT ARTIRDI

Türk Hava Yolları’nın hava kargo markası Turkish Cargo’nun performansının da pandemi sürecinde başarıda önemli rol oynadığını belirten Aycı; Turkish Cargo’nun toplam küresel kargo gelirlerindeki pazar payının 2009'da %0,6'dan 2020'de %5,1'e yükseldiğini belirtti.

Şubat 2021 itibarıyla dünya genelinde taşınan her 20 hava kargosundan birini Turkish Cargo tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Aycı; “Kargo gelirleri ise 2021 yılının ilk yarısında 2019 yılına göre iki katının üzerinde bir artış sağladı. 2021'in ikinci çeyreğindeki kâr 114 milyon dolara ulaştı. Turkish Cargo, toplamda 1.150 ton aşıya denk gelen 210 milyon dozdan fazla aşı taşıma başarısı göstererek salgınla mücadelede önemli rol oynadı. Aşılar, toplam 541 uçuşla 40'tan fazla noktaya başarıyla ulaştırıldı. Markamız günlük 40 milyon dozluk bir kapasiteye sahip ve hepsini aynı anda 127 farklı ülkeye teslim edebiliyor.” sözleriyle Türk Hava Yolları’nın kargo taşımacılığındaki başarısını özetledi.

Aycı CNN International televizyonunda yayın konuğu olarak konuşmasını “Küresel havacılık sektörü bir yılı aşkın süredir bugüne kadarki en büyük kriz ile karşı karşıya kaldı ve tarihin en ağır kayıplarını yaşadı. Diğer küresel taşıyıcılar gibi süreç içerisindeki birçok zorluğa hızla uyum sağladık. Mali istikrarı korumak için hızlı pozisyon aldık ve sonucunda krizi başarılı bir şekilde atlatan havayolları arasında olmaktan gurur duyuyoruz.” diyerek tamamladı.

 
İKİ YOLCU UÇAKTA CİNSEL İLİŞKİYE GİRDİ
 
EKVADORLU KURYENİN HAZİN SONU
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uçan adam 18 Eylül 2021 Cumartesi 11:20

Bizde valla sağa sola borçluyuz. ??

Yorumu oyla      0      0  
Purser 17 Eylül 2021 Cuma 23:06

Hepimiz elimizi taşın altına koyduk. Maaslarımızın yuzde 45 ini geri aldınız. Yine de deli gibi uçtuk ve kargo taşıdık. Maaslar yıllar öncesinde ki ucretlerle aynı, kac toplu sözlesme öncesindeki ucretlerle devam ediyoruz. Hayat inanılmaz pahalandı ve artık yeter. Bu surec icinde maasların giden yarısına eyvallah dedik. Artık eskiye döndürme zamanı gelmedimi? Farkları da odeseniz bir zahmet!

Yorumu oyla      0      0  
B777 Captain 17 Eylül 2021 Cuma 13:39

Maaşlar ne zaman normale dönecek Sayın CEO?! Özveri nereye kadar?! Neredeyse 2019 rakamlarını tekrar yakaladık. Maaşlar ne olacak sen ondan haber ver.

Yorumu oyla      0      0  
doğrucu 17 Eylül 2021 Cuma 13:36

Aycı doğru söylüyor bu süreçte kimse işinden olmadı. Böyle bir kriz dünya tarihinde daha önce yaşanmadı. Bazı şeylerden feragat etmeden düze çıkılamazdı. Fedakarlık olacak ki sonuç alınsın.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANTALYA HAVALİMANI GENİŞLEDİ
Antalya Havalimanı’nda 2.Dış Hatlar Terminali 1.Etap genişletme çalışmaları tamamlandı
THY DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA
Türk Hava Yolları(THY), Travel + Leisure Dergisi tarafından ‘Dünyanın ...
THY'DEN 'FİYATI KORU' UYGULAMASI
Türk Hava Yolları (THY), yolcuların seyahatlerini planlarken bulduğu uygun ...
 
TÜRKİYE'NİN İLK NEXTANT UÇAĞI UÇUŞA HAZIR
8 VIP koltuğu bulunan, 406 kts hızda, yaklaşık dört saat havada kalabilen ...
İSTANBUL HAVALİMANI İGART’LA SANATI DÜNYAYLA BULUŞTURUYOR
İstanbul Havalimanı, kültür ve sanata verdiği değerle ön plana çıkan tüm ...
ÖNÜMÜZDEKİ 20 YILDA KAÇ PİLOTA İHTİYAÇ OLACAK
Boeing’in kapsamlı piyasa raporuna göre önümüzdeki 20 yılda kaç pilot, ...
 
BOEING’İN PAZAR TAHMİNİ 9 TRİLYON DOLAR
Boeing, gelecek on yılda ticari uçaklar, savunma ve satış sonrası hizmetler ...
AIR ASTANA MALDİVLER UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
Air Astana, 9 Ekim 2021'de Almatı'dan Maldivler'de Male'ye direkt uçuşlara yeniden başlayacak
EMIRATES İSTANBUL’A A380 İLE UÇACAK
Emirates Havayolları Airbus A380 ile yapılacak günlük İstanbul seferlerinin ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası