pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA SAHASI’NDA 'ARİFE GÜNÜ' REKORU
TÜRK HAVA SAHASI’NDA 'ARİFE GÜNÜ' REKORU
KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
HAVALİMANLARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞU
HAVALİMANLARINDA BAYRAM YOĞUNLUĞU
YURT DIŞI HARCI TAM 10 KAT ARTIRILIYOR MU?
YURT DIŞI HARCI TAM 10 KAT ARTIRILIYOR MU?
1 Mart 2022 Salı - 09:42

AYCI AIR INDIA’NIN BAŞINA GEÇMEKTEN VAZGEÇTİ

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığından ayrıldıktan kısa süre sonra Air India Havayolları’na CEO olarak atanan İlker Aycı, Hindistan’da yükselen bazı tepkiler nedeniyle bu görevi kabul etmekten vazgeçti

AYCI AIR INDIA’NIN BAŞINA GEÇMEKTEN VAZGEÇTİ

İlker Aycı konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Aycı’nın açıklaması şu şekilde:

“Kamuoyu Bilgilendirme Metni                                                     

Şubat ayında açıklanan ve 1 Nisan itibariyle başlayacağım ilan edilen Tata Group bünyesindeki Air India CEO’luk görevinin Hindistan kamuoyunda bazı çevreler tarafından farklı bir zemine çekilme çabasını yakından izliyorum.

 Kariyerim boyunca kurum menfaatini ve daha önemlisi kişisel hayatımla ailemin huzur ve güvenliğini ön planda tutmayı tercih eden bir yönetici olarak, bu tartışmalar sürecinde göreve başlamanın doğru ve onurlu bir seçim olmayacağına karar verdim.

 Air India’yı yönetme ve geleceğini şekillendirme görevi için Tata Group’un şahsıma sunduğu bu teklife bir kez daha teşekkürlerimi sunarım.

 Ancak Tata Sons Yönetim Kurulu Başkanı Mr. N. Chandrasekaran ile de yaptığım görüşme sonucunda, ailemin huzuru ve mutluluğu için ve aynı zamanda global bir şirket olarak saygı duyduğum Tata Group’un olumsuz etkilenmemesi adına bu görevi uzun ve detaylı değerlendirmeler sonucunda reddetme kararı aldığımı kamuoyunun bilgilerine sunarım.

 Kariyerime farklı fırsatlarla devam edeceğimin; Türkiye’nin yetiştirdiği bir yönetici olarak global iş dünyasında değer yaratmak amacıyla çalışmalarımı sürdüreceğimin altını çizmek isterim.

Saygılarımla

M. İlker AYCI”

 

HİNDU MİLLİYETÇİLERİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Hindistan’da milliyetçi bir grup, İlker Aycı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında siyasi bağlantı olduğunu, bu nedenle Air India’ya CEO olmasını istemediklerini dile getirmişti.

Hindistan’daki iktidar partisine yakın bir grup Hindu milliyetçisi, İlker Aycı’nın Air India CEO’su olarak atanmasını engellemek için hükümete çağırıda bulundu. Grup, İlker Aycı’nın Türkiye ve Yeni Delhi’nin arasındaki ilişkilerin gerginleşmesine neden olan siyasilerle bağlantısı olduğunu iddia etti. İlker Aycı’nın 1994 yılında, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı olması, grup tarafından araştırılması gereken siyasi bir bağlantı olarak değerlendiriyor.

Hindistan’ın hükümetinin yönetimine önemli bir etkisi olduğu söylenen Ashwani Mahajan, Türkiye’nin Hindistan’ın komşusu Pakistan’a sempati duyması nedeniyle hükümetin Aycı’nın atanmasını onaylamaması gerektiğini söyledi. Mahajan, Reuters Haber Ajansı’na verdiği demeçte, “Air India ulusal bir taşıyıcıydı ve hala aynı önemi taşıyor. TATA atama için izin almalı.” ifadelerini kullandı.

Hindistan yasalarına göre, yabancı uyruklu kişinin, Hindistan’daki havayolu şirketine CEO olarak atanmasından önce hükümette başvuruda bulunup izin alması gerekiyor.

Hükümet kaynağının yine Reuters’e verdiği demeçte, atanan CEO’lar için özgeçmiş sorgulamasının çoğu zaman bir formalite olmasına rağmen, hükümet yetkililerin İlker Aycı için daha katı olduklarını söyledi. Kaynak, güvenlik kurumlarının Aycı’nın Türkiye’deki bağlantılarıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

KEŞMİR SORUNU

Erdoğan, Hindistan hükümetinin, Müslüman çoğunluklu Keşmir bölgesinde federal yönetim kurma kararının, ülkedeki durumu kötüleştirdiğini söylemiş ve Türkiye’nin Keşmir halkıyla dayanışma içinde olduğunu bildirmesinin ardından Hindistan, 2020’de diplomatik bir protestoda bulunmuştu.

İLK TEKLİFİ KABUL ETMİŞTİ

Aycı’nın daha önce devlet tarafından işletilen Air India’nın CEO’su olarak atandığını açıklayan TATA Group, kısa süre önce havayolunu 2.4 milyar dolarlık bir öz sermaye ve borç anlaşmasıyla devraldı. TATA, 14 Şubat’ta Aycı’nın atandığını duyurduğu açıklamasında, Aycı’nın “Air India’yı yeni çağa taşıyacak bir havacılık endüstrisi lideri” olduğunu söyledi. Aycı, aynı açıklamada “ikonik bir havayoluna” liderlik etmekten mutluluk duyduğunu açıklamıştı.

 
PANDEMİDEN BU YANA İLK KEZ KAR AÇIKLADI
 
THY 2021 MALİ SONUÇLARINI AÇIKLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PANDEMİDEN BU YANA İLK KEZ KAR AÇIKLADI
Singapur Hava Yolları, Covid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana ilk ...
QATAR AIRWAYS’TEN AIRBUS A350 AÇIKLAMASI
Katar Hava Yolları (Qatar Airways), Airbus firması ile Airbus A350 tipi ...
THY’DEN UKRAYNA VE MOLDOVA KARARI
Son dakika! Türk Hava Yolları (THY), Ukrayna'daki durum nedeniyle Moldova ...
 
THY’DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE İŞ DAVETİ
Türk Hava Yolları, 3 sınıf üniversite öğrencilerine seslenerek, havacılık ...
CFM VE AIRBUS ANLAŞTI
GE ile Safran Aircraft Engines tarafından 50/50 oranında kurulmuş anonim ...
DASSAULT SYSTEMES’DA ÜST DÜZEY ATAMALAR
Dassault Systèmes, stratejik liderlik hamleleriyle SOLIDWORKS kullanıcı ...
 
AB HAVA SAHASINI RUS UÇAKLARINA KAPATIYOR
Son dakika gelişmesi... Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der ...
THY'DEN ROMANYA'YA EK TAHLİYE SEFERİ
Türk Hava Yolları, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarını tahliye etmek üzere Romanya'ya ek sefer koydu
MRIYA RUS BOMBARDIMANINDA YANDI MI?
Savaş bir tarihi yok etti! Dünyanın en büyük kargo uçağı olan Antonov ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası