pegasus
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TUSAS
AJET YOLCULARA İLAVE HAKLAR TANIDI
AJET YOLCULARA İLAVE HAKLAR TANIDI
PEGASUS İRAN VE ÜRDÜN UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ
PEGASUS İRAN VE ÜRDÜN UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ
IRAK HAVA SAHASINI TÜM UÇUŞLARA KAPATTI
IRAK HAVA SAHASINI TÜM UÇUŞLARA KAPATTI
SON DAKİKA! UÇAKLAR ROTA DEĞİŞTİRİYOR
SON DAKİKA! UÇAKLAR ROTA DEĞİŞTİRİYOR
AJET
15 Haziran 2025 Pazar - 13:16

AYAKLARI İPE DOLANAN PİLOT SEPETTEN DÜŞTÜ

Son dakika. Aksaray'da meydana gelen iki ayrı sıcak hava balonu kazasında 1 pilot hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı.

AYAKLARI İPE DOLANAN PİLOT SEPETTEN DÜŞTÜ

Aksaray'da sabah saatlerinde iki ayrı sıcak hava balonu kazası yaşandı.

İlk olayda sert iniş yapan balonun pilotu, ayakları ipe dolanınca sepetten düştü. Korkunç kazada pilot hayatını kaybederken 19 Endonezyalı turist yaralandı.

İkinci olayda da Ihlara Vadisi'nden kalkış yapan başka bir sıcak hava balonu sert iniş yaptı. Kazada 12 Hindistanlı turist yaralandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Aksaray Ihlara bölgesinden havalanan bir sıcak hava balonu, kalkış sonrası hava koşullarındaki ani değişim nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kalmıştır. Yaralanan yolcular hastaneye sevk edilmiş olup 12 yolcu tedavi altına alınmıştır. Balonun pilotu ise ne yazık ki meydana gelen sert iniş neticesinde hayatını kaybetmiştir. Kalkış anında meteorolojik şartların uçuşa elverişli olduğu, ancak bölgede beklenmedik şekilde rüzgarın çıkması sonucu iniş kararı alındığı anlaşılmıştır." denildi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Ihlara Vadisi'nden Hasan Dağı yönüne kalkış yapan sıcak hava balonunun Gözlukuyu köyü yakınlarında sert iniş yaptığını belirtti.

PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Kazada pilotun hayatını kaybettiğini ifade eden Kumbuzoğlu, 19 Endonezyalı turistin ise yaralandığını söyledi.

Pilotun ayaklarının ipe dolandığı için sepetten düştüğünü kaydeden Kumbuzoğlu, "Maalesef pilotumuz sepetin altında kalıyor ve vefat ediyor. Turistlerimizin durumları iyi. Ambulanslarla hastaneye kaldırdık. Tetkikleri yapılıyor." diye konuştu.

PİLOTUN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Aksaray'daki balon kazasında hayatını kaybeden pilotun kimliği belli oldu.

Ihlara bölgesinden saat 05.00 sıralarında havalanan sıcak hava balonlarından biri saat 07.00 sıralarında Karataş köyü yakınlarında sert iniş yapmak zorunda kalırken, iniş sırasında kaza yaşandı. Kazada, balonun pilotu Hüseyin Türk (39) hayatını kaybetti, 12 yolcu ise yaralandı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "15 Haziran 2025 sabah saatlerinde Aksaray Ihlara bölgesinden havalanan bir sıcak hava balonu, kalkış sonrası hava koşullarındaki ani değişim nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kalmıştır. Yaralanan yolcular hastaneye sevk edilmiş olup 12 yolcu tedavi altına alınmıştır. Balonun pilotu ise ne yazık ki meydana gelen sert iniş neticesinde hayatını kaybetmiştir. Kalkış anında meteorolojik şartların uçuşa elverişli olduğu, ancak bölgede beklenmedik şekilde rüzgarın çıkması sonucu iniş kararı alındığı anlaşılmıştır. Olayla ilgili olarak Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı (UEİMB) tarafından teknik inceleme süreci başlatılmıştır. Gelişmeler anlık olarak takip edilmektedir." denildi.

BİR KAZA DAHA: 12 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan Ihlara Vadisi'nden kalkış yapan başka bir sıcak hava balonunun da Güzelyurt ilçesine bağlı Belisırma köyü yakınlarında sert iniş yaptığı, Hindistanlı 12 turistin hafif yaralandığı ve hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.

 
İRAN HİPERSONİK FÜZELERİ ATEŞLEDİ
 
ÖZLEM ÇAPAN ÖZEREN YAZDI…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKSARAY’DA SICAK HAVA BALONLARI ÇARPIŞTI
Son Dakika... Aksaray'da sıcak hava balonları havada çarpıştı: Ölü ve çok sayıda yaralı var
ANTALYA HAVALİMANI'NDA HAMBURGER FİYATI
Bir İngiliz turistin Antalya Havalimanı'nda yediği hamburgerin fiyatı ...
GECE YARISI REKOR SAYIDA TAKİP
Galatasaray’ın yeni transferi Leroy Sane’nin uçağını saatler gece yarısını ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA DEV OPERASYON
İstanbul Havalimanı'nda 12 Milyon Liralık kaçak ilaç operasyonu. Düzenlenen ...
KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
Bayramlar barışın, hoşgörünün, birliğin ve beraberliğin sembolüdür. Haberair.com ...
THY’DEN ORMAN SEFERBERLİĞİ
Türk Hava Yolları ve Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Seferberliği başlattı. ...
 
KUTLU OLSUN!
Bugün 19 Mayıs! Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 106 yıl önce bugün ...
HAVAİST YOĞUN SEZONA HAZIR
İstanbul Havalimanı'nın resmi ulaşım markası HAVAİST, 2025 yaz sezonuna ...
ÜNLÜ EMLAKÇI MOHAMMED HADİD İSTANBUL’DA
Dünyanın İlk Tahin Butiği ‘The Levant Tahinier’in ikinci mağazası Emaar ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
AVRUPA HAVACILIĞINA İGA DAMGASI
Özlem Çapan Özeren
BUGÜN GÖKYÜZÜ UÇAKLAR İÇİN NE KADAR GÜVENLİ?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası