pegasus
İGA EK
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TUSAS
THY TARİHİNİN EN YOĞUN GÜNÜ
THY TARİHİNİN EN YOĞUN GÜNÜ
KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
BURASI TRABZON HAVALİMANI!
BURASI TRABZON HAVALİMANI!
AJET’TEN BAYRAM TATİLİNE 180 EK SEFER
AJET’TEN BAYRAM TATİLİNE 180 EK SEFER
AJET
31 Mayıs 2026 Pazar - 21:41

ASELSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ MANİSA’DA

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında çocuklara unutulmaz bir bilim ve teknoloji şöleni yaşatan ASELSAN Çocuk Şenliği, Manisalı çocuklarla buluştu.

ASELSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ MANİSA’DA

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında hazırlanan ASELSAN Çocuk Şenliğinin yeni durağı Manisa oldu.

ASELSAN Çocuk Şenliği, 30 Mayıs’ta başlayan Manisa yolculuğunda 7 Haziran’a kadar çocuklara doyasıya bir teknoloji şöleni yaşatacak.

Teknolojiyi üreten nesiller yetişiyor

Etkinlik, ASELSAN’ın yenilikçi çözümleri ve geleceğe yönelik vizyonu ile çocuklar için interaktif deneyim alanları, teknoloji sergileri ve eğlenceli etkinlikler sunuyor. ASELSAN’ın kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan Tekno Macera, teknoloji ve bilimi Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklarla buluşturmayı ve teknolojiyi tüketen değil, üreten nesiller yetiştirilmesini desteklemeyi hedefliyor.

Tekno Macera Tırı, hem ziyaret edilen illerdeki katılımcı çocuklar ile etkileşimi artırmayı hem de bilime ve teknolojiye olan ilgiyi teşvik etmeyi amaçlıyor.

Manisa’daki şenlik alanında, insanlık tarihine yön veren kritik icatlar, bu icatların arkasındaki mucitler ve söz konusu teknolojilerin günümüzde ASELSAN’ın inovasyon yaklaşımına ilham kaynağı oluşunu aktaran Mucitler Müzesi Sergi Alanı yer alıyor.

Tekno Maceracılar Bir Doğa Yolculuğu

Ayrıca, artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisi ile zenginleştirilmiş “Tekno Maceracılar, Bir Doğa Yolculuğu” İnteraktif Dijital Kitap Deneyim Alanı ile katılımcılara yeni nesil, deneyim odaklı bir öğrenme ortamı sunuluyor.

Etkinlik çerçevesinde, Tekno Macera’nın baş kahramanlarından olan “ASEL” karakteri, 2D motion tekniğiyle hareketlendirilerek görselleştirilmiş, dinamik anlatım dili ve özgün seslendirme altyapısı ile desteklenerek çocuklarla bire bir etkileşim kuracak şekilde hayata geçirildi. Bu yapı sayesinde çocukların keşif, öğrenme ve deneyim süreçlerine aktif katılımının teşvik edilmesi hedefleniyor.

Tüm bu deneyim alanlarını tamamlayacak şekilde, içerik Bilim Şov ve çeşitli saha aktiviteleri ile zenginleştirilerek çocukların bilim ve teknolojiye yönelik ilgisinin artırılması planlanıyor.

Türkiye’nin dört bir yanında şenlik

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında yurdu dolaşan ASELSAN Çocuk Şenliği, Manisa’nın ardından, 27 Haziran-5 Temmuz’da Bursa’da, 11 Temmuz-19 Temmuz’da Van’da, 1 Ağustos-9 Ağustos’ta Nevşehir’de 22 Ağustos-29 Ağustos’ta Ordu’da, 5 Eylül-10 Eylül’de Kayseri’de, 12 Eylül-20 Eylül’de Kahramanmaraş’ta, 10 Ekim-18 Ekim’de Diyarbakır’da, 24 Ekim-1 Kasım’da İzmir’de, 7 Kasım-15 Kasım’da Adana’da çocuklarla buluşacak.

 
THY TARİHİNİN EN YOĞUN GÜNÜ
 
SABİHA GÖKÇEN’DEN EZBER BOZAN FARKINDALIK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASELSAN EFES-2026’DA GÜCÜNÜ GÖSTERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ASELSAN’ın ileri teknolojileriyle ...
‘ASELSAN KORKUT SENFONİSİ’
ASELSAN, EFES-2026 Tatbikatı'nın en dikkat çekici yerli unsurlarından ...
DEMİROĞLU TEI YÖNETİM KURULU BAŞKANI
TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, TEI Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
 
ASELSAN EFES-2026 TATBİKATINDA
ASELSAN, dünyanın en önemli tatbikatları arasında gösterilen EFES 2026 ...
COBRA II ROMANYA’DA SAHNEYE ÇIKTI
Otokar, Romanya'da düzenlenen BSDA 2026 savunma fuarında Romanya'da üretilen ...
BELÇİKA KRALİÇESİ BAYKAR’I ZİYARET ETTİ
Belçika Ekonomik Misyonu kapsamında Türkiye'ye ziyaret düzenleyen Belçika ...
 
BAYRAKTAR’DAN SAHA 2026'DA VİZYON KONUŞMASI
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, SAHA ...
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAHA’DA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk savunma sanayii artık yalnızca ...
DASAL VE NIGUS'TAN’DAN STRATEJİK İMZA
Çok rotorlu ve bulut altı İHA sistemlerinde Türk savunma sanayiinin öncü ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
BAZI UÇAKLAR YERE Mİ İNECEK?
Özlem Çapan Özeren
HAVACILIĞIN YENİ HARİTASI: EN KISA ROTA DÖNEMİ KAPANIRKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası