pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CORENDON GENÇ SPORCULARI BULUŞTURDU
CORENDON GENÇ SPORCULARI BULUŞTURDU
KOKPİT CAMI ÇATLADI
KOKPİT CAMI ÇATLADI
27 Nisan 2023 Perşembe - 09:49

ASELSAN İLK ÇEYREKTE DE BÜYÜDÜ

ASELSAN’ın 2023 yılı ilk çeyrek finansal sonuçları açıklandı. ASELSAN’ın üç aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre % 90 büyüyerek 8,3 milyar TL’ye ulaştı. ASELSAN, yatırımlarıyla sürdürülebilir büyümesine devam etti.

ASELSAN İLK ÇEYREKTE DE BÜYÜDÜ

Her çeyrekte büyüyen ASELSAN, 2023’ün ilk çeyreğinde de büyümesini sürdürdü. ASELSAN’ın Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) 1,9 milyar TL olarak gerçekleşti. Şirketin net kârı geçen senenin aynı dönemine göre % 34 artış göstererek 2,3 milyar TL seviyesine ulaştı. Güçlü öz sermaye yapısını korumaya devam eden ASELSAN’ın öz kaynakların aktife oranı % 55 oldu.

Şirketin 2023 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, şunları söyledi:

“ASELSAN olarak ülkemiz için var gücümüzle çalışmaya, teknoloji üretmeye ve hep daha ileriye gitmek için gayret göstermeye devam ediyoruz. Şirketimizin 2023 yılı ilk çeyrek sonu itibarıyla bakiye siparişleri 8,2 milyar Amerikan doları oldu. Sahip olduğumuz engin mühendislik tecrübemizle ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamaya, ortak hedefimiz olan yerli ve milli bağımsızlık yolunda var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Altay Tankı, TCG Anadolu, Hürjet, Hürkuş, Gökbey, MMU, Atak, Genel Maksat Helikopteri, F-16, Aksungur, Akıncı, TB2 ve TB3 gibi milli platformlarımıza, radar elektronik harp, aviyonik, elektro optik, haberleşme sistem ve alt sistemleri sağlamanın sorumluluğunu başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.

ASELSAN olarak 2023 yılı ilk çeyreğinde tedarikçilerimize yaklaşık 9,3 milyar TL ödeme yaptık. 2023 yılının ilk 3 ayında 40 adet ürünün millileştirilmesini başarı ile tamamladık. Böylelikle son 3 yılda millileştirdiğimiz ürün sayısını 706’ya çıkararak 726 milyon USD’nin üzerindeki büyüklüğün ülkemizde kalmasını sağladık.

2023 yılı ilk çeyreğinde, bugüne kadar hiç satış yapılmamış bir yeni ülkeye daha ASELSAN ürünlerinin ihracını gerçekleştirdik. Böylece son dört yılda kullanıcımız olan ülke sayısı bugün itibarıyla 83’e ulaştı. Yurt dışı bakiye siparişimiz ise bir milyar doların üzerine çıktı. Önceki yıllardaki ilk çeyrek performansının üzerine çıkarak, 2023 yılının ilk çeyreğinde 136 milyon USD değerinde yurt dışı sözleşme imzaladık.

2023 yılının devamında da aynı çalışma azmiyle ilerlemeye ve bunu finansal sonuçlarımıza aktarmaya devam edeceğiz. Başta Cumhurbaşkanımız, Savunma Sanayii Başkanlığımız ve çalışanlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.”

 
HAVALİMANLARINDA OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI
 
ZONGULDAK ÇAYCUMA'DA OY KULLANIMI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANKA-3 İLK KEZ PİSTE ÇIKTI
İnsansız savaş uçağı ANKA-3 ilk kez piste çıktı! İşte Anka-3’ün pistteki görüntüleri…
HÜRJET İLK UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yerli ve milli imkanlarla ...
ASELSAN TEKNOFEST’E HAZIR
Türkiye’nin savunma sanayi devi ASELSAN, dünyanın en büyük havacılık, ...
 
HAVACILIK TARİHİMİZDE ÇOK ÖNEMLİ GÜN!
Türk havacılık ve savunma sanayinde önemli bir gün! İlk özgün helikopterimiz ...
TUSAŞ’TAN BİR İŞ BİRLİĞİ DAHA
Türk Uzay Havacılık Sanayi (TUSAŞ), Karadeniz Teknik Üniversitesi ile ...
GE MARINE İLE TEI İMZALARI ATTI
GE Marine ve TEI, LM2500 Deniz Gaz Türbinlerinin bakım, onarım ve revizyonları ...
 
ABD'DE F-16’LARLA İLGİLİ YENİ GELİŞME
ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 modernizasyon kiti satışına onay ...
İLK GÜNDE 9 BİN KİŞİ GEMİYE ÇIKTI
İstanbul’da Sirkeci’ye demirleyen ve halka açılan TCG Anadolu gemisini ...
TCG ANADOLU SİRKECİ’YE DEMİRLEDİ
Türkiye’nin ilk uçak/SİHA gemisi TCG Anadolu İstanbul’da Sirkeci’ye demirledi. ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası