pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
16 Mart 2023 Perşembe - 12:15

AIRBUS’TAN TÜRKİYE’YE DESTEK

Airbus ve Airbus Foundation, Türkiye ve Suriye'deki küresel yardım ve kurtarma çalışmalarını destekliyor. Airbus, depremden zarar görenlere ve ailelerine yardım ulaştırmaya devam ediyor.

AIRBUS’TAN TÜRKİYE’YE DESTEK

Airbus Türkiye Başkanı Simon Ward, Airbus’ın deprem sonrası çabalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Tüm düşüncelerimiz depremzedelerle. Airbus Foundation ile birlikte ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütleriyle yakından çalışarak afet bölgelerine acil yardım sağlıyoruz. Airbus ekibine, A400M'i yorulmak bilmez bir şekilde uçurarak ihtiyaç duyulan yerlere yardım sağlayan ve birçok insanı tehlikeden uzaklaştıran 221. filonun kahramanca çabalarına ve AFAD'a teşekkür etmek istiyorum. Toparlanma sürecinin zaman alacağını biliyoruz ve Airbus olarak Türkiye'ye karadan, havadan ve uzaydan destek vermeye devam edeceğiz.”

Depremlerin Türkiye'nin güneyini ve Suriye'yi vurduğu ilk günden itibaren Airbus, Airbus Foundation ve Airbus çalışanları, bu doğal afetten etkilenen nüfusa destek sağlamak için güçlerini birleştirdi. Airbus, çalışanlarının Türkiye ve Suriye'de acil yardım ve kurtarma çalışmaları yapan sivil toplum örgütlerine bağış yapması amacıyla bir kampanya başlattı. Çalışanların seçtikleri STK’lara yapacakları bağışa Airbus da aynı miktarda katkı yapacak.

Airbus; iştirakleri, ortakları ve müşterileriyle birlikte, kritik afet yardımı görevlerini gerçekleştirirken uçak ve helikopter filolarının kullanılabilirliğini sağlamak amacıyla çalışmaya devam ediyor. Airbus ekipleri ayrıca, bölgedeki resmi ve STK ortaklarının hasar analizi yapmalarına ve yanıt ekiplerini koordine etmelerine yardımcı olmak için kritik uydu görüntüleri sağlıyor.

Airbus, Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile iş birliği yaparak, afetten etkilenen nüfusun acil ihtiyaçlarını yakından izliyor ve onlara insani yardım malzemeleri sağlıyor.

Bu yardım paketleri; çadırlar, su arıtma cihazları, jeneratörler, ısıtıcılar, kablolar ve aydınlatma ekipmanlarını içeriyor. Yardım malzemeleri, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait Airbus A400M ile Kayseri Hava Kuvvetleri Üssü'ne teslim edildi ve ardından afet bölgesine sevk edildi. Airbus’ın, AFAD ve yerel halkın gelişen ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak destek sağlamaya devam edeceği belirtildi.

Ayrıca, Airbus Foundation, Türk sivil toplum örgütlerine insani yardım iletmek için ortaklarıyla birlikte şu çalışmaları gerçekleştirdi:

Türk Hava Yolları'na teslim edilen bir A321neo uçağı, 22 Şubat'ta Hamburg'dan İstanbul'a yapılan uçuşu ile HUMEDICA tarafından sağlanan 8 tonluk yardım malzemesi getirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ile iş birliği içinde, insani lojistik ortağı HULO.coop ile ortaklaşa çalışarak, Türk Hava Yolları'na ait bir Airbus A350 uçağı, 25 Şubat'ta Toulouse'dan İstanbul'a yapılan uçuş ile ilaç da dahil olmak üzere 20 ton yardım malzemesi taşıdı.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu (IFRC), Kuala Lumpur'daki depolarından İstanbul'a 52 ton mutfak seti, branda ve benzin bidon taşınması için destek talep etti. Airbus A330-200F kargo uçağı, 27 Şubat'ta malzemelerin Türkiye'ye taşınmasını sağladı.

Fransız Kızılhaçı, IFRC'yi desteklemek amacıyla Türkiye'ye 28 ton hijyen seti taşınması için yardım talebinde bulundu. Bir Airbus A330 uçuş test uçağı, 28 Şubat'ta Toulouse'dan İstanbul'a teslimatı sağladı.

HUMEDICA ile işbirliği içinde, Airbus Foundation, Hamburg'dan yapılan Pegasus Hava Yolları A321neo teslimat uçuşu ile İstanbul'a 6,5 ton yardım malzemesi taşıdı.

IFRC ile birlikte, Airbus Foundation, Mavi Air’e ait H130 ile Gaziantep'ten acil ekipler ve küçük kargo taşımanın yanı sıra havadan durum tespiti yapılmasını sağlıyor.

 
THY STUTTGART SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ
 
PEGASUS ANKARA’DAN MOSKOVA’YA UÇUYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY STUTTGART SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ
Türk Hava Yolları (THY), Stuttgart Havalimanı’ndaki grev nedeniyle yarınki ...
RED BULL’DAN ÇILGIN BİR UÇUŞ DAHA
Dünyaca ünlü Avusturyalı enerji içeceği ve sportif organizasyonlar düzenleyen ...
THY’DEN DÜSSELDORF UYARISI
17 Mart tarihinde Düsseldorf Havalimanı’nda yapılacak grev nedeniyle Türk ...
 
THY’NİN YUNANİSTAN SEFERLERİ İPTAL
Türk Hava Yolları (THY), Yunanistan’da hava trafik kontrolörlerinin grev ...
THY’DEN DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE DESTEK
Türk Hava Yolları (THY), depremden etkilenen öğrencilere destek olmak ...
HİTİT-SURINAM AIRWAYS ORTAKLIĞI
Surinam Airways, Hitit'in Crane markalı havayolu yazılım çözümlerini sistemlerine ...
 
KOWNATZKI: 10 GÜNDE TOPARLANDIK
Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress'in CEO’su ...
HİTİT KENDİ REKORUNU KIRDI
Borsa İstanbul’da ilk yılını dolduran Hitit, ihracat yaptığı ülke ve havayolu ...
RIYADH AIR 39 DREAMLINER ALIYOR
Son dakika… Kurulma aşamasında olan ve Orta Doğu’da tüm dengeleri değiştirme ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası