pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
27 Ekim 2022 Perşembe - 15:20

AIR CANADA 15 A220 SİPARİŞİ DAHA VERDİ

Air Canada, 15 adet daha A220-300 siparişini onaylayarak Kanada bayrak taşıyıcısının bu model için toplam siparişini 45'ten 60’a çıkardı.

AIR CANADA 15 A220 SİPARİŞİ DAHA VERDİ

A220 ile uçuşlarına Ocak 2020'de başlayan Air Canada, şu anda Kanada'nın yanı sıra ABD ve Latin Amerika rotalarında 30'dan fazla A220 işletiyor.

A220’nin, performansı ve yolcu konforu sayesinde Air Canada filosunun modernizasyonunda önemli bir bileşen ve dar gövdeli filolarının önemli bir parçası haline geldiğini söyleyen Air Canada Ağ Planlama ve Gelir Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Mark Galardo, “Müşterilerimiz A220’nin daha sessiz kabini, daha büyük baş üstü dolapları ve konforlu koltukları gibi avantajlarından gerçekten keyif alıyor. Ekonomisi sayesinde Kuzey Amerika ağımız için mükemmel bir uçak olan A220, yakıt verimliliğiyle de Air Canada'nın 2050 yılına kadar tüm küresel operasyonlarda net sıfır emisyon hedefine giden yolda emisyonları azaltma kararlılığını destekliyor” dedi.

Air Canada'nın A220 siprişini artırma kararından gurur duyduklarını ifade eden Airbus Ticari Uçaklar ve Airbus International Başkanı Christian Scherer ise şunları söyledi: “Air Canada’nın bu siparişi, A220’nin sağladığı değeri gösteriyor. Müşterilerimize yüksek düzeyde esneklik, mükemmel ekonomi ve gerçek bir yolcu cazibesi sunmaktan gurur duyuyoruz. Havayolunda halihazırda hizmet veren 30'dan fazla uçakla A220, Air Canada'nın karbondan arınma iddiasını yerine getirirken, taşıyıcının ana ağında güvenilir bir öğe olarak görev almanın yanı sıra etkili bir rota açıcı olarak da kendini kanıtlıyor. Air Canada'ya Airbus'a olan güvenleri için teşekkür ediyoruz.”

Air Canada; 78 A320 Ailesi uçağı, 16 A330 Ailesi uçağı ve 31 A220-300 ile 125'in üzerinde Airbus uçaklarından oluşan bir filoya sahip. Ayrıca 10 adet A321 XLR siparişi bulunan Air Canada, ilk Airbus A220-300'ü Aralık 2019'da teslim aldı ve bu modeli Kuzey Amerika'da kullanan ilk havayolu oldu. Yenilikçi tasarım özelliklerini, son teknoloji aerodinamiği ve Pratt & Whitney'nin en yeni nesil GTF™ motorlarını bir araya getiren A220, 100-150 koltuklu pazar için özel olarak üretilmiş tek uçak konumunda bulunuyor.

Önceki nesil uçaklara kıyasla koltuk başına yüzde 25 daha düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu sunan A220, endüstri standartlarından yaklaşık yüzde 50 daha düşük NOx emisyonuna ek olarak, kategorisindeki en eko-verimli uçak olma özelliğine de sahip. Yolcu başına yüzde 20 daha fazla baş üstü saklama alanı, sınıfının en geniş koltukları ve en büyük pencereleri ile A220, yolculara eşsiz bir konfor sunuyor.

Bugüne kadar, dört kıtada faaliyet gösteren ve dünya çapında 70 milyondan fazla insanı birbirine bağlayan 16 havayoluna 220 adetten fazla A220 teslim edildi. Filo şu anda dünya çapında 800'den fazla rotada ve 325 varış noktasında uçuyor. Bu da A220’yi, havayollarının yolcuları bölgesel ve uzun mesafeli rotalarda verimli bir şekilde birbirine bağlaması için kanıtlanmış bir seçenek haline getiriyor.

Eylül 2022'nin sonu itibarıyla 25'ten fazla müşterinin 770'ten fazla A220 uçağı sipariş etmesi, Airbus’ın küçük tek koridorlu pazardaki güçlü konumunu doğruladı.

 
TEI - SABANCI ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ
 
TEI İLE AFGM ARASINDA ANLAŞMA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEI - SABANCI ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ
SAHA EXPO’nun 2’nci gününde TEI, Sabancı Üniversitesi ile kompozit motor ...
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA ‘VİYADÜK ALTINDAKİ RÜYALAR’ SERGİSİ
İGART Galerisinin ilk sergisi “Viyadük Altındaki Rüyalar”, İstanbul Havalimanı'nda ...
BOEING 737 MAX’E KUŞ ÇARPTI
Olay Hindistan’da meydana geldi. Akasa Air’e ait Boeing 737 MAX tipi uçağa kuş çarptı.
 
İSTANBUL-KERKÜK SEFERLERİ BAŞLADI
Türk Hava Yolları’nın (THY) Uluslararası Kerkük Havalimanı’na ilk sefer bugün yapıldı
KEYVAN-ASELSAN İŞ BİRLİĞİ
Türkiye’nin yerli ve milli iki firması Keyvan Havacılık ve ASELSAN, veri ...
ŞEKER EN ETKİLİ CFO’LAR ARASINDA
Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Murat Şeker, Türkiye’nin en etkin ...
 
HAVALİMANI KULESİ PEMBEYE BÜRÜNDÜ
İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kulesi, meme kanserine dikkat çekmek için pembeye büründü
ANADOLUJET ANKARA’DA BÜYÜYECEK
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, Türk Hava Yolları’nın ...
TAV’DAN DOKUZ AYDA 753 MİLYON AVRO CİRO
Yılın ilk dokuz ayında 60,2 milyon yolcuya hizmet veren TAV Havalimanları, ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası