pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ANTALYA HAVALİMANI'NDA 42 PERSONEL ZEHİRLENDİ
ANTALYA HAVALİMANI'NDA 42 PERSONEL ZEHİRLENDİ
THY YÜZLERCE ACENTEYİ AĞIRLADI
THY YÜZLERCE ACENTEYİ AĞIRLADI
BOEING'DE SULAR DURULMUYOR
BOEING'DE SULAR DURULMUYOR
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
HAVA ŞEHİTLERİ ANILDI
13 Şubat 2022 Pazar - 13:48

ABD GAZETESİ’NDEN DİKKAT ÇEKEN TÜRK SİHA ANALİZİ

Günden güne tırmanan Rusya-Ukrayna geriliminde ABD Başkanı Biden ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşmeden de sonuç çıkmadı. Amerikan Wall Street Journal Gazetesi, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı en büyük silahının Türkiye'den aldığı İHA ve SİHA’lar olduğunu yazdı.

ABD GAZETESİ’NDEN DİKKAT ÇEKEN TÜRK SİHA ANALİZİ

Rusya ile Ukrayna geriliminde dün gece kritik bir görüşme gerçekleşti. ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Bütün dünyanın merakla beklediği görüşmeden ne yazık ki bir netice çıkmadı ve tansiyon iyice yükseldi.

‘TÜRK SİHA’LARI RUSYA’NIN AVANTAJINI ORTADAN KALDIRABİLİR’

ABD’nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal, Ukrayna’nın Rus ordusuna karşı en büyük silahını açıkladı. Gazete, “Ukrayna’nın SİHA’ları Rusya’nın devasa askeri avantajının bir kısmını ortadan kaldırabilir” başlığını kullandı.

Ukrayna’nın Türk İHA ve SİHA’larını bölgedeki Rus yanlısı ayrılıkçılara karşı kullandığını ve şimdi Rusya’ya karşı daha geniş kapsamlı bir savaş için hazır olduğunun dile getirildiği analizde, Ukrayna ordusunun ilk drone saldırısı ile geçen Ekim ayında Rusya’ya ait bir obüsü imha ettiği de hatırlatıldı.

‘UKRAYNA’YA FIRSAT SUNUYOR’

Bu gelişme üzerine Rusya’nın Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık’ın Kiev’e yeni ve gelişmiş silahlar sağlayarak Moskova’nın güvenliğini tehdit ettiği yönünde şikayetleri olduğunu yazan gazete, “Şimdi, 130 bin asker Ukrayna sınırına konuşlandı ve Washington bir işgal uyarısı yaparken, Bayraktar TB2 olarak da bilinen Türk İHA ve SİHA’ları Ukrayna’ya, Rusya’nın devasa askeri avantajını ortadan kaldırabilecek bir fırsat sunuyor” yorumunu yaptı.

Wall Street Journal, Rusya’nın askeri ve silah bazında büyük bir avantajı olduğunu ve Ukrayna’nın hava savunma sistemlerinin eski olduğunu yazarken, Türkiye’de yabancı parçalarla tamamlanan İHA ve SİHA’ların Azerbaycan tarafından Rusya’nın müttefiki Ermenistan’a karşı da kullanıldığını yazdı.

‘RUS HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ TB2’Yİ BELLİ MESAFEDEN ALGILAYAMIYOR’

Ukrayna parlamentosunun savunma sanayi ve teknik modernleşme alt komitesinin başkanı Igor Kopytin, “Türk İHA ve SİHA’lar bizim kendimizi savunma yeteneğimiz konusunda güven veriyor” dedi. TB2’lerin güvenilir ve düşük bütçeli olduğuna dikkat çekerken, Kiev’de yaşayan savunma sanayi üzerine uzmanlaşan gazeteci Yuriy Butusov, “Rusya’ya ait hava savunma sistemleri TB2’yi belirli bir mesafeden algılayamıyor. Ukrayna, bu İHA’lardan gelen görüntülerle savaş yönetim sistemine bağlanıyor ve Rusya’nın İHA’ları düşüremeyeceği bir durumda gözlem yapabiliyor” yorumunu yaptı.

Ukrayna’da yaklaşık 20 TB2 olduğu belirtilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna’ya ziyaretinin de kritik bir öneme sahip olduğu kaydedildi.

 
F-16 UÇAKLARINDAN EĞİTİM UÇUŞU
 
BOEING 747’DEN DÜŞTÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
F-16 UÇAKLARINDAN EĞİTİM UÇUŞU
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hava Kuvvetleri'ne ait 2 adet F-16 uçağının ...
KOTİL AÇIKLADI: MALEZYA’YA 18 HÜRJET
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Malezya ile 3 tanesi Türkiye'de, 15 tanesi ...
MSB'DEN F-35 AÇIKLAMASI
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları tarafından yapılan açıklamada, "F-35 ...
 
ZELENSKİY'DEN BAYKAR AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile anlaşmaların imza töreninde konuşan Ukrayna ...
TUSAŞ DÜNYANIN EN BÜYÜK 3D YAZICISINI ALDI
ABD merkezli Sciaky şirketi, TUSAŞ'ın dünyanın en büyük metal elektron ...
PAKİSTAN TUSAŞ’LA UYDU GELİŞTİRECEK
TUSAŞ, Pakistan Uzay ve Üst Araştırma Komisyonu (SUPARCO) ile uydu alanında ...
 
AKINCI TİHA İÇİN İLK İHRACAT SÖZLEŞMESİ
AKINCI TİHA için ilk ihracat sözleşmesini imzalayan BAYKAR, dünyanın en ...
BUKELE TUSAŞ TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'yi (TUSAŞ) ziyaret etti
SELÇUK BAYRAKTAR’DAN MIT PROFESÖRÜNE YANIT
Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, “Onu MIT’de eğittiğimiz için ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası