pegasus
Nil Akademi
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TUSAS
AIR ASTANA VE AIR INDIA’DAN İŞ BİRLİĞİ
AIR ASTANA VE AIR INDIA’DAN İŞ BİRLİĞİ
ASELSAN'DAN 1 MİLYAR 650 MİLYON AVROLUK SÖZLEŞME
ASELSAN'DAN 1 MİLYAR 650 MİLYON AVROLUK SÖZLEŞME
HEATHROW HAVALİMANI’NDA ALARM!
HEATHROW HAVALİMANI’NDA ALARM!
TGS’DEN KÜRESEL BİR İŞ BİRLİĞİ DAHA
TGS’DEN KÜRESEL BİR İŞ BİRLİĞİ DAHA
AJET
11 Eylül 2025 Perşembe - 11:51

ŞEHİT MUHARREM CAN İÇİN ANMA KOŞUSU

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi çalışanları, Şehit Muharrem Can için anma koşusu düzenledi

ŞEHİT MUHARREM CAN İÇİN ANMA KOŞUSU

TUSAŞ mühendisi Muharrem Can, 4 Temmuz tarihinde Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde başlayan orman yangınına müdahale etmek için gönüllü olarak bölgeye gitmiş ve AKUT bünyesindeki çalışmalara katılmıştı. Muharrem Can o yangında şehit oldu. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) çalışanları, mesai arkadaşları Şehit Muharrem Can’ı unutmadı ve şehit TUSAŞ mühendisi için anma koşusu düzenlendi.

HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi’nde mühendis olarak görev yapan Muharrem Can, yalnızca havacılığa adadığı emekleriyle ve Gök Vatan’ın bağımsızlığı için mücadelesiyle değil, aynı zamanda insanlığa ve doğaya duyduğu sorumlulukla da hafızalarda yer edindi. TUSAŞ çalışanları Eskişehir yangınında şehit olan arkadaşlarını unutmadı ve TUSAŞ tesislerinde Muharrem Can’ın hatırasını yaşatmak için “Anma Koşusu” düzenlendi.

Çalışma arkadaşlarının ve yöneticilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen koşuda, dayanışma ve birlik ruhu bir kez daha öne çıktı. Düzenlenen koşuya şehidin babası İbrahim Can, ablası Saliha Kırbaç, abisi Gökhan Can, yeğeni Mehmet Nazif Kırbaş da katıldı.

Anma Koşusunun akabinde katılımcılara madalya verildi. Törende Şehit Muharrem Can’ın adanmışlığı, görev bilinci ve başarıları hakkında konuşma yapan TUSAŞ Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Yakup Arslan, “Gıpta edilecek, arkasından her hareketiyle yâd edilecek bir hayatın içerisinde bulunmuş bir kardeşimiz. Canlarını bu ülke için feda eden bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

Şehit Muharrem Can’ın babası İbrahim Can da oğlunun mesai arkadaşlarına seslendi. İbrahim Can, “Kurda, kuşa ve yeşil vatana sadıktı, en çok da işine sadıktı. Ömrünün çoğunu bu hasretle geçirdi. Oğlum sizlerden biriydi. Onu sizler bana hatırlatıyorsunuz. Ortaya koyduğunuz stratejik ürünler için çok seviniyorum. Mert yakanız namert eline geçmesin. Ufkunuz açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun. Daha çok çalışın daha çok üretin” dedi.

Şehit TUSAŞ Mühendisi Muharrem Can için düzenlenen anma koşusuna, afetlere beraber giderek ülkemize ve milletimize hizmet eden AKUT gönüllerinden oluşan arkadaşları da katıldı.

 
THY’DEN YARI FİNAL MAÇI İÇİN EK SEFER
 
AIR ASTANA VE AIR INDIA’DAN İŞ BİRLİĞİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASELSAN'DAN 1 MİLYAR 650 MİLYON AVROLUK SÖZLEŞME
ASELSAN ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ...
ROKETSAN'IN GÖZDE ÜRÜNLERİ LONDRA’DA
Roketsan, Birleşik Krallık’ın en büyük savunma sanayi organizasyonlarından ...
ASELFLIR600’ÜN GÖZÜNDEN ANKARA
Bayraktar Akıncı İHA’ya entegre edilen ASELSAN’ın geliştirdiği dünyanın ...
 
TEI ELMAS PROJESİ ÇALIŞTAYI’NIN EV SAHİBİ
ELMAS Projesi Eskişehir Bölgesi Çalıştayı TEI'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
ROKETSAN ÜRÜNLERİNİ POLONYA’DA SERGİLİYOR
Türkiye’nin lider roket ve füze teknolojileri firması Roketsan, Polonya’da ...
ASELSAN TEKNO MACERA TIRI ÇANAKKALE’DE
ASELSAN’ın 50’nci Yıl Çocuk Şenliği kapsamında tasarlanan Tekno Macera ...
 
TEKNOFEST MAVİ VATAN KAPILARINI HALKA AÇTI
Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, "Mavi ...
GÖK VATAN'A ÇELİK GÖZ! OĞULBEY’E TEKNOLOJİ ÜSSÜ
ASELSAN Gölbaşı Yerleşkesi’nde dün düzenlenen “Gelecek 50 Yıla Atılan ...
GENÇLERİN ‘TCG ANADOLU’ GURURU
Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümü ile 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
CT CİHAZLARI, SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI
Özlem Çapan Özeren
EĞİTİM UÇUŞLARINDA KIRMIZI ALARM: SON KAZALAR NE DİYOR?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası