pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
YERLİ MOTORLA EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKTI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
GAZİPAŞA-ALANYA CORENDON'U KARŞILADI
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
1 Haziran 2020 Pazartesi - 16:53

SABİHA GÖKÇEN'DEN UÇUŞLAR BAŞLADI

Koronavirüs önlemleri kapsamında uçuşlara kapalı olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ilk uçuş İzmir'e yapıldı. Pegasus Hava Yolları'nın PC4100 sefer sayılı uçuşuyla yaklaşık iki aylık aranın ardından iç hat uçuşları tekrar başladı

SABİHA GÖKÇEN DEN UÇUŞLAR BAŞLADI

Yaklaşık iki aydan fazla süredir koronavirüsle mücadele kapsamında uçuşlara kapalı olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ilk uçuş gerçekleşti. Pegasus Hava Yolları'na ait TC-CPJ tescilli B738 tipi uçak, PC4100 sefer sayısıyla İzmir Adnan Menderes Havalimanına uçtu. 90 yolculunun bulunduğu uçuşta, Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Ersel Göral ve Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane'de yer aldı.

İlk uçuş için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına gelen yolcular yeni uçuş kurallarıyla yolculuklarını gerçekleştirdi. Sabiha Gökçen'e gelen yolcuların, terminal binasına girmeden kapıda bilet kontrolleri yapıldı. Ardından ateşleri ölçülen yolcular terminal binasına girerek güvenlik noktasına geçti. DHA’dan İlkay DİKİCİ’nin haberine göre, Sabiha Gökçen Havalimanında görevli personelin maske, eldiven ve koruyucu siperlik taktığı, yolcuların kullandığı kutuların, temizlik personeli tarafından her kullanım sonrası dezenfekte edildiği gözlemlendi. Ayrıca terminal binası içerisinde sosyal mesafe konusunda uyarıların bulunduğu afişlerin de yer aldığı görüldü.

'TERMİNAL BİNALARIMIZ VE UÇAK İÇİ EN AZ EVLER KADAR GÜVENLİ'

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı İşletmecisi İSG’nin CEO'su Ersel Göral, 'İki aylık kapalılık döneminden sonra bugün iç hat uçuşlarımız başlıyor hayırlısıyla. İlk uçağımız bugün 10.15'de Pegasus Havayollarının İzmir seferi. Yaklaşık 90 yolcumuz var. Bunca kapalılık döneminden sonra ilk uçak için iyi sayılabilecek bir rezervasyon oranı. Biz hem havalimanı işletmesi firması olarak hem havayollarımız olaak uçak içerisinde ve terminal içerisinde gerekli tüm tedbirleri aldık. Misafirlerimizden önemli beklentilerimiz, talimatlara uymaları, hijyene ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri. Tüm yolcularımızdan bundan sonrası için müsterih olmalarını rica ediyorum. Havalimanlarımız, terminal binalarımız ve uçak içi, en az evleri kadar güvenli. Endişesiz uçmaya devam edebilirler.' diye konuştu.

'1HAZİRAN TÜRK HAVACILIĞINDA BİR MİLAT OLARAK TARİHE YAZILACAK'

İlk uçuşla ilgili açıklama yapan Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, “Heyecanlıyız. Sektörümüz için çok önemli bir gün bugün. Biliyorsunuz ki 28 Mart'tan sonra uçuş yapamamıştık. 1 Haziran Türk Havacılığında bir milat olarak tarihe yazılacak. Çünkü başka bir dönem yok ki Türk Havacılığında savaş günleri dahil, krizler dahil, uçuşlara böyle uzun bir ara verdiğimiz. Bugün ilk uçuşumuzu başlatıyoruz Sabiha Gökçen Havalimanından. İlk uçuşumuz İzmir'e. Ben de İzmir'e gideceğim ve geri geleceğim. Bütün sektörümüze hayırlı uçuşlar diliyorum.' şeklinde konuştu.

İlk uçuşta yolcu olan Yusuf Aslı, “Uzun bir aradan sonra ilk uçuş. İşim gereği İzmir'e gidiyorum. Tedbirler gerçekten olağanüstü. Özel yolcu gibi, VIP bölümleri olur ya aynı onun gibi hissettim. Gerçekten dört dörtlük. Tüm çalışanların eline koluna sağlık, çok teşekkür ederim.' dedi.

Pegasus Hava Yolları'nın uçuşunun ardından AnadoluJet'in TK 7426 sefer sayılı uçuşu Trabzon'a yapıldı. Uçuşa 97 yolcunun katıldığı öğrenildi.

 
TRABZON HAVALİMANI UÇUŞLARA AÇILDI
 
THY 4 HAZİRAN İTİBARIYLA SEFERLERİ ARTIRIYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TRABZON HAVALİMANI UÇUŞLARA AÇILDI
Türkiye’nin önemli havalimanları arasında yer alan, Karadeniz kıyısındaki ...
SUNEXPRESS’TEN İLK UÇUŞLARA ÖZEL SU TAKI
Covid-19 salgınının yayılımını önlemek amacıyla getirilen kısıtlamaların ...
THY EKİPLERİ BÖYLE GÖREV YAPACAK
Bugün THY’nin İstanbul Havalimanı’ndan Ankara’ya yaptığı ilk uçuşla tekrar ...
 
NORMALLEŞME YOLUNDA İLK UÇUŞ YAPILDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Covid-19 süreci sonrası ...
SAMSUNLU ‘ZAFER ANITI’ BELGESELİNİ ANLATTI
Cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerinden biri olan İstanbul Havalimanı'nın ...
SUNEXPRESS 1 HAZİRAN’DA İÇ HAT UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
Covid-19 salgınının yayılımını önlemek amacıyla getirilen kısıtlamalar ...
 
BİR ZAFER ANITI: İSTANBUL HAVALİMANI BELGESELİ
Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan İstanbul Havalimanı’nın, fikir ...
THY’DEN KABİN MEMURLARI İÇİN ÖZEL VİDEO
Türk Hava yolları, Dünya Kabin Memurları Günü’nü özel bir videoyla kutladı
THY'DEN UÇAKLARDA İKRAM DÜZENLEMESİ
Yeni tip koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle ara verilen tarifeli ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası