pegasus
İGA EK
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TUSAS
7 BİN 620 METREDEN PARAŞÜTSÜZ ATLADI
7 BİN 620 METREDEN PARAŞÜTSÜZ ATLADI
ASELSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ DİYARBAKIR’DA
ASELSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ DİYARBAKIR’DA
HUSİLER SAUDIA UÇAĞINI VURDU
HUSİLER SAUDIA UÇAĞINI VURDU
THY SADECE EYLÜL’DE 9 MİLYON YOLCU TAŞIDI
THY SADECE EYLÜL’DE 9 MİLYON YOLCU TAŞIDI
AJET
12 Ekim 2026 Pazartesi - 13:57

KRİTİK BÖLGE VURULDU! SAVAŞ UÇAKLARI HEDEF ALINDI

Suudi Arabistan, Dammam kentinde bulunan Kral Fahd Uluslararası Havalimanı'na yeni saldırı düzenlendiğini duyurdu. Husiler ise Suudi Arabistan'daki Aramco petrol tesisini ve Suudi savaş uçaklarını hedef aldıklarını bildirdi.

KRİTİK BÖLGE VURULDU! SAVAŞ UÇAKLARI HEDEF ALINDI

KRAL FAHD HAVALİMANI SALDIRIYA UĞRADI

Husilerin, dün akşam Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'na düzenlediği ölümcül saldırının yankıları sürerken yeni bir saldırı daha düzenlendi.

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Otoritesinden (GACA) yapılan açıklamada, Kral Fahd Uluslararası Havalimanı'nın akşam saatlerinde saldırıya uğradığı belirtildi. Açıklamada, saldırının ülkedeki sivil havacılık tesislerini hedef alan saldırıların devam ettiği bir dönemde gerçekleştiği ifade edildi. İlgili makamlarla koordinasyon içinde hasar tespitinin tamamlanması ve tesislerin güvenliğinin kontrol edilmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, saldırının niteliğine ilişkin bilgi verilmezken, ölü veya yaralı olup olmadığı da belirtilmedi.

HUSİLER: KRAL FAHD HAVALİMANI VE ARAMCO TESİSLERİNİ TAM İSABETLE VURDUK

Husilerin silahlı kanadının sözcüsü Yahya Seri, saldırılarda başkent Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı ve Dammam yakınlarındaki Kral Fahd Uluslararası Havalimanı ile Suudi devlet petrol şirketi Aramco'ya ait iki tesisin hedef alındığını kaydetti.

Saree, söz konusu operasyonlardan ilkinde Kral Halid Havalimanı'nın dün akşam 3 dalgada hedef alındığını belirterek, saldırının hava trafiğini aksattığını ve havalimanını kapanmaya zorladığını savundu. Husi Sözcü, ikinci saldırıda ise Suudi Arabistan'ın doğu bölgesindeki Aramco'ya ait Shedgum doğal gaz tesisinin hedef alındığını ve tesisi "tam isabetle" vurduklarını iddia etti.

Seri, saldırı sonucu bölgede büyük bir yangın çıktığını öne sürdü. Saree, üçüncü operasyonda doğu bölgesinde Aramco'ya ait Tanajib tesisinin, dördüncü operasyonda ise Kral Fahd Uluslararası Havalimanı'nın hedef alındığını bildirdi. Husi Sözcü, Yemen'in güneyindeki Lahj vilayetinde "Suudi askeri toplantıları" olarak değerlendirilen konumlara 6 balistik füze ve 2 İHA saldırısı gerçekleştirildiğini öne sürdü. Saree, saldırılarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini savundu.

SUUDİ SAVAŞ UÇAKLARI HEDEF ALINDI

Seri ayrıca, yerli olarak ürettiklerini öne sürdüğü karadan havaya füze sistemleriyle Suudi savaş uçaklarına ateş açtıklarını ve uçakları geri çekilmek zorunda bıraktıklarını iddia etti. Seri, söz konusu operasyonların Suudi Arabistan'ın Yemen genelinde yoğunlaştırdığı hava saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirildiğini söyledi. Husi Sözcü, Suudi savaş uçaklarının geçtiğimiz 24 saat içinde başkent Sana ile Taiz, Marib, El-Cevf, Hacce, Hudeyde ve Saada vilayetlerini hedef alan 124 hava saldırısı düzenlediğini kaydetti.

Yemen'de hükümete destek veren Arap Koalisyonu, 10 Ekim'de Kral Fahd Uluslararası Havalimanı çevresine bir mühimmat düştüğünü duyurmuş, mühimmatın kim tarafından atıldığını ve hasar ya da yaralanmaya yol açıp açmadığını açıklamamıştı.

Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana'nın ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

 
7 BİN 620 METREDEN PARAŞÜTSÜZ ATLADI
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RİYAD HAVALİMANI’NA SALDIRI GÖRÜNTÜLERİ
Yemen'de İran destekli Husilerin Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’taki ...
HUSİLER SAUDIA UÇAĞINI VURDU
Husiler Suudi Arabistan'ın Riyad Havalimanı'na kamikaze dronla saldırı ...
HAVADA İLETİŞİM KESİLDİ, ABD ARIYOR
ABD'ye giden 6 kişilik özel jet, Atlas Okyanusu üzerinde kayıplara karıştı. ...
 
‘DUBAİ-TEL AVİV UÇAĞI KAÇIRILDI’ MUAMMASI
Son dakika… Dubai-Tel Aviv seferini yapan Flydubai Hava Yolları uçağının ...
İNGİLTERE’DE RAF ÜSSÜ YAKINLARINDA ALARM!
Son dakika... İngiltere’de RAF üssü yakınında patlayıcı madde şüphesi: Çok sayıda gözaltı var.
16 MİLYON STERLİNLİK İNGİLİZ JETİ DÜŞTÜ
İngiltere'de eğitim amacıyla kullanılan Hawk T2 tipi jet, kalkıştan kısa ...
 
F-35 PARÇALARI TAŞIYORDU HONG KONG’A İNDİ
Pentagon doğruladı: F-35 parçalarını taşıyan uçak Hong Kong'a indi, uçaktan haber alınamıyor.
YOLCU, BAVUL GİBİ BAGAJ BANDINDAN GİTTİ!
Moskova Domodedovo Havalimanı’na gidecek bir uçağın check-in kontuarına ...
YANAN POWER BANK ESKİ CEO’NUN ÇIKTI
Hollanda Kraliyet Hava Yolları KLM uçağında geçtiğimiz hafta bir yolcunun ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SİVİL HAVACILIKTA ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEYİZ
Özlem Çapan Özeren
KOKPİTTEKİ TEHDİT İÇERİDEN GELİYORSA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası