pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TUSAS
SON ANDA PAS GEÇTİ!
SON ANDA PAS GEÇTİ!
LUFTHANSA PİLOTLARINDAN YENİ GREV KARARI
LUFTHANSA PİLOTLARINDAN YENİ GREV KARARI
THY’NİN ŞİKAGO UÇAĞI AMSTERDAM’A İNDİ
THY’NİN ŞİKAGO UÇAĞI AMSTERDAM’A İNDİ
BALIKESİR-BANDIRMA'DAN SABİHA GÖKÇEN’E
BALIKESİR-BANDIRMA'DAN SABİHA GÖKÇEN’E
AJET
16 Nisan 2026 Perşembe - 18:45

İSRAİL’DE ''SARI ALARM''

İsrail’in birçok bölgesinde aniden ortaya çıkan ve gökyüzünü adeta sarı bir bulut gibi kaplayan on binlerce arı, ülkede hayatı durma noktasına getirdi. "Tarihin en büyük arı istilası" olarak nitelendirilen bu olağanüstü doğa olayı, yerleşim yerlerinde paniğe neden olurken askeri stratejileri de sekteye uğrattı.

İSRAİL’DE  SARI ALARM

Tarihin en büyük arı istilası askeri uçuşları durdurdu

Dev sürüler nedeniyle hava sahasında görüş mesafesi düşerken, askeri uçakların motorlarına zarar verme riski taşıyan bu yoğunluk, uçuşların askıya alınmasına yol açtı.

İsrail, doğada nadir görülen devasa bir arı istilasıyla karşı karşıya kaldı. On binlerce arının oluşturduğu dev bulutlar yerleşim yerlerini ve askeri üsleri kuşatırken, ülke genelinde adeta "arı alarmı" verildi.

GÖKYÜZÜ ARILARLA KAPLANDI

Bölgeden gelen görüntülerde, on binlerce arının sürüler halinde binaları ve ağaçları kapladığı görüldü. Yetkililer, halkın güvenliği için acil durum uyarısı yayınlayarak vatandaşlara "kapı ve pencerelerinizi sıkıca kapatın, dışarı çıkmayın" çağrısında bulundu. Özellikle açık alanlarda oluşan yoğunluğun alerjik reaksiyon ve saldırı riski taşıdığı vurgulandı.

UÇAKLAR UÇAMAZ HALE GELDİ

İstilanın boyutu, sivil hayatın ötesinde askeri operasyonları da vurdu. "Tarihin en büyük arı sürüsü" olarak nitelendirilen olay nedeniyle İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait bazı askeri uçakların uçamaz hale geldiği bildirildi. Motorlara ve hassas cihazlara zarar verme riski taşıyan arı yoğunluğu sebebiyle, askeri uçuş faaliyetleri güvenlik gerekçesiyle geçici olarak askıya alındı.

SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

Normal mevsimsel döngülerin çok üzerinde seyreden bu hareketliliğin nedeni henüz netlik kazanmadı. Uzmanlar, ani hava değişimleri veya ekolojik dengedeki bozulmalar üzerinde dururken, arıların askeri üslerden ve yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması için uzman ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

 
ALP ER TUNGA ERSOY’UN YENİ ADRESİ
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SCHENGEN VİZESİNDE YENİ DÖNEM BAŞLADI
Avrupa Birliği, Schengen bölgesinde pasaportlara damga basma uygulamasını ...
İRAN'DA DÜŞÜRÜLEN ABD SAVAŞ UÇAĞI
İran'ın güneyinde düşürülen ve hala kayıp olan Amerikan F-15E savaş jetindeki ...
RUS ASKERİ UÇAĞI KIRIM'DA DÜŞTÜ
Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım'da bir askeri uçağın düşmesi sonucu uçaktaki ...
 
İRAN SUUDİ ARABİSTAN'DAKİ ABD ÜSSÜNÜ VURDU
İran'ın Suudi Arabistan'daki bir ABD hava üssüne düzenlediği saldırıda ...
KUVEYT HAVALİMANI'NA İHA SALDIRISI
Kuveyt Sivil Havacılık Kurumu: Kuveyt Uluslararası Havalimanı'na İHA'larla ...
ARIANA AFGAN UÇAĞI PİSTTEN ÇIKTI
Ariana Afgan Hava Yolları'na ait yolcu uçağı Kabil'de pistten çıktı.
 
KOLOMBİYA’DA C-130 KAZASI
Kolombiya Hava Kuvvetlerine ait bir C-130 uçağı, ülkenin güneyinde, Peru ...
KATAR'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ: 3 ŞEHİDİMİZ VAR
Son dakika... Katar Savunma Bakanlığı, rutin görev sırasında teknik arıza ...
İRAN ABD’YE AİT F-35 VURDU!
ABD'ye ait bir F-35 savaş uçağı, İran ateşiyle vurulduğu şüphesiyle Ortadoğu'daki ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
THY’DE BAYRAK DEĞİŞİMİ, AJET’İN BAŞARISI
Özlem Çapan Özeren
Hong Kong Havalimanı’nda Kiosk Vandalizmi ve Kuralsız Yolcu
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası