pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
İGA’DAN AÇIKLAMA
İGA’DAN AÇIKLAMA
EMIRATES’TEN TÜRKİYE TURİZMİNE DESTEK
EMIRATES’TEN TÜRKİYE TURİZMİNE DESTEK
31 Ocak 2022 Pazartesi - 20:53

İSMAİL DEMİR 2021 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 170 ülkeye ürün ihraç edildiğini açıkladı. ABD ile F-16 sürecine ilişkin "Görüşmelerde ilk haberler olumlu sinyaller verildiği noktasında. Nihai olay kongreye gideceğini düşünürsek, beklentiyi dengede tutmalıyız." dedi.

İSMAİL DEMİR 2021 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir 2021 yılını değerlendirdi, 2022 hedeflerini anlattı. Demir "Çeşitli gizli ve açık ambargoların daha da arttığı bir yıl olmasına rağmen, geçtiğimiz yıl hedeflerimize büyük oranda ulaştık" dedi.

"40 HEDEFİMİZİN YÜZDE 80'İNİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Televizyon ve gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Demir, "Geçen yıl çok önemli gördüğümüz 40 hedefimizin yüzde 80'ini gerçekleştirdik" ifadesini kullandı. 750'yi aşkın proje ve faaliyetler sonucunda yıllık 10 milyar dolar sektör cirosu ile yıllık 3 milyar 224 milyon dolarlık rekor ihracat tutarına ulaşıldığını söyledi. Milli Muharip Uçağın geliştirilmesine ve parça üretimine devam edileceğini söyledi.

Demir, Savunma Sanayii’nin 2022 yılı hedefleri konusunda, "2022 yılı da geçmişte başlayan projelerimizin tamamlandığı, yeni sistemlerimizin güvenlik güçlerimize teslim edildiği, ihtiyaçlara göre yeni projelere başlayacağımız bir yıl olacak" dedi.

Demir şunları söyledi:

“Milli Muharip Uçağın geliştirilmesine ve parça üretimlerine devam edilecek. Özgün helikopterimiz GÖKBEY’in ilk teslimatlarını Jandarma Genel Komutanlığına gerçekleştirilecek.

Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı HÜRJET hangardan çıkacak ve yer testleri başlayacak. Mini İHA-D sistemleri ve Mühimmat Bırakan Mini İHA BOYGA’lar ilk kez kullanıma girecek.

Kısa pistli gemilere iniş kalkış yapabilecek Bayraktar TB3 SİHA ilk uçuşunu yapacak. Son A400M uçağının teslimatı yapılarak 10 uçaklık A400M filomuz tamamlanacak. Emniyet Genel Müdürlüğü için İnsansız Keşif Uçağı Projesi başlatılacak.

HAVA SAVUNMA, SİLAH FÜZE VE MÜHİMMAT

Hava Füzesi (Göktuğ) Projesi kapsamında BOZDOĞAN Görüş İçi Füzeler ve Gökdoğan Görüş Ötesi Füzelerin ilk teslimatları yapılacak.

Gökdeniz Yakın Hava Savunma Sistemi ilk kez İstanbul Fırkateynine entegre edilecek.

Sungur Portatif Hava Savunma Füzelerinin ilk teslimatlarını gerçekleştirilecek. Atmaca Gemisavar füzesi KARAOK Füzesi ilk kez envantere girecek.

RUSYA - UKRAYNA GERİLİMİ

Savunma Sanayii Başkanı Demir, gündemdeki konulara ilişkin de soruları yanıtladı. Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimin Türkiye ile Ukrayna arasındaki iş birliğini nasıl etkileyeceği ile ilgili bir soruya karşılık Demir, "Ukrayna ve Rusya ile uzun süredir devam eden ilişkilerimiz var, etkilenmemesi için çalışıyoruz. Bir risk yönetimimiz var, savunma sanayii projelerinde risk analizi yapıyoruz. Risk yönetiminde son zamanlardaki gelişmelerden çok riskleri hesaplayıp alternatif kaynaklar oluşturmak üzere ve yerli ürün konusunda da hızlıca adım atıp yerli ürünleri bir an önce hayata geçirmek üzere faaliyetlerimiz var. Bugün çeşitli operasyonlarda hasımlarımızın kullandığı silahlara baktığımızda muhtelif ülkelerin ürünlerini görüyoruz. Bunlar doğrudan soruna neden olmuyor" dedi.

RUSYA'DAN S-400 ALIMI VE TEKNOLOJİ TRANSFERİ

İsmail Demir, Rusya'dan ikinci parti S-400 alımı ve teknoloji transferine ilişkin görüşmeleri de değerlendirdi: "Biz masaya ilk günden iki parti için oturduk. Kimse size teknoloji transferini altın tepside sunmaz. Görüşmelerin uzamasının nedeni karşı tarafın ketumluğu. Görüşmeler neticesinde belirli aşamaları kat edebileceğimize inanıyorum".

ABD İLE F-16 MÜZAKERELERİ

"Nihai onayın (ABD) kongreye gideceğini düşünürsek beklentilerimizi ona göre dengede tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Savunma Sanayii Başkanlığı olarak F-16 modernizasyon işlemlerini hızla devam ettirmek üzere projeler yürüttüğümüzü belirtmek isterim. Yani elimizdeki F-16'ların kabiliyetleri son derece yetkin hale gelmeye hazır. Bu konuda bir teknoloji eksiğimiz yok."

 
BENZİN VE MOTORİNE YENİ ZAM GELİYOR!
 
EN GÜÇLÜ PASAPORTLAR HANGİ ÜLKENİN
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BENZİN VE MOTORİNE YENİ ZAM GELİYOR!
Son dakika haberine göre akaryakıta yeni bir zam daha geliyor! Gerekçe ...
İTHAL HIRSIZ HAVALİMANINDA YAKALANDI
İstanbul ve Kocaeli'nde hırsızlık suçlarından hapis cezası alan ve cezaevine ...
ÜNLÜ OYUNCUYU UÇAKTAN POLİS ALDI
Ünlü oyuncu Sermiyan Midyat, tiyatro gösterisi için geldiği Malatya'da ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA İLAÇ OPERASYONU
İstanbul Havalimanı’nda polisin kaçakçılara yönelik operasyonları sürüyor. ...
TAKSİCİYE SAHTE DOLAR VERİNCE…
Yılbaşını geçirmek için Almanya'ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı'na ...
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA ATIKLAR SANATA DÖNÜŞTÜ
Sanatçı Deniz Sağdıç’ın atık malzemelerle ürettiği portreler İstanbul Havalimanı’nda sergileniyor
 
JEFF FLAKE TÜRKİYE'YE GELDİ
ABD Başkanı Joe Biden’ın yeni Türkiye Büyükelçisi olarak atadığı eski ...
KRİPTO PARA PİYASASINDA DURUM NE?
Kripto para piyasalarında dün akşamdan itibaren yine sert bir düşüş yaşandı. ...
ÖZBEK KADIN DEAŞ ÜYESİ YAKALANDI
İstanbul Havalimanı’nda polisin yaptığı kontrollerde sahte pasaportla ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası