pegasus
İGA EK
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TUSAS
ANTALYA’NIN MAVİ GELECEĞİNE DESTEK
ANTALYA’NIN MAVİ GELECEĞİNE DESTEK
SUNEXPRESS İZMİR’DEN ALMATI’YA UÇACAK
SUNEXPRESS İZMİR’DEN ALMATI’YA UÇACAK
PEGASUS’UN YENİ ROTASI URALSK
PEGASUS’UN YENİ ROTASI URALSK
ÇUKUROVA-DALAMAN UÇUŞLARI BAŞLADI
ÇUKUROVA-DALAMAN UÇUŞLARI BAŞLADI
AJET
6 Haziran 2026 Cumartesi - 11:56

İLK MEZUNLARINI VERDİ

İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk mezunlarını verdi. İGA CEO’su Selahattin Bilgen: “Havacılıkta nitelikli insan kaynağının en güvenilir kaynağı olmak istiyoruz”

İLK MEZUNLARINI VERDİ

“İstikbal Göklerdedir” sözünden ilhamla geleceğin havacılık, uçak ve uzay bilimleri mühendislerini yetiştirmek amacıyla kurulan İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk mezunlarını verdi.

İngilizce hazırlık senesinin ardından Uçak Bakım ve Ulaştırma Hizmetler alanlarında 4 yıl eğitim verilen Lise, Millî Eğitim Bakanlığı ve İGA iş birliğiyle 2021 yılında kuruldu.

İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ilk mezuniyet törenine İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Demirhan, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, THY Teknik İK Başkanı Kenan Şahan, TEKDER İstanbul İl Başkanı Selim Kaya, Arnavutköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ercan Gündem, DHMİ İstanbul Havalimanı Başmüdürü Abdullah Enis Eker ve DHMİ İstanbul Havalimanı Başmüdür Yardımcısı Ercan Üvenç katıldı.

Mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, İGA’nın “İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” ne verdiği desteğin stratejik bir yatırım olduğunu vurgulayan İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, “Mezunlarımızın önünde açık kapılarımız var; bu kapıların sürekli açık kalması için gerekli her adımı atmaya kararlıyız” dedi.

Bilgen sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektörümüzün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının en güvenilir kaynağı olmak istiyoruz ve bugün, bu hedefin ilk meyvelerini birlikte topluyoruz. Sevgili mezunlarımız, bugün yalnızca bir okuldan değil, havacılık sektörünün beklentilerini karşılayan birer profesyonel olarak bu alandan ayrılıyorsunuz… Havacılık sektörü; dayanıklılığı, güvenilirliği ve kalıcılığı temsil eder. Siz de kariyer hayatınızda bulunduğunuz her yere bu güçle tutunun, iz bırakın.”

 
EMIRATES’IN İLK EMİRLİKLİ KADIN KAPTANLARI
 
CORENDON HAVA YOLLARI’NIN ACI GÜNÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EMIRATES’IN İLK EMİRLİKLİ KADIN KAPTANLARI
Dünyanın en büyük uluslararası havayolu şirketlerinden Emirates, şirket ...
TAV’IN İKİ HAVALİMANINA DAHA AKREDİTASYON
TAV Havalimanları tarafından işletilen Ohrid ve Almatı havalimanları ACI ...
SU TAKI SIRASINDA GÖRÜNMEZ KAZA!
Iberia Hava Yolları’na ait Airbus A350-941 tipi uçak, Ekvador’un Guayaquil ...
 
İŞTE LUFTHANSA UÇAĞININ ÇÖKME ANI
Alman Lufthansa Hava Yolları’na ait Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçağın ...
İLK 5 AYDA YÜZDE 7 BÜYÜDÜ
HEAŞ, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ilk 5 aylık verilerini açıkladı: Uçuş ...
LUFTHANSA UÇAĞI ÇÖKTÜ
Alman Lufthansa Hava Yolları’na ait Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçağın ön iniş takımları çöktü.
 
SUNEXPRESS İZMİR’DEN ALMATI’YA UÇACAK
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, İzmir ile ...
PEGASUS’UN YENİ ROTASI URALSK
Pegasus Hava Yolları’nın yeni rotası Kazakistan’ın Uralsk şehri oldu.
İGA İSTANBUL HAVALİMANI’NDAN DÜNYADA BİR İLK
Sürdürülebilirlik vizyonunu enerji dönüşümü yatırımlarıyla güçlendiren ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
BAZI UÇAKLAR YERE Mİ İNECEK?
Özlem Çapan Özeren
HAVACILIĞIN YENİ HARİTASI: EN KISA ROTA DÖNEMİ KAPANIRKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası