pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
16 Ağustos 2022 Salı - 17:29

İKİNCİ PARTİ S-400 Mİ GELİYOR?

Rus medyası yazdı: Türkiye ve Rusya ikinci parti S-400 alımı için anlaşma imzaladı!

İKİNCİ PARTİ S-400 Mİ GELİYOR?

ABD ile Türkiye arasında yeni F-16 alımı ve mevcut F-16’ları modernizasyonu için görüşmeler sürerken, Rusya’dan bomba bir haber geldi. Rus basını, Türkiye'nin Rusya'dan ikinci parti S-400 sistemlerinin alımı için anlaşmaya vardığını duyurdu.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan konuyla ilgili jet yanıt geldi.

Türkiye'den askeri bir heyet, F-16 savaş uçağı alımı ve modernizasyonu sürecine ilişkin görüşmeler için ABD'de bulunurken, Rusya’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Rus haber ajansı TASS, Türkiye ve Rusya arasında, S-400 karadan havaya füze sistemleri ile ilgili yeni bir anlaşma imzalandığını duyurdu.

TASS’ın haberine göre, Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitri Şugayev, Türkiye ile ikinci parti S-400 hava savunma sisteminin tedariki için bir anlaşma imzalandığını açıkladı.

‘TÜRKİYE’DE DE ÜRETİLECEK’

TASS’a konuşan Şugayev, Türkiye ile imzalanan sözleşmenin, S-400 hava savunma sistemi bileşenlerinin bir kısmının Türkiye’de yerli olarak üretilmesini de içerdiğini bildirdi. Dmitri Şugayev, ikinci parti S-400 hava savunma sisteminin tedarikine ilişkin müzakerelerin ertelenmesiyle ilgili bir soruya yanıt olarak, “Bu yıl gelişen zorlu siyasi durum, Rus tarafının ortaklarla ilişkilerinin bazı yönlerini olumsuz etkiledi” dedi. Şugayev, “Yine de Türkiye ile askeri-teknik iş birliği, iki ülke cumhurbaşkanları arasında varılan anlaşmalar doğrultusunda gelişiyor. Türk ortaklarla şeffaf ve karşılıklı yarar temelinde çalışmaya devam etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’DEN İLK AÇIKLAMA

Haber, Rus basınında geniş yer bulurken, Erdoğan’ın bir yandan F-16 ile ilgili ABD ile görüştüğünün bir yandan da Rusya ile yeni anlaşma imzaladığının altı çizildi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan jet yanıt geldi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığından (SSB), Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi tedarik sürecinde yeni bir gelişmenin söz konusu olmadığı bildirildi.

Başkanlık resmi kaynaklarından S-400 tedarik sürecine ilişkin yapılan açıklamada, “Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir.” ifadesi kullanıldı.

ABD, daha önce Türkiye’yi F-35 programından çıkardığını açıklamış, ancak F-16’lar ile ilgili kapıyı tam kapatmamıştı. Son dönemde de iki ülke arasında savaş uçaklarının temini ile ilgili görüşmeler hızlanmıştı. ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeşil ışık yakmış, F-16’ların teslim sürecini hızlandıracağını duyurmuştu.

Türkiye'den askeri bir heyet, F-16 savaş uçağı alımı ve modernizasyonu sürecine ilişkin görüşmeler için ABD'ye gitmişti. Türkiye 40 adet yeni F-16 savaş uçağı alımı ile envanterdeki 79 adet F-16 savaş uçağının modernizasyonu için ABD'ye resmi talep mektubu iletmişti.

 
HİTİT İKİNCİ ÇEYREK SONUÇLARINI AÇIKLADI
 
UKRAYNA’NIN EN İYİ PİLOTUYDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRK HEYETİ F-16'LAR İÇİN ABD'YE GİTTİ
Türkiye'den askeri bir heyet, F-16 savaş uçağı alımı ve modernizasyonu ...
ASELSAN’DAN İLK YARIDA GÜÇLÜ BÜYÜME
ASELSAN’ın 2022 yılı ilk yarı finansal sonuçları açıklandı. ASELSAN’ın ...
ASELSAN’A ÇEVRE VE İKLİM ÖDÜLÜ
Sıfır Atık Projesini kararlılıkla yürüten ASELSAN, Çevre ve İklim Değişikliği ...
 
"ARTIK NATO ÜLKELERİ DE KAPIMIZI ÇALIYOR"
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Bugün savunma sanayii ürünü ihraç ...
ASELSAN’A GLOBAL VE PRESTİJLİ ÖDÜL
ASELSAN, dünyanın en prestijli ödüllerinden ‘The Stevie Awards’ kapsamında ...
ASELSAN DÜNYA DEVLERİ ARASINDA İLK 50’DE
Türk savunma sanayinin en büyük şirketi ASELSAN, Defense News Top 100 ...
 
İLK PARTİ AKINCI B TSK’YA TESLİM EDİLDİ
BAYKAR tarafından üretilen Bayraktar AKINCI B TİHA’ların ilk partisi Türk ...
TUSAŞ’TAN RADAR KESİT ALANI TEST TESİSİ
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Milli Muharip Uçak başta olmak üzere geliştirilen ...
F-16’LAR İÇİN KRİTİK TARİH 15 AĞUSTOS
ABD'den F-16 alımı ve modernizasyonu ile ilgili süreç hızlandı. Türk ve ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası