pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TUSAS
TAHRAN’DA İKİ UÇAĞIMIZ BEKLİYOR
TAHRAN’DA İKİ UÇAĞIMIZ BEKLİYOR
SON DAKİKA! KUVEYT’TE ABD F-15’İ VURULDU
SON DAKİKA! KUVEYT’TE ABD F-15’İ VURULDU
SON DAKİKA! PEGASUS’TAN SEFER İPTALLERİ
SON DAKİKA! PEGASUS’TAN SEFER İPTALLERİ
AJET ORTA DOĞU SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ
AJET ORTA DOĞU SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ
AJET
3 Mart 2026 Salı - 18:05

İGA VE AIRBUS EĞİTİM ORTAĞI OLDU

Havacılık endüstrisinin öncü şirketi Airbus ile eğitim alanında stratejik bir iş birliği anlaşması imzalayan İGA İstanbul Havalimanı, İstanbul’un küresel bir havacılık eğitim ve gelişim üssüne dönüşmesine aracılık edecek. İGA İstanbul Havalimanı, Airbus’ın bir havalimanı işletmecisiyle doğrudan kurduğu ‘ilk eğitim ortağı’ oldu.

İGA VE AIRBUS EĞİTİM ORTAĞI OLDU

Küresel havacılık ekosisteminde ulaştığı ‘operasyonel mükemmeliyeti’ eğitim alanına da taşıyan İGA İstanbul Havalimanı, Airbus iş birliğiyle kurum tarihine stratejik bir eşik daha ekliyor. İGA Akademi çatısı altında hayata geçirilecek iş birliği; Airbus’ın teknik uzmanlığı ile İGA’nın güçlü yerinde öğrenme ekosistemini ortak zeminde buluşturarak, teorik bilgiyi dünyanın en yoğun operasyonel ortamındaki deneyimle birleştiriyor. Türkiye sivil havacılığı için bir dönüm noktası olacak stratejik iş birliği, İGA İstanbul Havalimanı’nın küresel ölçekte yetkinlik gelişimini ve liderlik dönüşümünü merkeze alan eğitim vizyonunun altını çiziyor.

İstanbul, havacılığın ‘Eğitim ve Gelişim Üssü’ olacak

Anlaşma, İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen ile havacılık alanında yetenek geliştirmek üzere 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Airbus Beyond’un CEO’su Adam McGonigal tarafından imzalandı. Bölgesel eğitim programlarının İGA İstanbul Havalimanı’nda düzenlenmesini sağlayan iş birliği, İGA’nın ‘küresel bir ‘bilgi üretim merkezi’ olma konumunu da pekiştiriyor. İGA Akademi’nin saha odaklı yaklaşımıyla, dünyanın dört bir yanından eğitim alacak havacılık profesyonelleri; en iyi uygulamaları yerinde gözlemleme ve küresel standartlarda yetkinlik kazanma imkânı bulacaklar.

Bilgen’den “İnsan Kıymettir” vurgusu

İmza töreninde konuşan İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, stratejik ortaklığın önemini şu sözlerle vurguladı:

“Bilindiği gibi dünyanın en çok ülkesine uçan ve küresel bağlantı gücü en yüksek havacılık merkezi olsak da kendimizi hiçbir zaman sadece bir ‘ulaşım altyapısı’ olarak tanımlamadık. En başından beri hedefimiz; öğrenen, öğreten ve havacılık sektörünün gelişimine doğrudan katkı sunan bir merkez olmaktı. İGA Akademi, işte bu vizyonun en somut ve en güçlü meyvesidir. İGA Akademi çerçevesinde Airbus ile yaptığımız anlaşma da teorinin operasyonel gerçeklikle buluştuğu benzersiz bir ekosistem oluşturuyor. Sektörümüzün geleceği sadece güçlü altyapılarla değil, çok daha güçlü ‘insan kıymetleri’ ile şekillenecektir. İnsan, bizim için tüketilen bir kaynak değil, zenginleşen ve dünyaya fayda üreten bir kıymettir. İnsana yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Airbus: “Gelecek Nesil Liderler İçin Bir Ortak Taahhüt”

Airbus Beyond CEO’su Adam McGonigal, iş birliğine dair yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Havacılık ve uzay sanayii, her zaman insanları birbirine bağlamakla ilgili olmuştur. İGA İstanbul Havalimanı ile kurduğumuz bu ortaklık da tam olarak buna; yani öğrenmenin merkezinde yer alan 'insan bağına' odaklanıyor. Oyunun kurallarını değiştiren bir anlaşmaya imza atmaktan ve gelecek nesil liderlerin, sektörümüzü ileriye taşımak için ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip olmalarını sağlamaktan onur duyuyoruz.”

İGA İstanbul Havalimanı, Airbus ile kurduğu bu ortaklık sayesinde havacılık sektörünün dönüşümüne yön verecek yeni nesil liderleri yetiştirmeye ve İstanbul’u bilginin kesişme noktası hâline getirmek için çalışmayı sürdürüyor.

Eğitimde de ‘Ödüllü Havalimanı’

İGA İstanbul Havalimanı’nın eğitim kalitesi, bugüne kadar uluslararası platformlar tarafından verilen pek çok prestijli unvana ve ödüle layık görüldü. İGA Akademi, ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü) tarafından verilen en üst düzey yetkinlik belgesi olan “Platin/Mükemmeliyet Eğitim Merkezi” akreditasyonuna sahip olmasının yanı sıra, ACI World (Uluslararası Havalimanları Konseyi) tarafından “Akredite Eğitim Ortağı” olarak da tanınıyor.

Havalimanı, Eylül 2025’te ACI “Havalimanı Müşteri Deneyimi Akreditasyonu”nda Avrupa’da bir ilki başararak en yüksek seviye olan “Level 5”e yükselmiş, İGA Akademi ise sürdürülebilir eğitim modeliyle ‘özel ödül’e layık görülmüştü.

Sayılarla İGA Akademi

20 Binden Fazla Eğitim: Bugüne kadar çalışanların becerilerini geliştirmeye yönelik 20 bin 494 farklı eğitim düzenlendi.

%95 Memnuniyet: Katılımcıların eğitimlerden memnuniyet oranı yüzde 95’in üzerinde gerçekleşti.

Sosyal Fayda Odaklılık: İGA Akademi uluslararası eğitimlerine yapılan her 1 liralık yatırım, katılımcılara 2,51 lira sosyal fayda olarak geri döndü.

Küresel Deneyim: “Kardeş Havalimanları” projesi ve “Geçici Personel Değişim Programları” ile İGA çalışanı yurt dışı deneyimi kazanırken, yabancı profesyoneller de İstanbul’da misafir ediliyor.

100 binden fazla yerel, ulusal ve uluslararası katılımcıya sunduğu çeşitli programlar ve kurslarla, havacılık sektörüne uzman yetiştiren İGA Akademi, ulusal ve uluslararası eğitmen ağıyla küresel havacılık eğitiminde öncü bir merkez.

 
TAHRAN’DA İKİ UÇAĞIMIZ BEKLİYOR
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAHRAN’DA İKİ UÇAĞIMIZ BEKLİYOR
Türk taşıyıcılarının mevcut durumuna ilişkin bilgi veren Ulaştırma ve ...
UÇUŞ İPTALLERİ 6 MART'A KADAR UZATILDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İran, Irak, Suriye, ...
SANAL HAVACILIKTA VERİ STANDARTLARI YÜKSELİYOR
Veri Gücü Sanal Havacılıkla Buluşuyor: KEYVAN Havacılık x IVAO KEYVAN ...
 
BURASI DUBAİ HAVALİMANI!
İsrail ve ABD’nin başlattığı İran saldırıları ve ardından İran’ın karşılık ...
SON DAKİKA! PEGASUS’TAN SEFER İPTALLERİ
Son dakika… Türk Hava Yolları ve Ajet’ten sonra Pegasus Hava Yolları da ...
AJET ORTA DOĞU SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ
AJET Hava Yolları, İran’a yönelik saldırılar nedeniyle Orta Doğu ülkelerine ...
 
THY’DEN HAVA SAHASI AÇIKLAMASI
Son dakika. Türk Hava Yolları (THY), Orta Doğu’da bazı ülkelerin hava ...
THY’DEN İRAN AÇIKLAMASI!
Türk Hava Yolları İletişim Başkanı Yahya Üstün, bazı sosyal medya hesaplarında ...
TOUR OF ANTALYA’NIN ANA SPONSORU OLDU
Corendon Airlines, Tour of Antalya’ya sponsorluk desteğini sürdürüyor. ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
PEGASUS’TAN DEV AVRUPA HAMLESİ
Özlem Çapan Özeren
Hong Kong Havalimanı’nda Kiosk Vandalizmi ve Kuralsız Yolcu
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası