pegasus
İGA EK
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TUSAS
ŞAMPİYONLARA COŞKULU KARŞILAMA
ŞAMPİYONLARA COŞKULU KARŞILAMA
SUNEXPRESS İZMİR’DEN TAŞKENT’E UÇACAK
SUNEXPRESS İZMİR’DEN TAŞKENT’E UÇACAK
ŞEHİT PİLOT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
ŞEHİT PİLOT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
GÖKYÜZÜNDE KABUS! 3 PİLOT DA ZEHİRLENDİ
GÖKYÜZÜNDE KABUS! 3 PİLOT DA ZEHİRLENDİ
AJET
27 Temmuz 2026 Pazartesi - 16:24

DEMİROĞLU CHATHAM HOUSE’TA KONUŞTU

TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Demiroğlu Chatham House’ta konuştu: “Türkiye, NATO’nun Gelecekteki Güvenlik Mimarisine Stratejik Katkı Sağlıyor”

DEMİROĞLU CHATHAM HOUSE’TA KONUŞTU

İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Chatham House’ta düzenlenen “Ankara’dan Bakış: NATO Zirvesi’nin Güvenlik ve Savunma Etkileri” başlıklı etkinlikte NATO’nun geleceği, Avrupa’nın güvenliği, savunma sanayiindeki dönüşüm ve transatlantik iş birliğinin geleceği ele alındı. 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu, değişen güvenlik ortamında üretim kapasitesi, teknoloji geliştirme kabiliyeti ve ortak sanayi iş birliklerinin NATO’nun kolektif caydırıcılığının temel unsurları haline geldiğini vurguladı. 

Chatham House’ta düzenlenen etkinliğe NATO Parlamenter Asamblesi Genel Sekreteri Benedetta Berti, Chatham House Uluslararası Güvenlik Programı Direktörü Marion Messmer, İngiltere Parlamentosu eski Savunma Komitesi Başkanı Tobias Ellwood ve TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu konuşmacı olarak katıldı. Oturumun moderatörlüğünü Chatham House Araştırmacısı Galip Dalay üstlendi.

Konuşmasında Ankara’da gerçekleştirilen NATO Zirvesi’nin savunma sanayiine ilişkin ortaya koyduğu yeni yaklaşımı değerlendiren Dr. Demiroğlu, “NATO 3.0” olarak tanımlanan yeni güvenlik paradigmasının güvenliğin yalnızca askerî güçle değil, güçlü bir savunma sanayii, sürdürülebilir üretim kapasitesi, dayanıklı tedarik zincirleri, teknolojik üstünlük ve müttefikler arasındaki ortak sanayi iş birlikleriyle şekillendiğini ortaya koyduğunu ifade etti.

Türkiye’nin geliştirdiği savunma sanayii ekosisteminin bu yeni güvenlik anlayışına önemli katkı sunduğunu belirten Dr. Demiroğlu, TUSAŞ’ın da özgün platformları ve mühendislik kabiliyetiyle NATO’nun kolektif caydırıcılığını güçlendiren stratejik aktörlerden biri olduğunu söyledi.

Dr. Demiroğlu, Türkiye’nin yalnızca kendi ihtiyaçlarını karşılayan bir ülke olmaktan çıkarak dost ve müttefik ülkelerin güvenliğine de katkı sağlayan güçlü bir üretici konumuna ulaştığını belirterek, transatlantik iş birliğinin güçlendirilmesinin Avrupa’nın güvenliği açısından kritik önem taşıdığını ifade etti. “Atlantik’in her iki yakasının katkısıyla daha güçlü bir NATO görmek istiyoruz.” diyen Demiroğlu, savunma harcamalarının yalnızca bütçe büyüklüğüyle değil, tehditlere karşı geliştirilen doğru kabiliyetlerle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında TUSAŞ’ın uluslararası iş birliklerine de değinen Demiroğlu, HÜRJET’in İspanya’ya ihracatının yalnızca ticari bir başarı olmadığını, aynı zamanda Türkiye’nin geliştirdiği ileri havacılık teknolojilerinin Avrupa ve NATO ekosistemindeki yerini güçlendiren stratejik bir adım olduğunu söyledi. HÜRJET’in NATO standartlarına uygun görev yapabilecek şekilde farklı kullanıcı ihtiyaçlarına göre uyarlanabildiğini belirten Demiroğlu, bu kabiliyetin müttefik ülkelerle savunma iş birliğini daha da ileri taşıyacağını ifade etti.

Demiroğlu, değişen güvenlik ortamında yüksek teknolojili platformların yanında maliyet etkin ve hızlı üretilebilen sistemlerin de önem kazandığını belirterek, TUSAŞ’ın gelecekte de NATO’nun ve Avrupa’nın güvenlik mimarisine katkı sunmaya devam edeceğini söyledi. 

 
PİLOT EĞİTİMLERİNİ YENİDEN DÜZENLEDİ
 
ŞAMPİYONLARA COŞKULU KARŞILAMA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ŞEHİT PİLOT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı Temelli Mahallesi'ne düşen helikopterde ...
ASELSAN’IN YENİ NESİL SU ALTI SİSTEMLERİ
Yapay zekâ, otonom kabiliyetler ve ağ merkezli operasyonları bir araya ...
TECRÜBELİ PİLOT KAZADA ŞEHİT OLDU
Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı Temelli Mahallesi'nde ABD merkezli Robinson ...
 
PİLOT YASA ÖZDEN BAKKAL HAYATINI KAYBETTİ
Son dakika… Ankara'daki eğitim helikopteri kazasından kahreden haber geldi! Pilot hayatını kaybetti”
ESKİŞEHİR TEI FABRİKASINDA YANGIN
Son dakika... TEI tesislerinin imalat bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
MİLLİ MOTORLAR FARNBOROUGH FUARI’NDA
Türkiye’nin havacılık motorlarındaki lider şirketi TEI, 20-24 Temmuz tarihleri ...
 
ASELSAN’DAN ‘GÜVENDEN GURURA’ BELGESELİ
ASELSAN, yarım asrı aşan teknolojide bağımsızlık yolculuğunu, ‘Güvenden ...
TEI YAZ OKULU 12'NCİ KEZ DÜZENLENDİ
Türkiye'nin lider motor şirketi TEI, çalışanlarının çocuklarına yönelik ...
KIZILELMA SÜPERSONİK FÜZE İLE VURDU
Dünya havacılık tarihinde yeni bir dönemi başlatan Bayraktar KIZILELMA ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
BAZI UÇAKLAR YERE Mİ İNECEK?
Özlem Çapan Özeren
YÜZÜNÜZ PASAPORTUNUZ OLDUĞUNDA, HAVACILIK EĞİTİMİNE NE OLACAK?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası