Berk Albayrak, kariyerinin yeni aşamasına yeni imajıyla başladı.
Yeni Taşkent Havalimanı projesi 2025 Ekim ayında’te başladı. Kamu-özel ortaklığı olan projeyi Suudi Arabistan merkezli Vision Invest, Japon Sojitz Corporation ile Güney Kore Incheon International Airport Corporation oluşturduğu konsorsiyum yönetecek.

2030’DA HİZMETE GİRECEK
3,5 milyar dolarlık bütçeyle yapılacak olan havalimanı, 2030 yılında hizmete girmeye başlayacak. Kapasitesi ilk etapta yıllık 20 milyon yolcu olarak planlanan projede aynı anda 62 uçaklık park sahası, ilerleyen aşamalarda 169’a kadar yükselecek.

1970’de Ankara’da doğan Berk Albayrak, ODTÜ İnşaat Fakültesi’den mezun oldu. DHMİ’deki kariyerinin ardından 14 yıl İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yöneticilik yapan Albayrak, son olarak 2020 ile 2024 arasında CEO’luk görevinde bulundu.

İnşaat mühendisliği eğitimi alan Albayrak’ın önceki iş deneyimleri arasında Limak ve GMR Ortak Girişiminde departman yöneticiliği, DHMİ Türkiye’de inşaat bölümü direktörlüğü ve Baki Şirketler Grubu’nda proje müdür yardımcılığı sayılabilir.

![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |













Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri