pegasus
İGA EK
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TUSAS
SALAH UÇAKTA FORMAYI GİYDİ
SALAH UÇAKTA FORMAYI GİYDİ
AJET’TEN YURT İÇİ BİLETLERDE İNDİRİM
AJET’TEN YURT İÇİ BİLETLERDE İNDİRİM
BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR: 8 ÖLÜ
BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR: 8 ÖLÜ
SABİHA GÖKÇEN’DE TÜM ZAMANLARIN REKORU
SABİHA GÖKÇEN’DE TÜM ZAMANLARIN REKORU
AJET
5 Ağustos 2026 Çarşamba - 16:36

ANTONOV-124’ÜN YANI BAŞINDA PATLAYICI

Almanya'daki bir havaalanında Ukrayna'ya ait Antonov-124 kargo uçağının yanında patlayıcı yüklü insansız hava aracı bulundu! Olayda sabotaj şüphesi bulunuyor.

ANTONOV-124’ÜN YANI BAŞINDA PATLAYICI

Alman yetkililer, Ukrayna'ya ait bir Antonov An-124 kargo uçağının hemen yanında, Leipzig/Halle Havalimanı apronunda gece saatlerinde patlayıcı yüklü modifiye edilmiş bir insansız hava aracı buldu. Kuruluşlar, üst düzey bir devlet güvenlik soruşturması başlattı.

FÜNYENİN ARIZALANMASI SALDIRI GİRİŞİMİNİ ENGELLEDİ

Olay, 4 Ağustos’u 5 Ağustos’a bağlayan gece yarısından kısa bir süre önce meydana geldi. Yer personeli ve güvenlik güçleri, havalimanı apronunda dev kargo uçağının sadece birkaç metre uzağında duran tanımlanamayan bir İHA tespit etti.

Federal ve yerel polis derhal bölgeyi kordon altına aldı ve şüpheli cihazı incelemek için uzaktan kumandalı bir bomba imha robotu görevlendirdi. Ardından yapılan X-ışını görüntüleme ve ön kimyasal testler şunları ortaya çıkardı:

El Yapımı Patlayıcı: Drone, doğaçlama patlayıcı karışımlarında sıklıkla kullanılan bir bileşik olan nitrat içeren ev yapımı bir patlayıcı yükle donatılmıştı.

Arızalı Ateşleyici: Araştırmacılar, cihazın mekanik bir arıza nedeniyle ateşleme yapmayan işlevsel bir ateşleyici mekanizmasına sahip olduğunu ve pistte felaket bir patlamayı önlediğini doğruladı.

Kontrollü Operasyonlar: Uzman birimler, acil durum operasyonları uçuşları geçici olarak durdururken, havaalanının güney pistini kapattı, cihazı olay yerinde etkisiz hale getirdi.

Leipzig/Halle Havaalanının Stratejik Önemi

Alman kolluk kuvvetleri ve istihbarat teşkilatları, olayı hedefli bir sabotaj girişimi olarak değerlendiriyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı tam ölçekli işgalinin başlangıcından bu yana, Leipzig/Halle Havaalanı, Ukrayna'nın Antonov uçakları için önemli bir stratejik merkez olarak faaliyet gösteriyor. Devasa An-124 kargo uçakları da dahil olmak üzere ağır kargo filosu, Avrupa genelinde sivil yardım, ticari kargo ve Batı savunma yardımının taşınmasında kritik bir rol oynuyor.

Keşif sırasında hedef bölgenin yakınındaki apron üzerinde dört Ukrayna Antonov uçağı park halindeydi.

Daha Geniş Güvenlik Endişeleri

Bu keşif, bir dizi hibrit tehdit ve açıklanamayan güvenlik ihlali sonrasında Avrupa hava taşımacılığı tesislerinde artan alarm durumunun ortasında gerçekleşti. Saksonya'daki federal polis, insansız hava aracı operatörünü bulmak için aramaları genişletirken, eyalet güvenlik birimleri ve NATO istihbarat irtibat görevlileri, düşman devlet aktörleri veya hibrit savaş operasyonlarıyla olası bağlantılar için soruşturmayı izliyor.

Leipzig/Halle Havalimanı'ndaki uçuş operasyonları, yolcu ve kargo apronları çevresindeki gözetim artırılarak, yoğunlaştırılmış güvenlik protokolleri altında yeniden başladı.

 
ISG MEMURLARI BOĞAZINA BONCUK KAÇAN LİAM BEBEGİ KURTARDI
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR: 8 ÖLÜ
Rusya'daki plaj saldırısının bilançosu ağırlaşıyor! Ölü sayısı 8 oldu.
RUSYA’DA PLAJA İHA DÜŞTÜ: ÖLENLER VAR
Rusya'nın Krasnodar Bölgesi yönetimi, Karadeniz kıyısındaki Gelendjk yakınlarında ...
YUNANİSTAN’DA İKİ HELİKOPTER ÇARPIŞTI!
Atina'nın batısındaki bir bölgede orman yangınlarıyla mücadele eden iki ...
 
PİLOT 26 KİLO UYUŞTURUCU İLE YAKALANDI
Malezya Havayolları’nın Boeing 737 pilotu, Cakarta Uluslararası Havalimanı'nda ...
POWERBANK BİR ANDA ALEV ALDI
Lanzhou-Guiyang seferi yapan China Eastern Airlines uçağında, Guiyang ...
DENİZ UÇAĞI KAYALIKLARA BÖYLE ÇARPTI
Kenmore Air'e ait bir de Havilland Canada DHC-3T Vazar Turbine Otter uçağı, ...
 
DÜNYA KUPASI İSPANYA’DA
Dünya Kupası Şampiyonu İspanya A Milli Futbol Takımı İspanya’ya döndü.
İRAN KUVEYT’TEKİ ABD ÜSLERİNİ VURDU
İran Devrim Muhafızları, Kuveyt'teki Ali Selim Hava Üssü'nde "ABD askeri ...
DUBAİ’DEN KAÇIŞ! HAVALİMANINDA SON DURUM
İran’ın drone saldırıları Dubai’de yaşayan veya turistik amaçla bulunan ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
BAZI UÇAKLAR YERE Mİ İNECEK?
Özlem Çapan Özeren
YÜZÜNÜZ PASAPORTUNUZ OLDUĞUNDA, HAVACILIK EĞİTİMİNE NE OLACAK?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası