pegasus
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TUSAS
İSTANBUL’A GELİYORDU ANKARA’YA İNDİ
İSTANBUL’A GELİYORDU ANKARA’YA İNDİ
ÇELEBİ-AIR ANKA İŞ BİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM
ÇELEBİ-AIR ANKA İŞ BİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM
DUBLİN’E İNİŞTE KUYRUK VURDU
DUBLİN’E İNİŞTE KUYRUK VURDU
İSTANBUL’A YENİ A350 UÇAĞIYLA DA UÇUYOR
İSTANBUL’A YENİ A350 UÇAĞIYLA DA UÇUYOR
AJET
2 Temmuz 2025 Çarşamba - 10:13

AJET’İN ŞAM SEFERLERİ BAŞLADI

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp: Şam ile kurduğumuz hava yolu köprüsü, kardeşliğe katkı sunacak

AJET’İN ŞAM SEFERLERİ BAŞLADI

AJet, Suriye’nin başkenti Şam’a ilk seferini düzenledi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şam Uluslararası Havalimanı’na ilk sefer, 1 Temmuz Salı günü törenle yapıldı.  AJet, Orta Doğu’nun önemli merkezlerinden biri olan Şam’a haftanın her günü İstanbul’dan ve 3 günü ise Ankara’dan karşılıklı sefer düzenleyecek. AJet’in Ankara-Şam seferi ise, 4 Temmuz Cuma günü yapılacak.

AJet, Sabiha Gökçen’den Şam’a Uçan İlk Hava Yolu Oldu

Yurt dışı uçuş ağını hızla genişleten AJet, Suriye’deki yeni dönemin ardından Şam’ı uçuş ağına dahil etti. Bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları’ndan sonra Şam’a direkt sefer başlatan AJet, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şam’a uçuş yapan ilk hava yolu oldu.

Şam seferi öncesi Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yapılan törene Sabiha Gökçen Havalimanı Mülki İdare Amiri Halil Avşar, Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, İSG Stratejik Planlama ve Hazine Yönetimi Direktörü Kerem Maybek ile AJet ve havalimanı üst yönetimi katıldı. 2 saat süren ilk uçuşun ardından AJet yolcularını taşıyan uçak, Şam Uluslararası Havalimanı’nda törenle karşılandı.

Havalimanında yapılan karşılama törenine; Şam Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Burhan Köroğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, Suriye Sivil Havacılık Genel Müdürü Ashhad al-Salibi, Suriye sivil havacılık otoritesi temsilcileri ile AJet ve havalimanı üst yönetimi katıldı.

Kerem Sarp: “Şam’a İstanbul’dan her gün, Ankara’dan 3 gün uçacağız”

Törende konuşan AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, 13 yıl sonra Türk Hava Yolları’nın ardından Türkiye’den Şam’a sefer düzenleyen ilk hava yolu olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Sarp, “Bugün İstanbul’dan Şam’a ilk seferimizi yaptık. 4 Temmuz Cuma günü Ankara’dan Şam’a ilk direkt uçuşumuzu gerçekleştireceğiz. Böylece, yıllar sonra Ankara’dan Şam’a direkt uçuş yapan ilk hava yolu olacağız. Artık AJet olarak haftanın her günü İstanbul’dan, 3 günü ise Ankara’dan Şam Uluslararası Havalimanı’na karşılıklı seferlerimiz olacak” dedi.

“Suriye ile beşeri ve ticari ilişkilerin canlanmasına vesile olacağız”

Suriye’de yeni dönemle birlikte bölgede barışa, istikrara yönelik gelişmelerin, açılan yeni hattın önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Kerem Sarp, “Orta Doğu’nun kadim şehirlerinden Şam’a direkt seferlerimizle komşumuz Suriye ile beşeri ve ticari ilişkilerin yeniden canlanmasına vesile olacağız. Yeni dönemle birlikte, Suriye halkının yeniden ayağa kalkma sürecinde kurduğumuz bu hava yolu köprüsü, kardeşliğe de katkı sunacaktır” dedi.

“34 ülkede 59 noktaya sefer düzenliyoruz”

Şam hattı ile birlikte, 34 ülkede 59 noktaya sefer düzenlediklerini söyleyen Kerem Sarp; Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya, Kuzey Afrika’da büyüme hedeflerine kararlılıkla devam ettiklerini dile getirdi.

İstanbul’dan Şam’a haftanın her günü karşılıklı sefer

AJet, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftanın her günü; Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan ise haftada 3 gün (Pazartesi, Cuma, Pazar) Şam Uluslararası Havalimanı’na direkt seferler yapacak.

 
SUNEXPRESS HİZMET İHRACATINDA İLK ÜÇTE
 
İSTANBUL’A YENİ A350 UÇAĞIYLA DA UÇUYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SUNEXPRESS HİZMET İHRACATINDA İLK ÜÇTE
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Türkiye ...
SABİHA GÖKÇEN’E 144 ARAÇLIK YENİ OTOPARK
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 144 araçlık yeni otopark bugün hizmete girdi.
CORENDON İHRACAT ŞAMPİYONLARI ARASINDA
Corendon Airlines, 30 Haziran 2025'te Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen ...
 
ÇUKUROVA HAVALİMANI’NIN YENİ MİSAFİRİ
Air Albania Havayolları, bu sabah Arnavutluk’un başkenti Tiran’dan Çukurova ...
İSTANBUL HAVALİMANI İLE CHİCAGO KARDEŞ OLDU
İGA İstanbul Havalimanı ve Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı Kardeş Havalimanı oldu.
ŞANGHAY'DAN İSTANBUL HAVALİMANI’NA GELİYORDU
Çin’in Şanghay kentinden İstanbul’a gitmek üzere havalanan China Eastern ...
 
HALKA AÇIK İLK UÇUŞ İÇİN GERİ SAYIM
Vecihi Hürkuş tarafından 1930’da tasarlanıp imal edilen Vecihi XIV, Sivrihisar ...
İSG KÜRESEL ULAŞTIRMA KORİDORLARI ZİRVESİNE KATILDI
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ‘Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu’na katıldı.
BAKAN AÇIKLADI: MEŞHED HAVA SAHASI AÇILDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün itibarıyla İran’ın ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
AVRUPA HAVACILIĞINA İGA DAMGASI
Özlem Çapan Özeren
BUGÜN GÖKYÜZÜ UÇAKLAR İÇİN NE KADAR GÜVENLİ?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası