pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
11 Kasım 2023 Cumartesi - 08:14

9 AYDA MİSAFİR SAYISI YÜZDE 20 BÜYÜDÜ

Pegasus, 2023’ün ilk 9 ayı sonunda, geçen yılın aynı dönemine göre toplam misafir sayısını yüzde 20 büyüttü.

9 AYDA MİSAFİR SAYISI YÜZDE 20 BÜYÜDÜ

Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, 10 Kasım’da Samsun’a düzenlenen basın gezisinde gazetecilerle bir araya gelerek, 2023 yılını değerlendirdi. Pegasus, 2023’ün ilk 9 ayı sonunda geçen yılın aynı dönemine göre toplam kapasitesini %24, toplam misafir sayısını %20 büyüttü. Kapasite seviyesini de son normal yıl olan 2019’a kıyasla %32 artırdı.

Pegasus Hava Yolları, Cumhuriyet’in 100. yılında filosuna kattığı 100. uçak olan ve kuyruğunda Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetini ve imzasını taşıyan “Cumhuriyet” ile bir basın gezisi düzenledi.

KAPASİTESİNİ 2019’A GÖRE YÜZDE 32 ARTIRDI

10 Kasım 2023 Cuma günü Samsun’a düzenlenen basın gezisinde gazetecilerle bir araya gelen Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk; havacılıkta pandemi sonrası dönem, 2023 yılının gidişatı ve 2024 yılının öngörüleri hakkında konuştu. İlk 9 aylık sonuçlara göre; Pegasus, geçen yılın aynı dönemine göre toplam kapasitesini %24, toplam misafir sayısını %20 büyüttü. Kapasite seviyesini de son normal yıl olan 2019’a kıyasla %32 artırdı.

100. UÇAK CUMHURİYET’LE SAMSUN’A YOLCULUK

Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 85. yılında, kurtuluş mücadelemizin başladığı Samsun’a bir basın gezisi düzenlemenin kendileri için manevi olarak çok değerli olduğunu dile getiren Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, pandemi sonrası dönemden başlayarak havacılık sektörüyle ilgili genel bir değerlendirme yaptı. COVID-19 pandemisi çıkışı paralelinde 2022’nin yaz döneminde ertelenmiş seyahat talebinde tüm coğrafyalarda çok hızlı ve kuvvetli bir hareketlenme görüldüğüne dikkat çeken Güliz Öztürk, “Bu hareketlilik, talebi karşılamaya hazır olan ülkeler ve hava yolu şirketleri için çok önemli bir fırsat yarattı. Biz pandeminin içindeyken bile kendimizi hazır tutmaya odaklanmıştık, bu sayede çok hızlı aksiyon alarak talebe eksiksiz hizmet verebildik. 2022 yılını toplam kapasitemizi pandemi öncesi seviyenin %8 üzerine çıkarak kapattık, ki global olarak baktığımızda bu performansla sektör içinde belirgin şekilde ayrıştık.” şeklinde konuştu.

“YIL SONUNDA TOPLAMDA YÜZDE 20 ARTIŞ ÖNGÖRÜMÜZÜ KORUYORUZ”

Güliz Öztürk sözlerine şöyle devam etti:

“2023 yılına girerken seyahat talebinde pandemi çıkışında görülen bu ilk coşkunun normalleşeceği öngörüsüyle hazırlıklarımızı yaptık. Bu süreci doğru yönetebilmek çok önemli bir konu, bu açıdan etkin planlama kabiliyetimize çok güveniyoruz. Sonuç olarak, 2023’ün ilk 9 ayı sonunda geçen yılın aynı dönemine göre toplam kapasitemizi %24, toplam misafir sayımızı %20 büyütmeyi başardık ve yıl sonunda toplamda %20 artış öngörümüzü koruyoruz. Kapasite seviyemizi, son normal yıl olan 2019 ile kıyaslarsak, %32 artış kaydetmiş durumdayız. Dünya geneline baktığımızda, ne yazık ki bugün hâlâ 2019’daki kapasitelerine geri ulaşamamış hava yolu şirketleri var.”

Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk - Genel Yayın Yönetmeniz Süleyman ŞEN

2023’TE 15, 2024’TE 17 YENİ UÇAK GELECEK

Sabiha Gökçen ile birlikte başka şehirlerde de kapasite arzını artırmayı hedefliyor.

2024 yılında filo sipariş planları doğrultusunda yeni nesil uçakları teslim almaya devam edecek olan Pegasus Hava Yolları, Airbus ile devam eden sözleşmesi kapsamında 2023 yılını bu siparişten 15 yeni nesil uçağı filosuna katarak kapatmayı öngörüyor. Buna ek olarak, filodaki eski nesil uçakların planlı çıkış süreçlerini yönetiyor. Sipariş takvimlerine göre 2024 yılında 17 adet yeni nesil uçağı daha filosuna katmayı planlayan Pegasus, kapasite yatırımlarına devam etmeyi planlıyor ve 2024 bütçesini de bu paralelde çalışıyor.

Bir yandan ana üssü olan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki kapasite artışı çalışmaları doğrultusunda ikinci pistin devreye girmesi kapsamında uzun süredir hazırlık yapan şirket, büyüme planlarını sadece Sabiha Gökçen ile sınırlı tutmuyor. Başta Antalya olmak üzere başka şehirlerde de, mevsimsel talep hareketlerini de dikkate alarak, kapasite arzını artırmayı hedefliyor.

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane de Milli Mücadele kıvılcımının yakıldığı Samsun basın gezisne katıldı. Nane, uçuş öncesi Genel Yayın Yönetmeniz Süleyman ŞEN ile bu hatıra pozunu verdi

CUMHURİYETİN 100. YILI KUTLAMALARI

Cumhuriyetimizin 100. yılının hem ülkemiz hem de Pegasus Hava Yolları için çok önemli olduğunu vurgulayan Güliz Öztürk, “Cumhuriyetin 100. yılında 100. uçak projemiz, 14 aylık özenli bir çalışmanın ürünü. Filomuza katılan 100. uçağımıza ‘Cumhuriyet' adını verdik. Kuyruğunda Mustafa Kemal Atatürk’ün silüeti ve imzası yer alan özel uçağımızla ilk rotamız başkent Ankara oldu. Sonra ‘Her Adım Geleceğe’ dedik ve Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatacaklarını bilerek, TEV iş birliğiyle üniversiteli 1.000 kız öğrenciye burs desteği verdik. Yine Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamalarına özel, kaptanlarımız gökyüzüne ‘100’ yazdıkları özel bir uçuş gerçekleştirdi. Ve son olarak, Teknosa iş birliğiyle yapay zekâ teknolojisi kullanarak Atatürk’ün sesini göklere taşıdık. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Süleyman ŞEN-Haberair.com/Samsun

 
YER İSTANBUL HAVALİMANI SAAT 09.05
 
SOLOTÜRK’TE GÖREV DEĞİŞİMİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY 21 UÇAK KİRALAYACAK
Türk Hava Yolları, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimde ...
HİTİT’İN 2023 ÜÇÜNCÜ ÇEYREK PERFORMANSI
Hitit, 2023’ün üçüncü çeyreğini 47 ülkeden 68 partner ve 19,1 milyon dolarlık gelirle kapattı
İSTANBUL HAVALİMANI AVRUPA'NIN ZİRVESİNE YERLEŞTİ
İstanbul Havalimanı, 30 Ekim-5 Kasım tarihlerinde günlük ortalama 1283 ...
 
28 MİNİK KALBİN HELİKOPTER HEYECANI
Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen 28 lösemi hastası çocuk, helikopterle ...
KARGO PAYDAŞ PLATFORMU HAYATA GEÇİYOR
İGA İstanbul Havalimanı, Türkiye'nin ilk Havalimanı ‘Kargo Paydaş Platformu’nu ...
ERCAN’A VOICE-ATIS SİSTEMİ KURULDU
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından yerli ...
 
GÖKMAN ‘YILIN İŞ KADINI VE KADIN GİRİŞİMCİSİ'
Hitit’in Kurucusu Nur Gökman’a Uluslararası Kadın Girişimcileri Destekleme ...
RÖMORKÖRU ALTINA ALDI
Jetblue Hava Yolları’nın Airbus A321 uçağı römorköra çarptı.
TÜRK HAVA YOLLARI'NDAN İDDİALI ÇİN HEDEFİ
Türkiye tanıtım etkinleri kapsamında Çin'de bir organizasyon düzenleyen ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası